Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

Doppingérzékeny sportágra költ több tízmillió forintot a kormány

  • Állapot: Archív

Szerző: MTI

MOB, súlyemelés, oimpia, utánpótlás, doppingA súlyemelés ugyan nincs benne a 15 legtámogatottabb sportágra, de így is számíthat állami támogatásra - mondta a MOB főtitkára egy súlyemelő-ünnepségen.

Várhatóan nem kerül be az államilag támogatott kiemelt hazai olimpiai sportágak közé a súlyemelés, ezzel együtt is számíthat központi anyagi segítségre - mondta Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára kedden.

"A kiemeltek körének véglegesítése, a részletek kidolgozása még folyik, hogy a 15 milliárd forintos többletforrás jól legyen elosztva, de az érintettek tizenötös mezőnyébe, úgy érzem, nem tud bekerülni a súlyemelés" - mondta a sportvezető a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) legeredményesebb sportolóinak tiszteletére rendezett ünnepségen.

29 jan. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Szabó Bence ugyanakkor biztatót is tudott mondani a sportág hazai művelőinek és irányítóinak: "Olyan kategóriákat állítunk fel és úgy, hogy a maradék pénzekből, s átcsoportosítások révén jelentős pluszt tudjunk nyújtani a kiemeltek köréből kimaradók számára. Jómagam akár 20-50 millió forintos ilyesfajta támogatást is elképzelhetőnek tartok a súlyemelés részére" - mondta Szabó Bence, aki emellett az utánpótlás javára szolgáló úgynevezett projektfinanszírozásban is lát lehetőséget a sportág segítésére. 

"A szövetség nagyon jó utánpótlás-programot tett le a MOB asztalára, s a vezetés Dobos Imre elnök irányításával próbálja az egész súlyemelő társadalmat egy irányba terelni. Ha kis lépésekkel is, de haladnak előre, s ez egy doppingérzékeny sportág esetében nagyra értékelendő" - fogalmazott a főtitkár.

A keddi ünnepségre - amelyhez hasonlót legutóbb húsz esztendeje rendezett az MSSZ - Dobos Imre elmondása szerint félszáznál is több olyan versenyzőt invitált meg a szövetség, aki olimpiai érmes volt, vagy felnőtt világ-, illetve Európa-bajnoki dobogós összetettben. Az elnök külön is méltatta a magyar súlyemelés két olimpiai bajnokát, az 1972-ben győztes és a budapesti ünnepségen is megjelent Földi Imrét, illetve az 1980-ban diadalmaskodó, majd 2008-ban hosszú betegség után elhunyt Baczakó Pétert, akinek özvegye vett részt az összejövetelen.

Bővebben... https://hvg.hu/sport/20130129_Doppingerzekeny_sportagra_kolt_tobb_tizmi#rss

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk