Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

A paratriatlon olimpiai ügyét támogatják a világ legjobbjai

  • Állapot: Archív
paratriatlon, olimpia, Brownlee, Haskins, GomezA brit világbajnok Alistair Brownlee és az amerikai olimpikon Sarah Haskins is csatlakozott az ITU pályázatának támogatóihoz. A pályázat célja, hogy a paralimpia 2016-tól olimpiai sportág legyen. Az ügyben szombaton várható az IPC döntése.
10 dec. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Brownlee elmondta, a brit paratriatlonisták remek évet zártak, hat aranyérmet szereztek a vb-n, és reméli, hogy 2016-ban Rióban már ők is szerepelhetnek az olimpián. Haskins hozzátette, hogy a paratriatlon egy izgalmas és dinamikus sport, ami lelkesítően hathat a fiatal fogyatékkal élőkre.

Broenlee és Haskins mellett támogatja a pályázatot többek között Emma Moffatt, Javier Gomez, Chrissie Wellington, Craig Alexander, Mirinda Carfae és Chris McCormack is. A Facebookon indított támogatói csoport létszáma már meghaladta a 4700 főt.

A paratriatlon népszerűsége világszerte gyorsan nő. Mintegy 37 országból vesznek részt paratriatlonisták rendszeresen nemzetközi versenyeken. Idén a budapesti vb-n 17 országból összesen 88 paratriatlonista állt rajthoz, a jövő szeptemberi pekingi paratriatlon vb-re pedig már 27 ország jelezte részvételét.

Hazánkban Boronkay Péter világ- és Európa bajnok versenyző érintett elsősorban a kérdésben. De példája másoknak is követendő lehet.

Forrás: triathlon.org

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk