Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 26. Vasárnap  Ma Fülöp és Evelin napja van.  

Ryan Sandes nyerte a Western States 100 miles ultra terepfutó versenyt (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A magyar Wermescher Ildikó 8. a női mezőnyben!

A dél-afrikai Ryan Sandes okosan taktikázva nyerte a legendás "Western States 100 miles" ultra terepfutó versenyt. A Salomon és a Red Bull versenyzője nem döntötte meg a saját útvonal csúcsát, de az idei verseny a szokásosnál is nehezebb körülmények között zajlott.

25 jún. 2017 Hozzászólás: Hozzászólás  
Ryan Sandes előzés közben a Western States 100 ultra terepfutó versenyen Ryan Sandes előzés közben a Western States 100 ultra terepfutó versenyen Foto: WS100

Az ultrafutó Ryan Sandes óvatosan kezdte a versenyt a kora reggeli rajtnál, de megérte a taktikázás, hiszen az első dél-afrikai terepfutó lett, aki megnyerte a rangos Western States 100 mérföldes versenyt Kaliforniában.

Sandes több alkalommal indult a versenyen, állt már dobogón is 2012-ben a többszörös győztes Timothy Olson mögött, sőt ő a harmadik leggyorsabb teljesítő (pontosabban övé a negyedik legjobb idő, de Rob Krar két idővel is szerepel a 2. és a 3. helyen).

A 35 éves Fokvárosi sportoló a 161 km-es verseny féltávjánál még közel egy óra alatt hátrányban volt a korai vezető Jim Walmsley-hez képest. Sandes kiváló "endurance athlete" sok szakvélemény szerint, itt ezt be is bizonyította.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Walmsleynek a hatalmas hőség túl nagy erőpróba volt, a verseny második felében díj szétesett, Sandes 30 kilométer alatt ledolgozta az egy óra hátrányt (!), majd fokozatosan el is távolodott az amerikai vetélytársától.

Az amerikai Alex Nichols megpróbálta megtámadni a dél-afrikai futót, de Ryan Sandes rutinosan tempót váltogatva - ez az ő egyik erőssége - leszakította. Fokozatosan egyre világosabbá vált, hogy a győzelmet nem lehet elvenni tőle, a célba 16:19:37 idő alatt ért (ez több mint egy órával rosszabb a legjobb idejénél, amikor ezüstérmes lett 2012-ben).

Alex Nichols több mint 28 perccel később ért célba másodikként 16:48:23 idővel.

A női versenyt Cat Bradley nyerte 19:30:31 idővel. Magyar vonatkozású hír, hogy a 8. helyen a magyar Wermescher Ildikó ért célba 21:50:32 idő alatt.

Forrás: citizen.co.za | Eredmények: www.ultralive.net és www.wser.org 

Utoljára frissítve: vasárnap, 25 június 2017 21:25

Média

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk