Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Uszoda Máriaremetén - megvan az építési engedély

  • Állapot: Archív

Sikeresen befejeződött a máriaremetei uszodaberuházás adminisztratív előkészítése. A II. kerületi önkormányzat rövid idő alatt megszerezte az uszoda jogerős építési engedélyét, nagy lépést téve ezzel a vízilabdautánpótlás-bázis és a mindennapos úszás lehetőségének megteremtése felé.

24 nov. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  

Az uszoda régi álma a hidegkútiaknak és a környéken élőknek, így a solymáriaknak is. Ám kivitelezésére eddig nem volt olyan hosszútávon is fenntartható gazdasági konstrukció, amely vállalható önerő biztosításával valósítja meg az uszoda beruházást.

hidegkut uszoda latvany

A tervek szerint egy 25×50 méteres fedett uszoda és az azt kiegészítő tanmedence (valamint az épületben kialakítandó egyéb fitnesz lehetőségek) mellett, egy 25×33 méteres – vagyis vízilabda meccs megtartására is alkalmas – kültéri medence is épülne, amely a nyári időszakban a strand funkciót is betölthetné.

A 2017-ben Budapesten megrendezésre kerülő vizes világbajnokságnak köszönhetően az uszoda építésére vonatkozó önkormányzati elképzelés a sportszakma támogatását is élvezi. Olyan lehetőség kihasználásáról van szó, amelyben a régóta fennálló lakossági igények és a sportszakmai szempontok szerencsésen találkoznak. Az önkormányzat vezetésének határozott szándéka, hogy – hitelfelvétel, vagyis a jövő generáció eladósítása nélkül – felépítsen és üzemeltessen egy ilyen létesítményt.masodikkerulet.hu

A 2009-es lakossági közvélemény kutatás, felmérés során az önkormányzat feltérképezte, milyen sportolási szokásai és igényei vannak a hidegkútiaknak és az itt gyakran megfordulóknak. A megkérdezettek 99,5 %-a szeretne uszodát Hidegkúton.

A felmérés során kiderült, hogy:
- a legnépszerűbbek az igazi úszóedzésre is alkalmas uszodák,
- az úszni szándékozók több mint a fele hetente többször, 30 %-uk pedig hetente egyszer menne 9 % pedig naponta ellátogatna az uszodába (ez azt jelenti, hogy az uszodába járni szándékozók 93 %-ával hetente legalább egyszer találkozhatnánk a hidegkúti uszodában),
- a gyerekek 61 %-a szintén hetente többször, 26 %-a hetente egyszer, 10 %-a naponta elmenne az uszodába, vagyis az uszodába járni kívánó gyerekek közül 97 % hetente legalább egyszer megjelenne ott.masodikkerulet.hu

Forrás: masodikkerulet.hu 

 

Utoljára frissítve: péntek, 01 január 2016 15:07

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk