Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 23. Csütörtök  Ma Dezső napja van.  

Osztrák győzelem, magyar ezüst az első magyar extrém hosszú távú tereptriatlon versenyen

  • Állapot: Archív

A régió első hosszútávú tereptriatlon versenyét rendezte meg a X2S TEAM Kőszegen "Geschriebenstein Naturpark Triathlon", magyarul az "Írottkő tereptriatlon" néven. Ehhez hasonló rendezvény a világon nagyon kevés található. Kiélezett 7 órás küzdelemben végül az osztrák Daniel Müller szakította át a célszalagot, másodikként pedig a magyar Horváth Zsolt érkezett.

 

26 júl. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás  
Osztrák győzelem, magyar ezüst az első magyar extrém hosszú távú tereptriatlon versenyen Foto: X2S TEAM

A verseny jellegéből adódóan kicsi, de annál különlegesebb mezőny állt rajthoz a 2 km úszás, 80 km hegyikerékpár és 20 km terepfutás egymás utáni teljesítéséből álló versenyen. Nemcsak a táv, hanem a terep is különlegesen nehéz volt, hiszen a kerékpáros szakaszon közel 3000 m, a futó szakaszon pedig további 1000 m szintkülönbséget is le kellett küzdeni.

A rajt – hagyományteremtő szándékkal – az osztrák Rohonc település fürdőtavában volt, ahol 3 kört kellett teljesíteni a 2 km-es távhoz. Tűzoltók, helyi önkéntesek és mentőbúvárok is segítették az esemény lebonyolítását. Az osztrák Daniel Müller nagyon erősen kezdett, de a versenyzők többsége tartalékolt a verseny későbbi szakaszára. Az első kerékpáros szakasz Rohonc – Kőszeg útvonalon, Írottkő (882 m) megmászásával kezdődött, majd hosszú és nehéz lejtőzéssel zárult Kőszegre. Itt több magyar is felzárkózott Müllerre (Horváth Zsolt, Tornai András, Varga Tamás Ervin, Maróti Vilmos).

A Kőszegen berendezett versenyközpontba egy látványos, technikai elemekkel nehezített pályán érkezett a mezőny – itt sokan tolták a kerékpárt -, de a frissítő állomás és a lelkes közönség minden körben új erőt adott a versenyzőknek. További 3 kisebb kör teljesítése után stabilizálódni látszott a helyzet, igaz Horváth Zsolt (Bringabanda) egyre közelebb került az osztrák versenyzőhöz, aki már több magyar terepversenyen is indult, de az XTERRA világbajnokságon is korosztályos dobogós helyezést ért el.

Az óra lassan elhagyta a verseny 5. órát, a versenyzők többsége már megmászott több, mint két Kékes-tetőt – a futópálya pedig további nehézségekkel szembesítette őket.

Daniel Müller végül 6 órán belüli idővel ért célba, szorosan nyomában Horváth Zsoltal és a fiatal Varga Tamás Ervinnel. Negyedik helyen az egyik legismertebb magyar Ironman, Maróti Vilmos érkezett, majd két orvos (Dr. Galamb Gábor és Dr. Ragó Péter), akik az X2S versenyek rendszeres látogatói.

Az eredményhirdetésen megjelent Rohonc osztrák polgármestere, aki már most kijelentette, hogy jövőre is szívesen segítik az esemény megrendezését! Egyedi és különleges díjakat készítettek a kőszegi-szombathelyi kerékpárosok az alkalomra, de helyi turisztikai felajánlások, BIOrganik és Életfa csomagok is bőven jutottak a fáradt versenyzőknek.

A versenyen női egyéni induló nem állt rajthoz, de váltókban több hölgy is teljesítette a távok valamelyikét.

Eredmények

1 Daniel MULLER TEAM RUNSPORT Master2 (1978) 05:59:33

2 Horváth Zsolt Bringabanda SC Master1 (1982) 06:02:37

3 Varga Tamás Ervin Vasemberek Klubja Master1 (1986) 06:05:30

4 Maróti Vilmos Uni Sport Klub Senior1 (1968) 06:18:35

5 Dr. Galamb Gábor Gödöllői SK Master2 (1979) 06:22:16

6 Dr. Ragó Péter TITAN TC Master2 (1978) 06:28:55

Teljes eredménylista

Fotók: www.3x2s.hu, Proks László

 

Utoljára frissítve: szombat, 30 március 2024 18:19

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk