Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Szlovák téli MTB maraton - Cser Gábor abszolút 5. helyen

  • Állapot: Archív

szlovák, téli, MTB, maraton, Cser, hó, MeridaKis magyar küldöttség vett részt tegnap Szlovákiában az 1. Téli Maratonon, ahol a várakozásokkal ellentétben a több mint 400 induló hegyikerékpáros megúszta a hódagasztást, s bringázásra meglepően alkalmas pályán tekerhettek.

A Merida Maraton Team-CST bringásai, Cser Gábor és Balázs Soma az előkelő ötödik és hatodik helyen végeztek a felnőtt férfiak között, és Pálmai Zsolt (Hotel Yacht Club KSE) is befért az első 10-be. A versenyről Cser Gábor írt élménybeszámolót.

23 jan. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Téli Maraton Szlovákia 30km a hidegben hó nélkül, fagyott talajon:

Hárman vágtunk neki a versenynek, már tavaly kinéztük magunknak, hogy indulni kellene, de megerősítette indulási szándékunkat, hogy Pálmai Zsé nyert egy ingyen nevezést a Mozgásvilágnak köszönhetően, így nem maradt kérdés, menni kell, én még beszerveztem Balázs Somát, így a szokásos Triumvirátus összeállt.

Az Auto Mirai Kft.-nek köszönhetően autónk is volt kedvünk is volt, így csak egy feladat volt: időben odaérni, a 11 órás rajtra, a Pozsonytól 10 km-re fekvő Mariankába, nem árulok el nagy titkot oda értünk (akik sejtik mire utal a Merida versenyzője, úgyis értik, akik nem, azoknak meg jobb is... - a szerk.).

Előneveztük, így a regisztráció kb. 3 percet vett igénybe mindenki segítőkész volt, nagyon örültek a Magyar szónak, semmi ellenséges reakció nem volt, sőt... Egyébként a rajt cél területen fűtött sátor volt és a sátor alján pedig fajáró felület, hogy ne a sárba tipegjen a versenyző és néző, jól eső figyelmesség, természetesen bőséges rajtcsomag.

A 11 órás rajthoz 21 perccel előbb mentünk, mert sejtettük, hogy minket nem fognak szólítani, és így azt gondoltuk, legalább az első sorok egyikéből tudunk rajtolni. Tévedtünk, már így is csak a 20 sorba sikerült beállni, így a melegítés elmaradt és a jó rajt pozíció is ködbe vész, egyébként a versenyen az előnevezettek több mint 400-an voltak így nem csoda, hogy ilyen távol sikerült beállnunk.

Pontosan 11-kor eldörrent a rajtpisztoly és elindultunk. A hideg miatt a lábak nem üzemeltek megfelelően, Soma tudott ehhez a legjobban alkalmazkodni, így ő faképnél hagyott, szerencsére ő volt az egyetlen, aki hátulról jövőként el tudott menni mellettem és ő sem távolodott oly mértékben, hogy a látómezőből eltűnt volna.

A pálya egyébként rendkívül gyors volt 2 komolyabb emelkedőt tartalmazott csak, viszont minden lejtő alján volt mentő, vagy quaddal, vagy pedig mentőautóval, így azért az ember sokkal nyugodtabban dönget lefelé, a verseny 30 percétől pedig sikerült bemelegedni és feltámadni. Rohamosan szedtem le az előttem haladókat és végül Somát, őt a céltól kb. 4km-re.

Ő egy Szlovák sráccal meccselt, aki nagyon rossz néven vette, hogy felértem rájuk, így picit a lefelében behintáztatott, de sikerült kivédeni, majd kicsit megtanítani neki, hogy máskor ezt ne tegye. Éreztem, hogy elől helyezkedünk valahol, az érzéseim jók voltak, mert Soma végül 6. helyen érkezett meg, Zsé a 10.-en én pedig 5.-nek érkeztem eggyel a cseh Meridás U23-as fiú mögött.

A versenyen nagyon jól éreztük magunkat a Magyar- Szlovák ellentét jelét sem fedeztük fel, sőt nagyon segítőkészek voltak és vendégszeretők, a verseny rendezése,pedig fenomenális, eltévedni lehetetlen, mindenhol pályabíró orvos és szalag, etalon, azt hiszem többet fogunk kijárni, mert megéri!

EREDMÉNY - FELNŐTT FÉRFIAK:

1. Radovan BÍROŠ Cyklopozitív Žilina 01:10:37.8

2. Pavel ŽÁK TRO - CYKLO O.P. 00:00:21

3. Ondřej HORÁK Tob - Cyklo O.P. 00:00:24

4. Michal KOZEL Merida Biking Team 00:00:25

5. CSER Gábor Merida Maraton Team - CST 00:04:03

6. BALÁZS Soma Merida Maraton Team - CST 00:04:09

7. Tomáš KUBEK 00:04:58

8. Martin KOVÁČIK Sportego Racing 00:05:44

9. Lukáš BABAČ Tukani miluju Tombu team 00:08:32

10. PÁLMAI Zsolt Hotel Yacht Club KSE 00:08:38

A verseny honlapja

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk