Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
Sport hírek

Sport

Peres Jepchirchir új tisztán női maraton világrekordot futott a 2024-es London Maratonon (+videó)

A 2024-es londoni maraton az eddigi legütősebb elit női mezőnyt indította el, és ezzel együtt járt a várakozás, hogy újraírhatják a női maratonfutás történelmét. Peres Jepchirchir fantasztikus futással döntötte meg a férfi vezetés nélküli női maraton világcsúcsot.
kedd, 23 április 2024

Magyar sikerek a Skyrunning Masters Világbajnokságon - Paál, Prokopp és Wermescher is világbajnokok (+videó)

A Skyrunning Masters Világbajnokság hatalmas magyar sikereket hozott, és lehetett volna még nagyobb is a siker, ha szervezési hibák nem keserítik meg a magyar csapat életét. A magyar terepfutók lelkesedése és állhatatossága azonban minden képzeletet felül múlt a versenyen. Prokopp Erzsébet nemcsak a korosztályos világbajnoki címet szerezte meg, hanem a verseny abszolút harmadik helyét is!
péntek, 19 április 2024

Russ Cook, más néven a „Hardest Geezer” keresztülfutotta Afrikát 10.130 mérföldet maga mögött hagyva (+videó)

2024. április 7-én, vasárnap a brit Russ Cook , ismertebb nevén a Hardest Geezer, befejezte Afrika projektjét, amely a kontinens déli végétől annak legészakibb csücskéig tartott - futva. 352 napnyi futás után, amely a dél-afrikai Agulhas-foktól kezdődött és a tunéziai Ras Angelában végződőtt Cook befejezte azt a hatalmas vállalkozást amellyel eddig több mint 613 000 GBP-t (775 000 USD) gyűjtött össze két jótékonysági szervezet, a Running Charity és a Sandblast Charity számára. A futás több mint 16.300 kilométeren (10.130 mérföldön) és 16 országon keresztül vezetett, követve a kontinens nyugati határát egészen a Szahara-sivatagon átkelés előtt.
szerda, 10 április 2024

Új nemzetközi World OCR szövetség alakult Svájcban magyar alapítókkal

2024. március 3-tól a World OCR – Federation Internationale de Course á Obstacle (FICO) hivatalos néven bejegyzett – nemzetközi szabályozó testületként fog működni, amely irányítja az akadálysportok egy külön változatának fejlesztését és elismerési folyamatát, amelynek a neve "akadályfutás", más néven OCR. Lausanne, Canton de Vaud, Switzerland
kedd, 09 április 2024

Osztrák győzelem, magyar ezüst az első magyar extrém hosszú távú tereptriatlon versenyen

A régió első hosszútávú tereptriatlon versenyét rendezte meg a X2S TEAM Kőszegen "Geschriebenstein Naturpark Triathlon", magyarul az "Írottkő tereptriatlon" néven. Ehhez hasonló rendezvény a világon nagyon kevés található. Kiélezett 7 órás küzdelemben végül az osztrák Daniel Müller szakította át a célszalagot, másodikként pedig a magyar Horváth Zsolt érkezett.  
hétfő, 26 július 2010

Az első nő és az első 5 fős finisher csoport a Barkley Marathons extrém ultra terepfutó versenyen

"Minden addig elérhetetlen, ameddig valaki el nem éri." Barkley Marathons - a világ egyik legőrültebb és legkülönlegesebb ultra terepfutó versenyén több rekord is megdőlt. Ihor Verys első próbálkozásra nyerte meg a versenyt, Jasmin Paris az első nő, aki teljesítette a távot, a verseny 38 éves történetében és még soha nem ért célba öt sikeres teljesítő!
szombat, 23 március 2024

Camille Herron 560,33 mérfölddel állította be a 6 napos ultramaraton világrekordot a 2024-es Lululemon eseményen

Az amerikai Camille Herron újabb női világrekordot állított fel - 560,33 mérföldet (901,764 km) futott 6 nap alatt, amely még nem hitelesített rekord - a 2024-es Lululemon FURTHER versenyen a kaliforniai La Quintában. Az esemény március 6-tól 12-ig tartott, hogy egybeessen a március 8-i nemzetközi nőnappal.
péntek, 22 március 2024

Josef Šálek új félmaraton Guinness rekordja (+videó)

Az 54 éves Josef Šálek Guinness-rekordot állított fel volt havon, 21,1 km-es pályán történő mezítlábas futásban, amelyet 2007 óta a holland Wim Hof tartott 2 óra 16 perc 34 másodperces idővel. Josef Šálek hosszútávfutó, edző és motivációs előadó. Keményen készült a rekord megdöntésére. A kihívások és saját korlátainak leküzdése már több éve része Joska Šalek életének, amely során felfedezte az egészséges életmód erejét, és azóta nem enged a természetes étrendből, amelyekkel a rekord megdöntésére is készült.
kedd, 12 március 2024

A triatlon VB-sorozatban törölték a hétvégi abu-dzabi versenyeket

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt törölték a triatlonosok világbajnoki sorozatának péntekre és szombatra tervezett versenyeit Abu-Dzabiban.
péntek, 08 március 2024

Magyar triatlon sikerek Új-Zélandon

Kuttor-Bragmayer Zsanett remek versenyzéssel az 5. helyen végzett az új-zélandi Napierben rendezett triatlon világkupa-viadalon, a magyar vegyes váltó a hatodik helyen végzett.
szerda, 28 február 2024

Ultramaraton interjú - Aly Venti a Spartathlon második helyezettje

2015-ben a Spartathlonon egy fiatal amerikai lány állt a dobogó második fokán két magyar ultrafutó között. Alyson Venti egy csendes, különleges ultramaratonista, futónő. Nemcsak a futásaiban, de életszemléletében is érdekes ahogyan és amiről mesél. "A forró éghajlat, a sík terep és a monotonitás specialistája" - tartják róla.
szerda, 16 december 2015

Badwater 135 ultra maraton 2024 évi rajtlistája

Végleges a 2024-es Badwater 135-ön versenyző sportolók névsora és már elérhető az alábbi linken! Idén nem indul magyar futó.
szerda, 28 február 2024

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk