Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

HUAWEI Watch GT2 Pro a mindennapok elegáns sportórája

2020 őszén a Huawei bemutatta a sport és okosórák egyik kiemelkedő képviselőjének új változatát a Huawei Watch GT2 Pro modellt. A csúcsmodell prémium kialakítással, a karcoknak ellenálló zafír óraüveggel, fejlett sportmódokkal, stressz szint-figyeléssel, kéthetes üzemidővel és vezeték nélküli töltéssel jelent meg. Ezt teszteltük két fázisban. Az első a hétköznapi használatot mutatja be.

11 okt. 2020 Hozzászólás: Hozzászólás  

Egyszerű, elegáns doboz. Semmi sallang a csomagolásban. Szinte azonnal használatba lehet venni, a mobilos applikáció telepítése és beállítása 10-15 percnél nem több. Az óra szoftvernek a frissítése automatikusan elindult, persze megkérdezte, hogy mikor akarjuk telepíteni.Pár perc alatt megvolt a teljes frissítés.

A Huawei Watch GT 2 Pro letisztult, kényelmes, ugyanakkor strapabíró okosóra. A zafír óralap extrém használat mellett is ellenáll a karcoknak. A titániumból készült keret tartós és ellenálló még szélsőséges időjárási körülmények között is. Az eredeti bőrszíjat a mi stílusunknak megfelelő műanyag sportszíjra cseréltük, amelyhez a Huawei egy nagyon ügyes kis megoldást biztosított - 1 perc alatt meg is volt!

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Az óra előlapján több mint kétszáz grafikai beállítás közül választhatjuk ki a számunkra leginkább megfelelőt. A leírásban szerepelt, hogy a Huawei Share OneHop Watch Face funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egyszerűen küldjék át okostelefonjukon tárolt képeiket az okosórára. Ezt nem használtuk. Nekünk bőven elég volt a zenehallgatás (amit nem szoktunk sport közben és nem is javasoljuk, de most azért kipróbáltuk), és a telefonálás - értesítés fogadás. Ezek nagyszerűen működtek a hétköznapokban és sportolás közben is. Legalábbis az egyszerű körülmények között. Erről a teszt második részében írunk!

huawei watch gt2 pro test ts 4

Ami tetszett

 • az elődjéhez képest több könnyen elérhető hasznos funkció
 • stressz, alvás, hétköznapi egészséginformációk azonnal leolvashatóak
 • gyors, egyszerű mobiltelefonos összekötés és információcsere
 • hosszú aksi üzemidő
 • egyszerű, gyors töltés
 • jól olvasható és áttekinthető edzésinformációk

Ami nem tetszett

 • az órát kesztyűben használva a kelleténél gyakrabban aktiválódik az edzést megállító gomb, mint kellene (kesztyűtől is függ)
 • nedves környezetben, esőben sok érintős funkció nehezen működik, pontatlan
 • az edzés közbeni szóbeli információ leállítása, halkítása nem egyértelmű, csak egyenként beállítható (Szüneteltetni kell az edzést, ott lehet a hangerőt állítani, majd ezután lehet újraindítani a programot - nem nagy dolog, de jobb lenne, ha ezt lehetne általánosan beállítani, nem edzésenként külön. Ha van is ilyen funkció, mi még nem találtuk meg.)

Huawei Watch GT2 Pro szuper új sportfunkciók

idézet a katalógusból: "Legyen szó versenyszerű sportolásról vagy hobbiról, Watch GT 2 Pro több mint száz edzésmódot kínál, beleértve olyan új sportágakat, mint a síelés, a snowboard vagy a golfozás. Az okosóra beépített animált személyi edzője 44 különböző testhelyzetet animál 12 edzésmódhoz, ezzel lehetővé teszi, hogy okostelefon vagy más készülék nélkül, szabadon edzhessünk, akár otthon is. A Watch GT 2 Pro összesen 96 edzéstípust támogat, melyeket fejlett érzékelőivel mér. A 11 profi edzésmód lefedi a legnépszerűbb mozgástípusokat, beleértve többek között a futást, sétálást, biciklizést és az úszást. A többi 85 edzésmóddal szinte bármilyen mozgásformát kipróbálhatunk, legyen szó fitneszedzésről, táncról, labdajátékokról, vízi-, téli- vagy extrém sportokról. Az edzésmód egyszerű kiválasztását követően a készülék méri a teljesítményünket, az okos szenzorok pedig többek közt a szívritmust, kalóriát, az edzés idejét, a véroxigén-szaturációt (SpO2) figyelik."

Az biztos, hogy nagyon sokat tud nyújtani a sportoló embereknek, fantasztikusan segíti a hétköznapi sportolást, de az egy hónapos tesztünk alatt a versenyszerű (főleg extrém helyzetekben, körülmények között) történő sportolásnál már egyre többet hibázott. De ezt nem rónánk fel a hibájáúl, hiszen elsősorban elegáns, a mindennapokban használt, nagyszerű segédeszközről beszélhetünk, nem pedig professzionális sporteszközről.

huawei watch gt2 pro test ts 6

A katalógusból ezt is megtudhatjuk, bár ezeket nem próbáltuk: "A síelés mód például figyeli a felhasználó átlagsebességét, a megtett távolságot, az ereszkedést, valamint hangüzenetben figyelmeztet a biztonságra. A golfmód elemzi a lendítés sebességét, sőt, be is mutatja ütésünket az óra kijelzőjén."

A Huawei Watch GT 2 Pro hat különböző edzésmódot ismer fel automatikusan, így anélkül is követi edzésünket, hogy bármit beállítanánk. Ez működik, de a javaslatunk ennek ellenére az, hogy mi magunk állítsuk be az edzést, amikor elkedzjük azt. Az óra nem tud különbséget tenni, hogy mi miért lassan futunk vagy gyorsan gyalogolunk. Az okosóra továbbra is támogatja az extrémsportokat, szabadidős tevékenységeket, vízisportokat, labdajátékokat és számos egyéb aktivitást.

A Huawei Watch GT 2 Pro a környezeti viszonyokra is figyel, így követi a napfelkeltét, a naplementét, a holdfázisokat, az árapályt és az időjárást is. Ez különösen természetjáró kalandoroknak és sportolóknak hasznos. Ezt is teszteltük 3 napos kalandtúrán a novemberi időjárásban.

Professzionális egészségfunkciók

A Huawei jelentősen fejlesztette az egészségfigyelő funkciókat az új készülékben. A TruSeen 4.0+ szívritmus-figyelő technológia a zafír hátlappal még pontosabb méréseket tesz lehetővé. A készülék támogatja a valós idejű szívritmus-figyelést, így bármilyen sport közben nyomon követhető a pulzus, az oxigénbevitel és a pihenőidő. A Watch GT 2 Pro támogatja a 24-órás-, a nyugalmi- és a rendellenes szívritmus-figyelést, az alvásfigyelést, az egész napos stressz figyelést és a véroxigén-szint változását is követi.

Extra stílus

A Huawei Watch GT 2 Pro két variánsban jelenik meg, sport változata "Éjfekete", klasszikus változata pedig "Nebula szürke" színben érhető el.

huawei watch gt2 pro tech1

Értékelésünk

Ajánljuk annak, aki olyan órát szeretne, amelyik mindennap a kezén van, akár tárgyalásra megy, akár az edzőterembe, szereti, ha egyszerre elegáns és sportos egy eszköz, és akár naponta is váltogatja a megjelenést.

Nem ajánljuk annak, aki főleg terepen, sárban, vizes körülmények között edz, a funkcionalitást és a hatékonyságot részesíti előnyben a megjelenéssel és a sok tudással szemben.

A teszt második részében a sport, edzés részleteit elemezzük, városban, teremben, terepen és extrém körülmények között. Illetve összehasonlítást is készítettünk a profi sportórákkal - Suunto és Garmin mellett állja-e a sarat?

További információ, weboldalconsumer.huawei.com

Utoljára frissítve: hétfő, 20 november 2023 13:43

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

 • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
 • egyedi megjelenés, csapatmez
 • váráslási kedvezmények
 • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk