Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Válasz a nyílt levélre: XCO a BBF-en

  • Állapot: Archív

XCO, OX, mtb, kerékpár, BBF, balaton, bike, fest, maratonHarangvölgyi András olimpiai-cross futam felkért versenyigazgatója válasz levele a versenyzői nyílt levélre:

Ezúton szeretnék reagálni a nyílt levélre, ami az XCO-t illeti:

A nyílt levélben ugyancsak utalás történik az XCO pálya falusi jellegére, de azért úgy gondolom, hogy eljött az idő, hogy a versenyrendezők és az élversenyzők közötti információcsere új alapokra kerüljön. Ennek érdekében szeretném közzétenni a pályával kapcsolatos információkat.

22 jún. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 


Gondolom, köztudott a versenyzők körében is, hogy májusban katasztrófa sújtotta az országot, amely sártengerrel, földcsuszamlásokkal és az erdő romba dőlésével járt.  Ezért, ennek függvényében kellett az XCO számára pályalehetőséget teremteni. Persze egyszerűbb lett volna erre való hivatkozással lefújni az egészet, csak akkor meg azért lett volna „anyázás”, hogy micsoda dolog lemondani egy UCI versenyt, amikor a hazai élversenyzőknek a legnagyobb lehetőségük van olimpiai kvalifikációs pontokat szerezni. Ráadásul a Balaton felvidéki Nemzeti Park nem adott a BBF-nek engedélyt a Koloska völgy körül tervezett XCO pályára. Ezzel együtt a korábban az XCO verseny lebonyolításával megbízott versenyigazgató nem vállalta a verseny levezényelését.

Ekkor keresett engem meg Szalay Balázs, a BBF rendezője, hogy vállaljam el, és oldjam meg valahogy az XCO pálya tervezését. Természetesen tisztában voltam vele, hogy ezáltal ki leszek téve az élversenyzők cikizésének, de felvállaltam, hogy márpedig mindenképpen lesz XCO verseny, legfőképpen a versenyzők érdekében.

Ezek után három választás volt:
1.      Rendezünk egy engedély nélküli versenyt Koloska völgyben, ami beláthatatlan következményekkel járhatott volna
2.      Elvisszük a versenyt 20 km-re, egy láthatatlan helyre az erdőbe, minden infrastruktúra nélkül
3.      Kijelölöm a pályát a Sundance Park mögötti dombon

Szerintetek, ti melyik változatot választottátok volna?
Amúgy, egyetlen egy külföldi versenyző nem tette szóvá, hogy gagyi a pálya, sőt, az UCI bíró elismerően nyilatkozott, hogy a semmiből egy használható pályát hoztunk létre. Amúgy szeretném megjegyezni, hogy már Világkupa futamot is rendeztek falusi domboldalon (épp Melts Andris is indult ilyenen).

Nekünk a regisztrációval mázlink volt, mert időben észrevettük a regisztrációs problémákat a rajtszámokkal, és a bírók áldozatos segítségével pénteken éjjel kettőig korrigáltuk a hibákat.

Úgy gondolom, hogy a körülményekhez képest korrektül zajlott az XCO verseny, kivéve az eredményhirdetés csúszását, amely kizárólagosan abból adódott, hogy a rendezőség regisztrációs rendszere nem volt összehangolva a szövetség rendszerével, és az UCI bíró addig nem engedte kihirdetni az eredményeket, amíg ezt a BBF adminisztrációs csapata nem korrigálta. Ebbe sajnos sem nekem, sem a bíróknak nem volt beleszólása.

Zárszóként: én úgy gondolom, hogy az lenne a normális és szakmailag indokolt, ha a Szövetség XCO szakágvezetője minden versennyel kapcsolatosan előzetesen véleményezné, és szakmailag követné a versenyek megrendezésének feltételeit, és kapcsolattartó lenne a versenyrendező és a versenyigazgató között.

Sajnálattal hallottam a maratonon történteket, amiről én, mint maratonokat is rendező, nem etikus, ha véleményt nyilvánítok, de ez nem is érdekes, mert ti ezt megtettétek. Én felkértem a Szövetség vezetését, hogy a következő elnökségi ülésen legyenek tisztázva az általatok is fölvetett problémák, és a Szövetség adjon ki egy hivatalos közleményt, hogy mi az álláspontja ebben az ügyben.

Üdvözlettel,

Harangvölgyi András
BBF által megbízott XCO versenyigazgató

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk