Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Conrad Stoltz a profi MTB mezőnyben - Sea Otter Classic 2009

  • Állapot: Archív
Conrad a mezőnybenA dél-afrikai XTERRA leganda, Conrad Stoltz ezúttal profi MTB mezőnyben bizonyította tehetségét. A sokak által "Caveman" néven ismert sportoló eddig is ismert volt montis tudásáról és erejéről, de a jóval 30 felett járó Conrad bemelegítésképpen indult a szezonkezdő MTB versenyen - fő száma a las vegasi XTERRA volt.
05 máj. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A női XC versenyben a kanadai Melanie McQuaid 22. helyen érkezett célba az 50 fős profi mezőnyben. Mindkét multisportoló többszörös világbajnok és számukra a profi MTB versenyek régóta az edzés és a megmérettetés részét képezik. Mel tagja volt a kanadai válogatottnak is, számos kontinens viadalon állt a dobogón. Conrad pedig szintén komoly trófeákat tudhat magáénak más sportágak nemzetközi versenyein (triatlon, MTB maraton - két oimpián is indult a triatlon versenyen).

Mindketten az első ízben megrendezett las vegasi XTERRA versenyre készültek ezzel a montisfesztivállal, amely az Egyesült államok egyik legismertebb és legjelentősebb ilyen jellegű eseménye.

Eredetileg mountain bike-os rendezvényként indult ez az esemény, de ma már van országúti verseny is, a downhill, 4X, Super D és XC mellett. A versenyen kívül, természetesen itt vannak a legnagyobb kerékpáros cégek is, meglehetősen széles kínálattal. Ez nem okoz nagy problémát nekik, mert pár száz mérföldes körzetben olyan cégek székhelye van, mint a Specialized, Santa Cruz, Intense, stb; így sokuk ide időzíti az aktuális évi újdonságaik bemutatóját.

Néhány adat az idei rendezvényről: 325 kiállító cég, 47.000 látogató a hétvége folyamán, 8500 versenyző a különböző kategóriákban, és 4500 kempingező. Ebből is kitűnik, hogy mekkora népszerűsége van odaát a kerékpározásnak és csak részben igaz az a sztereotípia, hogy mindenhova autóval mennek - az amerikaiak imádnak kempingezni. Fogják az óriási lakókocsijukat és kimennek a természetbe a hétvégére az egész családdal. Valahol nem ez az egészséges hozzáállás.



Az XC pálya, ahol tesztelni lehetett egy kb. 20 mérföldes kör volt a környező dombokon. Nem túl technikás, de azért nem is túl könnyű, inkább maraton típusú pálya volt, ahol véleményem szerint a kezdőktől a profikig mindenki élvezhette a versenyzést. Egyébként a men’s pro kategóriában a Team Specialized végig dominált és Sauser vihette haza a trófeát, míg a nőknél Georgia Gould nyert.

Látványos és nehéz pályaA downhill is tartogatott izgalmakat, a GT-s Mick Hannah egy tizeddel győzött a Santa Cruz Syndicates’ Greg Minaar előtt. A nőknél pedig Tracy Moseley hozta a kötelezőt Melissa Buhl és Kathy Pruitt előtt.

Igen nagy népszerűségnek örvendett a Super D kategória is, amelynek a lényege, hogy egyéni vagy a nagyobb látvány kedvéért tömegstarttal egy a DH pályáknál kevésbé technikás és meredek pályán AM gépekkel zúznak és aki először beér az visz mindent.

A versenypályát is magába foglalva rendezték az országúti viadalokat, ahol a profi férfiak között nem kisebb név, mint Levi Leipheimer tudott győzni csapattámogatás nélkül a Bissell Pro Cycling Team ellenében. Mint a verseny után elmondta, imádja a kaliforniai tavaszt és nem akarta kihagyni ezt a felkészüléséből, mert kitűnő ingyen-edzés volt számára.

Forrás: seaotterclassic.com


A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk