Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Liszi Attila a Magyar DH Bajnok osztrák pályán - Ziskó Balázs bronzérmes az Open kategóriában

  • Állapot: Archív

Liszi Attila, DH, bajnok, osztrá, Ziskó Balázs, mtb, downhillA hétvégén került megrendezésre a 2011. évi Downhill Magyar Bajnokság, ahol összecsaptak hazánk legjobbjai, hogy kiderüljön, kik az idei Országos Bajnokok a kategóriákban. Liszi Attila komoly fölénnyel nyerte meg az OB-t, a Junioroknál Ettingshausen Máté állhatott a dobogó legfelső fokára.

Mivel az Open kategória UCI által nem elismert, így ott Országos Bajnokot nem hirdetnek, azonban érdemes megjegyezni a három legjobb magyart onnan is. Keresztes Péter vitte a hazai hobby értékelést 3:59-es idővel, és kapja meg Sipiczki Róbert, MMTBSZSZ elnök által felajánlott mezt. Mögötte Fodor Krisztián és Ziskó Balázs.

31 máj. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

Az időknél volt néhány kavarodás, főleg az Elite Férfiaknál, akik elsőként jöttek a még alig száradó talajon. Mint később kiderült ezt a pályán lévő akkora sár okozta, hogy néhány ridernek nem látszott egyik rajtszáma sem. Végül sikerült kibogozni az elveszett időket, mindössze egy maradt benne, mégpedig Hódi Andrásé, aki így az eredménylista alapján abszolút időt jött, megelőzve a világkupa menőket is. :) Ha már itt tartunk, a versenyen elindult Luke Strobel (USA), Brook MacDonald (NZL), Wyn Masters (NZL), Filip Polc (SVK), és még jónéhányan a nemzetközi porondról.

A talaj állaga és a gyökeres, köves részek miatt még ennyi eső után is kérdéses volt, hogy megéri-e a sárgumi. A legkülönbözőbb gumiválasztásokat láthattuk, a legmagasabb „spike”-októl a száraz talajra valókig mindenféle kombináció volt első-hátsó kerék viszonylatban.

A döntő napján már hétágra sütött a nap és rohamosan száradni kezdett a pálya. A reggeli egy órás edzést még mindenki kihasználta, majd jött az időmérő futam és a döntő.

Szinte mindenki Liszi Attilát tartotta a legesélyesebbnek, de a nagyszerű szombati selejtezős idejét követően, az időmérő rajtjában kapott egy lassú defektet. Így csak sejtéseink voltak róla, hogy mit is tudhat ő száraz pályán. Az időmérőt Kántor Miklós nyerte, öt másodperccel Lukács Rajmund előtt, aki immáron a második mért körében is esett, tehát számolni lehetett a döntőre vele is. Harmadik Halász Krisztián volt, majd Hütter Attila és Hódi András.

Liszi Attila, DH, bajnok, osztrá, Ziskó Balázs, mtb, downhill

Liszi Attila egyenletes és világkupamezőnyhöz méltó teljesítménnyel nyert meg a magyar bajnokságot. Nemzetközi értékelésben a kilencedik helyet szerezte meg, mindössze nyolc tizedre a hatodik helyezett Filip Polctól. Az Evil-es rideren kívül minden szlovák és cseh ellenfelét sikerült maga mögé utasítania, beleértve Vlastimil Hyncica-t, Martin Mikulenka-t és Erik Kimmel-t, akik mindannyian megállják a helyüket a világkupákon is.

 

Teljes blog itt olvasható el:https://offline.hu/blog/li...

Részletes eredménylista időeredményekkel: https://www.standmag.hu/cikkek-articles.php?id=182

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk