Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 20. Szombat  Ma Tivadar és Odett napja van.  

Duna Maraton - a legfrissebb információk

  • Állapot: Archív
Duna Maraton, pálya, terep, információ, sár, t-mobile, sorozatSajtótájékoztatón mutatták be szerdán a T-Mobile Top Maraton sorozat 2. állomását, a XI. UNIQA Duna Maratont. Mint Harangvölgyi András főszervező elmondta, a verseny Kelet-Közép-Európa egyik legnépesebb mountain bike-eseménye, melyre július 4-én a Pilisben kerül sor, a rajt-cél állomása és a versenyközpont Visegrádon, a Duna partján lesz kiépítve. Eddig közel 1300 előnevezés érkezett, vasárnap több ország, másfél ezer kerekesére számítanak.
01 júl. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A maraton a korábbi, pilisi viharkárok miatt módosított útvonalon, 30, 68, és 92 km-en került kiírásra. A különböző távokon indulókat legjobban a pályák állapota érdekli, így mindenekelőtt őket szeretné megnyugtatni Harangvölgyi András főszervező:

- A maraton pályákat folyamatosan takarítjuk, és ez így lesz a verseny napjáig. A hétvégén még a pályán található kidőlt fákat az erdészet munkatársai eltávolítják a nyomvonalról, erre szerződésünk van, biztosíthatok mindenkit arról, hogy hétvégéig ez meg fog történni. A nehezen járható részeket is amennyire tudjuk, megpróbáljuk biztonságosabbá alakítani. Kritikus pályaviszonyokra talán csak Pilisszentkereszt felé, Tölgyikreknél kell számítani. Az előrejelzések szerint esőre vasárnapig nem kell számítani, tehát száraz pálya várja majd az indulókat.

A sajtótájékoztatón részt vett 2009 maraton bajnoka, a tavalyi T-Mobile Top Maraton sorozat összetett győztese, az esélyesként rajtoló Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT); a múlt héten két országúti bajnoki aranyat nyerő, pekingi olimpikon Kusztor Péter (Atlas Personal BMC), aki élete első hegyikerékpáros versenyére készül; valamint a várhatóan legidősebb induló, a 74 esztendős Lukács Mária (akit legtöbben Tordai-anyukaként ismerünk).

- Mindig szerettem volna kipróbálni egy mountain bike versenyt, nemrég sikerült szert tennem egy hegyikerékpárra, és a versenynaptáram is úgy alakult, hogy rajthoz tudok állni a Duna Maratonon. Igazából a távot szeretném teljesíteni és ismerkedni ezzel a műfajjal. Az utóbbi időben egyáltalán nem jártam terepen kerékpárral, holnap, csütörtökön nézzük meg a pálya egyes részeit mountain bike-os barátaimmal.
– mondta a bajnoki duplázó Kusztor céljairól.

A Duna Maraton 2010-ben is a T-Mobile Top Maraton sorozat 2. állomása, 2006-tól része az Inter-Mountain-Series nemzetközi versenysorozatnak, melynek köszönhetően jelentősen megnőtt a külföldi résztvevők száma is. A monumentális jelleget mutatja, hogy az elmúlt 10 évben mintegy 100 ezer szurkoló mellett több mint 9 ezren vettek részt rajta.

A három napos fesztivál központja a Dunakanyarban, Visegrádon, közvetlen a Duna partján került kialakításra. Több száz fő befogadására alkalmas sátor, zenei programok, vendéglátás biztosítja a versenyzés mellett a kellemes programot. Vasárnap 10 órakor indul a Duna Maraton mezőnye, 10.30-tól 4 korcsoportban a 6-14 év közötti gyermekeknek kiírt, Országos Diákkupa futamaira, 11.30-tól pedig a térítésmentes, 10 kilométeres T-Mobile Kerékpáros Természetjáró Túrára kerül sor, melyhez a T-Mobile Bringakölcsönzőből is lehet – szintén térítésmentesen – kerékpárt kérni.

Négytől triál-bemutató, öttől eredményhirdetés szerepel a programban. A verseny 10 frissítőállomásán a résztvevők összesen 4 ezer liter folyadékot, 250 kg banánt, 100 kg citromot, 60 kg csokoládét, 10 kg szőlőcukrot, 30 kg nápolyit, illetve pogácsát fogyaszthatnak el. A T-Mobile Top Maraton sorozat állomásaira egy 0-24 órás segélyhívó számot kapnak a szervezők, a segítségkérők a +36 30 331 5555-öt hívhatják.

- Válságos volt az idei helyzet, ilyenre a 11 év alatt még nem volt példa. Az erdő jelentős részében kárt okozott a nagy mennyiségű víz, a Duna-parton viszont már hozzászoktunk az árvízhez. Közös összefogással és a javuló időnek köszönhetően megteremtettük a versenyzéshez szükséges állapotokat; a pálya nyomvonalán kellett picit változtatnunk, a rajt-cél területe több ezer ember fogadására alkalmas. Köszönet a Pilisi Parkerdőnek az együttműködésért! Ha belegondolunk, tavaly a Salzkammerguton a hirtelen leesett nagy hó miatt három távot kellett eltörölni – mondta Harangvölgyi András. - A rendezőség is csatlakozott a MOB kezdeményezéséhez, az árvízkárosultak javára 100 ezer forintot fogunk átutalni – tette hozzá a főszervező.

Térkép:https://www.sportaktiv.hu/Terkepek/2010Dunamaraton/DunaMaraton_2010_terkepnew.jpg


 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk