Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 26. Vasárnap  Ma Fülöp és Evelin napja van.  

Európai elismerés Oroszi Zsuzsannának: az Év Női Vezetője atlétikában

  • Állapot: Archív
Ritka megtiszteltetés érte Oroszi Zsuzsanna személyén keresztül a magyar atléta társadalmat: a verőcei illetőségű szakember ugyanis megkapta az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) az „Év Női Vezetője” díját. A Pest Megyei Önkormányzat sportreferensével munkahelyén sikerült beszélgetni.

 „Tallinban adták át Európa legjobb atlétáinak a kitüntetéseket és ott értesültem a megtisztelő elismerés odaítéléséről, amelyet majd alkalmas időben, hazai pályán fognak nekem átadni” – tájékoztatott a gyermekkorától az atlétika vonzásában élő, három gyermekes családanya.

14 nov. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás
(1 szavazat)
 

 

 - Milyen előéletre volt szükség ahhoz, hogy a hazai szövetség (MASZ) fölterjessze erre a díjra?

 „Súlylökőként ifjúsági válogatottságig vittem, 14 és fél méter körül tudtam, ami akkoriban egész jó eredménynek számított. A Nyíregyházi Tanárképzőn elkezdett biológia-testnevelés szakos tanulmányaim kezdetével egyidejűleg az érdemi versenyzést feladtam. A diploma mellé atléta edzői végzettséget is szereztem. Fiamból, Magyari Zoltánból én neveltem magyar bajnok gerelyhajítót. Sok éve versenybíróként is közreműködök, hazai és külföldi viadalokon egyaránt kapok feladatokat. Ez év elején pedig beválasztottak a MASZ elnökségi tagjai sorába.”

- Hogyan lett a Pest Megyei Önkormányzat sportfelügyelője?

 „Férjemmel, Magyari Józseffel éveken keresztül egy iskolában tanítottunk, miközben engem folyamatosan zavart és a kollégiális kapcsolataimnak sem tett jót, hogy ő volt az igazgató. 2003-ban sikerült eljönnöm Vácról és a Pest Megyei Sporthivatalba kerültem. Ennek 2008-ban volt megszűnését követően lettem az Önkormányzat sportreferense. Hozzám tartozik a diáksport események szervezése, az együttműködés a Magyar Diáksport Szövetséggel, mely szervezet atlétikai bizottságának vezetője is vagyok egy személyben. Ezek mellett legalább húsz sportág megyei szövetségeit is össze kell fognom.”

- Miként tudja ellátni szerteágazó tennivalóit?

„Szerencsés alkat is vagyok, de teszek is érte: rendszeresen úszom és kondicionáló tornákon veszek részt. Az edzősködést sem akarom abbahagyni, így bizony eléggé be kell osztani az időmet.”

- Dobóatlétaként versenyzett és edzőként is csak ezzel a szakággal foglalkozik. Hogyan látja például saját fiának versenyszáma, a gerelyhajítás perspektíváit?

 „Ígéretes tehetségeink vannak férfi vonalon. Török Krisztián, a fiam, Hernádi Gábor és az ifi Eb-n második, rendkívül ügyes R. Tóth Norbert egyaránt túljuthat a nyolcvan méteres határon. A legfőbb gondot az jelenti, amikor valaki a felnőtt korba lép, onnan kezdve csak egész napos munka mellett tud edzeni. Márpedig így sokkal nehezebb előbbre lépni, mintha valaki elsődlegesen a sportra tud koncentrálni.

Forrás: MOB 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk