Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Közgyűlés a hegyikerekeseknél: Sipiczki Róbert a régi-új elnök, alakulóban az országos szakszövetség

  • Állapot: Archív
Megtartotta rendes közgyűlését a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség (MMTBSZSZ). A 68 tagegyesületből 45-en voltak jelen, a szakmai és pénzügyi beszámoló mellett teljes tisztújításra is sor került. A jelenlévők egyhangúlag újraválasztották a régi elnököt, Sipiczki Róbertet. A közgyűlés napirendi pontjaként – ellenszavazat nélkül! – döntés született a Magyar Mountain Bike Szövetség (MMTBSZ), mint országos sportági szakszövetség megalapításáról, illetve az MMTBSZSZ megszüntetésének kezdeményezéséről, mintegy megindulva az ernyőszervezettől leváló önállósulás útján.
30 márc. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A meghirdetett napirendi pontokra – na és a 16. évében járó honi szövetség sorsára – igen sokan kíváncsiak voltak, a Vasúttörténeti Parkba szervezett Bringaexpo még a médiumok jelenlétét sem vonta el erre az időre. Az eseményen rész vett Dr. Koszorú István ügyvéd, aki az önállósulási folyamatra több példát is felhozott, említve a karatésokat és az úszók kontra műugrók esetét – utóbbit éppen ő vezette sikerre.

A tisztújítás során pozíciójában megerősített Sipiczki Róbert mellett Eisenkrammer Károlyt szavazták az alelnöki posztra, a vezető grémiumban bizalmat kapott Nagy Ádám, Bogdán Csaba és Schettrer Zsolt; a Harangvölgyi András és Kádi József alkotta Felügyelő Bizottságot Herczeg Vera vezeti.

A jelenlévők egyhangú szavazása mellett a közgyűlésen három, a sportág jövőjét döntően befolyásoló határozat született. A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség közgyűlése úgy döntött, hogy kezdeményezi és támogatja a mountain bike (hegyikerékpár) sportágban, a szakági versenyrendszerben versenyzővel rendelkező sportszervezetek (SE-k) felé a mountain bike sportágban országos sportági szakszövetség megalakítását. Emellett kéri az ernyőszervezetet, a Magyar Kerékpársportok Szövetségét (MKSZ), hogy a soron következő rendes, vagy rendkívüli közgyűlésén hozzon olyan döntést, melynek alapján az MMTBSZSZ az országos sportági szakszövetség megalakítására tekintettel megszűntetésre kerüljön, illetőleg az MKSZ ennek megfelelően módosítsa alapszabályát. Az előzőekben meghatározott döntésekre figyelemmel, nem a mandátumidő figyelembe vételével kerít sort a tisztújításra, hanem a jelenlegi tisztségviselőket megerősíti arra az időszakra, amíg a Magyar Mountain Bike Szövetség jogerős bírósági nyilvántartásba vételére sor kerül, vagy amíg az MKSZ az MMTBSZSZ megszűntetésére vonatkozó közgyűlési döntését a Fővárosi Bíróság jogerősen nyilvántartásba nem veszi.

A közgyűlésen hozott döntés értelmében – még mindig ügyvédi jelenlét mellett, 39 tagegyesületi részvétellel – sor került a jogutódként létrehozott szövetség alakuló közgyűlésére, annak alapszabály-elfogadására, tisztségviselőinek megválasztására. Az immár Magyar Mountain Bike Szövetség (MMTBSZ) vezérkarának összetétele – a tagság döntése értelmében – megegyezik jogelődjének vezető testületével.

Emlékeztetőül, mint Sipiczki elnök a közgyűlést megelőzően elmondta: „minden körülmények között a közös szakmai célok, programok megvalósítására fogunk törekedni a többi szakággal, ilyen például a 2010-es szingapúri I. Ifjúsági Olimpia, mely tekintetében közös munkacsoportot hoztunk létre. Az önállósodást úgy kívánjuk megoldani, hogy versenyzőink jogai ne sérüljenek, az egyesületek működését, a civil programokra való pályázati lehetőségeket, a versenyrendszerünket, a bajnokságainkat, kupánkat ne veszélyeztessük.”

A következő lépés április közepén az ernyőszervezet – Magyar Kerékpársportok Szövetsége – tisztújító közgyűlése lesz, melyen a tagság dönti el, hogy „elengedi-e” szakágát. Tájékoztatásképpen: az MKSZ 104 tagegyesületéből – saját információi alapján – 68-an hegyikerekesek, 4-en bmx-esek, 32-en országútiak – igaz, néhányuk „vegyes” versenyeztetést folytat.


A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk