Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

Hegyifutó világbajnokság előzetes - Kamnik, Szlovénia

  • Állapot: Archív
Hegyifutó, világbajnokság, Kamnik, Szlovénia, trail, mountain, terep, futás, x2s, wmraSzlovénia egyik ismert futóterepén kerül megrendezésre szeptemberben a WMRA hegyifutó világbajnokság. Ezen az eseményen szinte minden kategóriában több magyar sportoló is indul, az elit felnőttektől kezdve a juniorokig illetve az "open" kategóriában is rajthoz állnak magyar futók. Az augusztusi előrejelzés szerint a világ közel 200 elit futója áll majd a rajtvonalhoz, de az indulók összlétszáma ennek többszöröse lesz.
15 aug. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Az augusztisi statisztika szerint 39 ország, 400 elit verenyzője és több száz korosztályos futója teljesíti a távot, amely a következő táblázat szerint alakul:


Pálya Start

Cél

Táv

Emelkedés

Lejtőzés

Férfi 440m OŠ Stranje

1660m Gradišče

12,0km

1295m

75m

Nő, Junior férfi 700m sv. Primož

1660m Gradišče

8,5km

1035m

75m

Junior nő
1240m Kisovec

1660m Gradišče

4,5km

430m

10m

 

Mint látható, elég kemény terep vár az indulókra, igaz a szokásos hegyifutó versenyek ennél gyakran nehezebbek. A talaj is változatos lesz, rövid betonos szakaszon indul a verseny, majd macskakő, ezután erdei talaj és végül sziklás hegyi talaj.

A magyar sportolók az utóbbi időben számos sikert értek el hasonló versenyeken, de ilyen mezőnyben bizonyosan nem lesz könnyű dolguk. Az X2S TEAM tagjai közül többen is utaznak a magyar csapattal, köztük az idei magyar bajnok Pelsöczy Attila, a bronzérmes Gombos Károly, de ott lesz Ziskó Balázs is. Brogli Réka a junior lányok között áll rajthoz, igaz valószínűleg ő lesz a legfiatalabb a mezőnyben, de Réka különleges küzdőszelleméről ismert, így biztosan okoz némi fejtőrést az idősebb ellenfeleknek.

Hegyifutó, világbajnokság, Kamnik, Szlovénia, terep, futás, x2s, wmra

A verseny honlapja

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk