Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 26. Vasárnap  Ma Fülöp és Evelin napja van.  

Principi - változtassunk tudatosan az életünkön!

principi, tudatos, élet, alapelv, tudattalanPrincipi azt jelenti: Az Élet Alapelvei. A principi egy gyakorlati, öntapasztalati módszer. Azon alapszik, hogy amit a tudattalanból képesek vagyunk a tudatos szintre emelni, azt azon a szinten képesek vagyunk megváltoztatni.

28 máj. 2007 Hozzászólás: Hozzászólás  Mindenki egyedi, megismételhetetlen lény. Emiatt törvényeink is egyediek. Ha életünk menetén változtatni akarunk, akkor tudatosságunkat megőrizve, bátran, bölcsen és kitartóan hatolunk le problémáink forrásáért. Ha egy törvényt megtalálunk, azt csalhatatlanul érezzük, mint ahogyan utánozhatatlan jó érzés árad szét bennünk, amikor megváltoztatjuk, és új törvényt alkotunk. Nyitottság, kíváncsiság és őszinteség lehet segítségünkre azon az úton, amelynek bejárásával boldogabbá válhat az életünk.

Életünk eseményeit, vagyis saját valóságunkat mi magunk hívjuk életre. Amit a sors folyamatos csapásaiként élünk meg, azt az esetek nagy részében, mi aktiváljuk, a tudattalan mélyén működő törvényeinkkel.

Gyermekkorunkban a körülöttünk lévő világ hatására törvényeket alkotunk. Alapvető működésünk része, hogy tudattalanunk törvényeihez minden pillanatban tartjuk magunkat. Ezért kísérnek minket néha egész életünkben hasonló és bosszantó helyzetek. Hasonló párkapcsolati problémák, hasonló viszályok akár főnökkel, akár szülővel, gyermekkel stb. A törvényeink néha meglepően kegyetlenek. Vegyünk egy példát: Ha valakivel nem törődnek kisgyermekkorában, akkor levonhatja a megfelelő következtetést: „Nem vagyok fontos”. Ez lesz az ő egyik törvénye. Csakhogy senki sem élhet azzal a tudattal, hogy nem fontos. Tehát a törvény lesüllyed a tudattalanba, emberünk pedig elkezd dolgozni azon, hogy fontossá váljon.

Csakhogy a tudattalan törvény mindig arra törekszik, hogy beteljesítse önmagát, meg akarja mutatni magát, ezért a valóság úgy alakul, hogy az ember megláthassa annak tükrében azt, amit valójában gondol: hogy „nem fontos”. Az élet hosszú során néha egész játszmákat épít fel arra, hogy mindenáron saját fontosságának tudatát bizonyítsa, ennek ellenére ez mindig kudarcba fullad. Mik ezek a játszmák? Lehet folyamatos, ok nélküli betegeskedés. Hangoskodás, szélsőséges esetben agresszió, vagy öngyilkos gondolatok. A cél: minden áron fontossá válni. A törvények azonban konzekvensek. A játszmák adhatnak időleges élményeket, bizonyos fokú fontosságérzetet: Aki beteg, azt ápolják, aki hangos, azt meghallgatják, aki öngyilkos akar lenni, arra vigyáznak stb. De kinek jó, ha állandóan beteg, ha folyton kiabálnia kell, hogy meghallják, vagy fenyegetőzni kell, hogy vigyázzanak rá?

Ez egy szélsőséges, de szemléletes példa arra, miképpen működik a tudattalan.

Mit tehet a principi? A kereső, aki szeretné problémáját felgöngyölíteni, és megérteni az életében zajló események okát, kérdések és tiszta figyelem segítségével elhatol a tudattalan szintre, ahonnan önmaga emeli fel tudatába azt a törvényt, amely akadályozza céljai elérésében. A kérdést a valódi figyelem és érdeklődés irányítja, a válaszokat pedig az érzések és érzetek, amelyek felkelnek a keresőben.

A tapasztalat azt mutatja, hogy ha egy törvényt felszínre hoznak és megváltoztatnak, az erejétől megfosztva nem képes többé negatív élményeket előhívni. Az élet tehát gyökeresen megváltozik.

 

Malomsoky Ildikó

Principi 8. szint

+3630/4888-261

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

principi-banner.jpg

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk