Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Te is lehetsz a szelektálás bajnoka!

  • Állapot: Archív

Kovács „Kokó” István, Csernoviczki Éva, Kovács Katalin, Kammerer Zoltán, Kökény Roland, Nagy Tímea és Pars Krisztián is szelektív hulladékgyűjtésre buzdítja a fiatalokat az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés új internetes játékában.

01 nov. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  

Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető is bedobja magát, hogy az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) játékában népszerűsítse a hulladék szelektív gyűjtését és újrahasznosítását. Az IKSZ által a legnagyobb közösségi média oldalon indított, egy hónapon át zajló ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK szelektív erőpróbájában három izgalmas ügyességi játékban és két tudásjátékban versenghetnek a résztvevők az értékes fődíjért, de a játék végén akár az akciót támogató olimpikonokkal – Pars Krisztián mellett Kovács „Kokó” Istvánnal, Csernoviczki Évával, Kovács Katalinnal, Kammerer Zoltánnal, Kökény Rolanddal és Nagy Tímeával – is találkozhatnak. Az akció népszerűségét jól szemlélteti, hogy alig két hét alatt már közel ezer játékos taposta laposra online a gyümölcsleves és tejes dobozokat. 

20 ezer italos karton visszagyűjtése = 1 megmentett fa

Hazánkban 12000 tonna italos kartondobozt bocsátanak ki évente, amelyből azonban csak 2670 tonnát, vagyis a teljes kibocsátás 23%-át gyűjti vissza a lakosság. Így évente 9300 tonna italos karton végzi a gyűjtési rendszeren kívül, vagyis ennyi gyümölcsleves és tejes doboz kerül feleslegesen a hulladéklerakókra. Az italos karton 75%-át alkotó papír alapanyagot akár 5-10-szer is újra lehet hasznosítani, többek között ezért is tartja az IKSZ hosszú távú céljának, hogy az italos karton visszagyűjtési aránya 2020-ra elérje hazánkban az 50%-ot. Nem véletlenül: minden 20 ezer szelektíven visszagyűjtött és újrahasznosított italos kartondobozzal megmenthetünk egy felnőtt fát!

Az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK során a játékosok vidám és interaktív formában tanulhatják meg az italos karton szelektív gyűjtésének és újrahasznosításának helyes lépéseit, míg a környezetvédelmi kvízek teljesítése révén új és érdekes ismeretekre tehetnek szert. A résztvevők minden játékban három szinten mérettethetik meg magukat, amelyek sikeres teljesítésével – az olimpikonok gratulációi mellett – pontokat gyűjthetnek. Az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK összes „erőpróbájának” sikeres teljesítésével a játékosok értékes fődíjat nyerhetnek, míg a pontrendszerben a tíz legtöbb pontot gyűjtő játékosnak november végén lehetősége lesz találkozni az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK „lánghordozóival”, a kezdeményezéshez csatlakozott olimpikonokkal. Az akcióhoz szakmai partnerként a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. is csatlakozott.

„Az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK sikerét jól szemlélteti, hogy alig két hét alatt már közel ezer játékos tette magát próbára a szelektív gyűjtés online bajnokságában. A közösségi média szemléletformáló hatását számunka az is jól tükrözi, hogy a játékaink indulása óta már több mint 100 ezer felhasználóhoz jutott el így az üzenetünk: az italos kartont tapossuk laposra és gyűjtsük szelektíven” – mondta Baka Éva, az IKSZ ügyvezető igazgatója. – „Örömmel látjuk azt is, hogy a játékainkkal kicsik és nagyok, fiatalok és felnőttek egyaránt jól szórakoznak, és közben játékosan tanulnak a környezetvédelem és a szelektív gyűjtés fontosságáról. – tette hozzá az igazgatóasszony.  

Pars Krisztián is a szelektívbe dobja

Tegnap az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK környezetvédelmi játéksorozatának utolsó játéka indult el: aDobd ki! játék során Pars Krisztián ösztönzi arra a játékosokat, hogy az italos karton mindig a szelektív hulladékgyűjtőben landoljon.

„Élsportolóként és magánemberként is fontosnak tartom, hogy a környezetvédelem és a szelektív gyűjtés ügye mellett kiálljak. Aki már próbált italos kartont messzire dobni, az jól tudja, hogy laposra taposva könnyebb: de a legfontosabb mégis az, hogy az italos kartont nem muszáj olimpiai bajnoki távolságokra dobni; az is elég, ha a szelektív hulladékgyűjtőben landol” – mondta Pars Krisztián, olimpiai bajnok kalapácsvető.

Az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK november 12-éig zajlanak, így még azok is jó eséllyel indulnak a fődíjért és az olimpikonokkal való találkozási lehetőségért, akik még csak most kapcsolódnak be a játékba.

Forrás: greenfo.hu

 

Utoljára frissítve: vasárnap, 01 november 2015 10:24

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk