Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Csomor Erika kiemelt indulóként a Challenge Rimini féltávú triatlon versenyen (+videó)

  • Állapot: Archív

A május 26.-án megrendezésre kerülő Challenge Rimini féltávú triatlon verseny kiemelt versenyzője és egyik esélyese Csomor Erika, akit az olasz szervezők már az év elejétől kitüntetett figyelemmel kísérnek az esemény kapcsán. 

Csomor Erika, duatlon, ITU, Rimini, féltávú, Ironman

A klasszikus Ironman féltáv (1900 m úszás, 90 km kerékpározás, 21 km futás) nemcsak az egyik legszebb olasz triatlon verseny, hanem a történelmi jelentősége miatt is érdemes a figyelemre. Erika 2001-ben első duatlon világbajnoki címét itt szerezte meg fantasztikus küzdelemben - ezt egyébként élete egyik legfontosabb pillanata.

25 jan. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

"Számomra nagyon izgalmas ezen az igazán jelentős féltávú triatlon versenyen indulni, hiszen csodálatos emlékek fűződnek Riminihez. Itt nyertem 2001-ben életem első ITU duatlon világbajnoki címét. Életre szóló élmény és emlék... Nagyon szeretem Olaszországot és az olasz versenyzőket, a vidámság és a jó hangulat miatt, de az olasz konyha is közel áll hozzám. Biztos vagyok benne, hogy az idei verseny is emlékezetes lesz nemcsak nekem, hanem Rimini számára is. Nagyon szeretnék ismét nyerni itt, annyi év után!"

Erikának jó esélyei vannak a dobogós helyezésre (akár a győzelemre is), hiszen az úszópályán kívül - ami számára mindig is a "gyenge" szám volt - az ő erősségeinek felel meg a pálya. Elsősorban a kerékpáros útvonal ad okot remek taktikázásra, hiszen Erika erőssége a hegyes-völgyes, emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított terep - Riminiben pedig a tengerszintről két alkalommal is el kell érni a 600 m-es magasságot, közben több kisebb emelkedővel. Erika hegyikerékpáros és tereptriatlonos múltjából ezek az akadályok számára messze nem akkorák, mint a csak országúton edző versenyzőknek.

A futópálya gyors és nagyon látványos: 3 körben Rimini belvárosában a tengerparti sugárúton kell teljesíteni a 21 km-t, sok kis kanyarral megbolondítva. Ez is Erikának kedvez, aki nagyon jó a ritmus- és tempó váltásokban.

Erika a világ legjelentősebb hosszútávú versenyének, a POWERMAN Zofingen futamnak 7-szeres győztese, nemzetközi Ironman versenyek győztese, dobogósa, kiváló hegyikerékpáros és az XTERRA extrém tereptriatlon versenyeken is több alkalommal versenyzett sikeresen.

Erika emlékezetes befutója a 2010-es IRONMAN AUSTRIA versenyen

A Challenge Rimini triatlon verseny honlapja >>> | Csomor Erika eredményei >>>

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk