Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Cross - Csikóváralja

  • Állapot: Archív

Csikovaralja cross Csikóváralja crossfutás - szinte fogalom a terepfutások között. A pálya mindazzal szolgál, amivel a vérbeli terepfutók szeretnek (?) találkozni, talán a patakátkelés, mocsárjárás hiányzik. 

10 km, 400 m szint, többszört járhatatlan bozótban, kőgörgetegeken vagy hóban-jégben, vagy csúszós sárban. Mint idén is...

04 febr. 2007 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A szép tavaszi idő szokatlanul sok futót csalogatott ki erre a nehéz versenyre. Jó érzés volt látni, hogy a megszálott futókon kivül a X2S mezőnyéből is többen megjelentek (a csapatról nem is beszélve, hiszen közel 10 indultunk!). A rajt 11 órás időpontja jó választásnak bizonyult, mert a nap olyan erősen sütött, hogy többen az utolsó pillanatban még átöltöztek - volt, aki rövid nadrágban futott.

A verseny előtti eligazitáson kiderült, hogy a szép idő ellenére igen nagy sárra lehet számítani (néhányan cipőt cseréltek). A verseny egyik jellegzetessége, hogy a rajt után azonnal egy hosszú, meredek és a jelen esetben csúszós, sáros emelkedő teszi próbára a futókat. Előzni lehet, hiszen az út széles, de amikor az ember 180-as pulzussal rohan felfelé és arra figyel, hogy ki ne törje a lábát, akkor az előzés a jelentőségét veszti.

Csikova rajt Az élmezőny azonnal kilépett, Langer Olivér most sem igazán volt összemérhető az üldözőkkel - de Sipiczki Csaba végig ott volt a nyomában. Csaba komolyan készül az XTERRA versenyekre és a futó múltjának köszönhetően a terepfutásra könnyebben tud koncentrálni. Kettőjük harca egyre érdekesebb lehet a késöbbiekben. Ostoróczki Ferenc, aki a cross futások 'öreg rókája' taktikus versenyzéssel verte vissza Mester Bálint támadásait. Bálint a másik X2S TEAM tag, aki fiatal kora ellenére (vagy éppen azért) hatalmas lendülettel készül a tereptriatlon versenyekre. Tóth Viktor sokak meglepetésére beállt az 5. helyre és a verseny végéig tartotta is azt (azért meglepetés, mert az elmúlt két évet kihagyta a X2S versenyek szervezése miatt).  De a X2S TEAM mindenkire jó hatással van...

 Többen is sokat fejlődtek önmagukhoz képest az elmúlt hónapok alatt, amióta a csapatedzéseket látogatják. Szűcs Ádám Balyi Balázzsal vív állandó harcot, Szegő Péter két sítábor (síoktatóként vesz részt azokban) között, ahol csak lehet elindul a terepversenyeken, Szabó Tamás új tagként, de hatalmas lendülettel képviseli a csapatot, Csaba Gábor szinte az egész családját megfertőzte a crossfutásokkal. Erdős Bálint pedig párjával Szemán Csillával minden extrém kihívásban részt vesz. (Csilla tavaly montis létére első tereptriatlon versenyén Ostoroson 2. helyet szerzett).

A hölgyeknél Fuchs Renáta, aki igéretes triatlon versenyző - és még általános iskolás! - a nehéz terep ellenére megnyerte a versenyt. Mindezt úgy, hogy édesapjával kerékpárral érkezet pestről, majd a verseny végén azzal is mentek haza.

Egy fantasztikus versennyel a hátunk mögött már alig várjuk a következő 'extrém' crossfutást: Fótot, február végén. 'Sajnos' az utána követkeő versenyek már kevésbé lesznek nehezek, de mivel tavasszal rendezik őket, ezért a feléledő természet mindezért kárpótolja azokat, akik kimerészkednek a versenyekre.


Az INOV-8 Mudroc cipője itt esett át az első versenyén  és fantasztikusan bizonyította, hogy akik tervezték értették a dolgukat: más cipők összeszedték a sarat, csúszkáltak, lenehezedtek, addig a Mudroc megmaradt a verseny végén is könnyű és légies versenycipőnek. Mikozben a talpa egyszer sem csúszott meg a sárban. Csillagos 5-ös!

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk