Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Mester Bálint címvédése a tereptriatlon országos bajnokságon Kiemelt

  • Állapot: Archív
Száraz Dénes az első színész, aki magyar extrém multisport bajnok Ismét kemény összecsapás helyszíne volt az Eger melletti Felsőtárkány, ahol az utóbbi idők egyik legjobb outdoor rendezvényén vehettek részt az ország minden részéről érkezett sportolók.

A címvédő Mester Bálint (X2S Haibike TEAM), aki idén világbajnoki bronzérmet szerzett Hollandiában, magabiztosan nyerte a versenyt.

tereptriatlon, X2S, Száraz Dénes, Mester Bálint, Poór, Felsőtárkány, Eger, Ironman

Az úszáson még többen is előtte szálltak partra, de a kerékpáros pályát már a legjobb idővel teljesítette és a futáson sem volt olyan, aki a nyomába ért volna. A második helyen Medgyes Gábor érkezett célba, aki korábban szintén több alkalommal volt országos bajnok és a sportág Európa-bajnoka is.

18 aug. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

A bronzéremért fej fej mellett Váraljai Vázsony (Bálint korábbi csapattársa) és Varga Tamás Ervin harcolt még az utolsó méteren is. A csatából Váraljai került ki győztesen kevesebb, mint 1 mp előnnyel a másfél órás verseny után. 

Poór Brigitta, az „Év extrém sportolója” nem tudta megvédeni bajnoki címét, mert Németországban egy világkupa futamon indult. Így Dósa Eszter a magyar MTB sport jelenlegi egyik legeredményesebb versenyzője komoly ellenfél nélkül, könnyedén szerezte meg az aranyérmet.

A versenyen bemutatkozott és nagyon eredményesen szerepelt az összetett 5. helyen célba érkező gyöngyösi Gyallai Soma, akinek az egész családja indult különböző kategóriákban. Soma gyerekkorától kezdve részt vesz a multisport versenyeken, ígéretes tehetségként vette fel a küzdelmet a .tapasztalt ellenfelekkel.

Száraz Dénes, aki színészként egyre sikeresebb tereptriatlon versenyző és jelenleg az Európa-bajnokságra készül, saját magát is meglepte, amikor kategóriájában elsőként ért célba.

– Olyan ősi ösztönöket tud előhozni egy ilyen terepsport, amit már teljesen elfelejtettek az emberek, amiről már azt gondolják, hogy nincs is ilyen – mondta Dénes a célban – Azt, hogy az ember a természetből jött és ezáltal vissza is mehet oda. A tereptriatlonban kiéleződnek az ösztönök, olyan érzések törnek elő, amelyeket még nem élt át.

Az eseménye egyik legnagyobb ovációját a 70 éves Szebeni Endre kapta, aki lendületesen és mosolyogva ért célba, ráadásul nem is az utolsó helyen! A triatlonosok számára legendás „Bandi bácsi”, a legnehezebb versenyeket is teljesíti, télen, nyáron, hóban, fagyban.

Az X2S versenysorozat részeként kiírt eseményen a kerékpározás és futás útvonala sok technikás helyet érintett a közeli dombokon, így garantáltan érdekes terepet jelentett az amatőröknek és profiknak egyaránt, ezért a szeptemberi ausztriai Tereptriatlon Európa-bajnokságra is nagyszerű felkészülési állomás volt.

{jb_info}A sorozat következő fordulója a Terepduatlon OB lesz szeptember 15.-én, ami a 7. Életfa sport és egészségfesztivál keretében kerül megrendezésre Piliscsabán.{/jb_info}

{jb_film}A verseny képei: www.tereptriatlon.hu
{/jb_film}

Az Flavin7 Tereptriatlon OB abszolút végeredményének dobogósai:

1. Mester Bálint (X2S Haibike Team) 1:17.33
2. Medgyes Gábor (Bikezone Gödöllő) 1:19.00
3. Váraljai Vázsony (VTE) 1:23.16

Magyar Bajnokok

Ifjúsági férfiak: 
1. Gyallai Soma 1:24.36, 
2. Gera Nándor 1:34.18, 
3. Vass Boldizsár 1:58.07. 

Junior nők: 
1. Juhász Fanni 13.38. 

Junior férfiak: 
1. Vass Benedek 1:44.33. 

Felnőtt I. férfiak: 
1. Iván Márk (Budaörsi TKE) 1:34.08, 
2. Tilk Bence 1:34.43, 
3. Józsa Dániel 1:50.50. 

Felnőtt II. férfiak: 
1. Mester Bálint (X2S Haibike Team) 1:17.33, 
2. Váraljai Vázsony (VTE) 1:23.16, 
3. Varga Tamás Ervin 1:23.17. 

Felnőtt III. nők: 
1. Dósa Eszter 1:35.06. 

Felnőtt III. férfiak: 
1. Száraz Dénes (X2S Haibike Team) 1:35.12, 
2. Major Gábor 1:38.17. 

Felnőtt IV. férfiak: 
1. Medgyes Gábor (Bikezone Gödöllő) 1:19.00, 
2. Csányi Róbert 1:26.12, 
3. Vajda Zsolt 1:32.07. 

Szenior I. férfiak: 
1. Tóth Viktor (X2S Haibike Team) 1:28.54, 
2. Szmolnik Zoltán 1:45.02, 
3. Kerek Zoltán (Team 3K) 1:50.11. 

Szenior II. férfiak: 
1. Gyevát Ferenc 1:39.57, 
2. Lőrincz János (Gödöllői Sport Klub) 1:43.55, 
3. Dózsa Gábor (Vuelta SE) 1:48.12. 

Szenior III. férfiak: 
1. Tari Tibor 1:50.38. 

Veterán III. férfiak: 
1. Szebeni Endre 1:43.19.

Forrás: www.terepsport.hu| Foto: X2S, Egri Triatlon Klub

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...