Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

Miklós Edit új sí edzője Stefan Abplanalp

Miklós Edit olimpiai hetedik helyezett alpesi sízőnk Stefan Abplanalp edzővel vág neki a következő szezonnak. A svájci szakember célja, hogy Miklós Edit a világkupában dobogós helyezéseket szerezzen, valamint a jövő évi St. Moritz-i világbajnokságon és a 2018-as pjongcsangi téli olimpián is élete legjobb eredményét érje el.

15 ápr. 2016 Hozzászólás: Hozzászólás  
Miklós Edit új sí edzője Stefan Abplanalp Fotó: MTI

Stefan Abplanalp az előző szezont a svájci női csapatnál töltötte. Korábban már nem csak Svájcban bizonyított, az USA-ban és Norvégiában is sikeresen vezette női versenyzők felkészülését a gyorsasági számokban.

A 2014/2015-ös szezonban a sérüléséből visszatérő olimpiai és világbajnok Lindsey Vonn-t edzette, és segítette újabb sikeres szerepléshez, valamint Julia Mancuso felkészülését is irányította. Abplanalp az előző idényben fiatal svájci versenyzőket edzett, többek között Beatrice Scalvedit, aki lesiklásban a junior világbajnokságon, Szocsiban második lett.

Miklós Edit korábbi edzőjétől, az osztrák Walter Hubmann-tól az elmúlt szezon elején vált meg, így szinte a teljes idényben tréner nélkül versenyzett.

„ A magyar szövetség számára nyilvánvaló, hogy Miklós Editnek egy különösen tapasztalt és motivált edzőre van szüksége, aki felkészíti és sikerre segíti őt a világkupában, a februári St. Moritz-i világbajnokságon és a 2018-as téli olimpián. Stefan Abplanalp velünk együtt szeretne sítörténelmet írni, segítségével Edit elérheti álmait, számtalan dobogós helyezést és az aranyérmet is. Nyilvánvalóvá vált, hogy csak a legjobbak segítségével válhat Edit a legjobbá, így a szövetség további erőfeszítéseket tesz, hogy a felkészülés körülményeit ideális szintre emelje. Köszönjük, hogy ennek esélyét a MOB, az EMMI és szponzoraink az MVM, az Audi, a DasWeltauto segítenek megteremteni” - mondta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

Örül új edzőjének Miklós Edit, aki a következő szezonra való felkészülést májusban kezdi meg.

 „Már akkor ismertem Stefant, amikor még a norvégoknál volt edző, a közös munkával kapcsolatban pedig két hete találkoztunk először. Már először is szimpatikus volt, tudom, hogy jó szakember, ezért bizakodó vagyok az együttműködést illetően. Tudja, mi a célom, szeretnék a legjobb lenni, határozott, céltudatos  személyisége pedig hozzásegíthet. Örülök, hogy ő lett az edzőm.” - nyilatkozta Edit a Nemzeti Sportnak.

Forrás: www.skihungary.hu 

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk