Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Uszonyosúszó VB: 3 arany, 3 ezüst, 3 bronz

  • Állapot: Aktuális

A belgrádi uszonyosúszó-világbajnokságon Magyarország az éremtáblázaton a negyedik helyen zárt, miután a magyarok 3 aranyat, 3 ezüstöt és 3 bronzérmet szereztek.

20 júl. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  
Uszonyosúszó VB: 3 arany, 3 ezüst, 3 bronz Foto: NVSZ

Július 20

Bukor Ádám ezüstérmével zárult – magyar szempontból – a belgrádi uszonyosúszó-világbajnokság. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint Bukor 800 méteres felszíni úszásban lett második.

A női 4X100 méteres váltó jól selejtezett: a negyedik legjobb idővel bejutott a fináléba. A Varga Krisztina, Blaszák Lilla, Szűcs Rebeka, Senánszky Petra kvartett a döntőben végül a hatodik helyet szerezte meg.

A világbajnokság után, ugyancsak Belgrádban versenyeznek a legjobb egyetemi sportolók. Szombattól rendezik meg azt a nemzetközi egyetemi uszonyosúszó-bajnokságot, amelyen magyar színekben Senánszky Petra, Gruber Kornél, Dimák Dávid és Kosara Géza áll rajtkőre.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Július 19

Senánszky Petra megszerezte a második világbajnoki aranyérmét Belgrádban. A magyar világklasszis az 50 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében győzött. A kétszeres Világjátékok-győztes Senánszkynak ez volt a 11. felnőtt világbajnoki aranyérme.

Varga Krisztina is dobogóra állt a vb harmadik versenynapján, miután – a korábbi világcsúcson belül úszva – a 400 méteres uszonyos gyors kategóriában ezüstérmes lett.

A slusszpoént a 4X200 méteres felszíni váltóban a férficsapat szolgáltatta: a Kanyó Dénes, Mozsár Alex, Gruber Kornél, Bukor Ádám kvartett a döntőben bronzérmes lett. Ez gyakorlatilag hat magyar klasszis sikere volt, ugyanis az előfutamban Hamlin Matthew és Dimák Dávid is úszott. A finálé előtt azonban a Belgrádban dolgozó magyar edzői stáb döntése értelmében a kvartettbe Kanyó és Mozsár került be.

A 400 méteres uszonyos gyors kategóriában Stadler Bence az 5., míg 400 méteres búvárúszásban Mozsár Alex a 6. helyen végzett.

A vb harmadik versenynapja után Magyarország 3 arannyal, 2 ezüsttel és 3 bronzzal az éremtáblázat negyedik helyén áll. A lista élén az oroszok állnak, megelőzve a kínaiakat és az ukránokat. A belgrádi világbajnokságon eddig 13 nemzet versenyzői szereztek érmet.

Július 18

Újabb magyar érmek a 20. belgrádi uszonyosúszó-világbajnokságon. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a világbajnokság második napján a magyarok egy ezüstöt és egy bronzot szereztek, ezzel Magyarország továbbra is az élbolyban található az éremtáblázaton.

Bukor Ádám megszerezte a második érmét az idei világbajnokságon, a 400 felszíni arany után ezúttal 1500 méteres felszíni úszásban ezüstérmes lett. Bukor 12 perc 22.76 másodperccel csapott célba. A szám világcsúcsát egyébként a magyar versenyző tartja.

Bukorhoz hasonlóan Varga Krisztina is megszerezte a második vb-érmét Belgrádban: a magyar klasszis legutóbb a 200 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében harmadik lett. A férfiaknál ugyanebben a számban Stadler Bence a 7., a 200 méteres felszíni kategóriában Mozsár Alex a 4., míg Hamlin Matthew az 1500-as felszíni versenyszámban a 6. helyet szerezte meg.

A világbajnokságon eddig 10 nemzet versenyzői szereztek érmet. Magyarország továbbra is az élbolyban van. Az éremtáblázat élén Oroszország található, a második helyről az ukránok, a harmadik helyről pedig a kínaiak várhatják a folytatást. Magyarország két arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal a negyedik.

Július 17

Két arannyal és egy bronzéremmel kezdtek a magyar válogatott tagjai a Belgrádban zajló uszonyosúszó-világbajnokságon.

Senánszky Petra esélyeshez méltó versenyzéssel megnyerte a 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjét. Ennek a számnak egyébként a világcsúcsát is a „debreceni sellőlány” tartja. A 45.16 másodperces rekordot a tavalyi Világjátékokon állította fel, most Belgrádban 46.33 másodperccel csapott célba. Ugyanebben a számban Varga Krisztina szintén bejutott a döntőbe, ahol az ötödik helyet szerezte meg.

A 400 méteres felszíni úszás döntőjében két magyar volt érdekelt: a bombaformában lévő Bukor Ádám és Mozsár Alex. Bukor végül 2 perc 58.22 másodperccel ért célba, ezzel újabb aranyérmet szerzett, Mozsár negyedikként zárt.

A Stadler Bence, Halmin Matthew, Varga Krisztina, Senánszky Petra alkotta kvartett is dobogóra állt Belgrádban, miután a 4X100 méteres mix uszonyos gyorsváltó a harmadik lett. Az aranyérmet az oroszok szerezték meg az ukránok előtt.

„Nagyon bíztunk a két aranyban, hiszen mindkét magyar versenyzőnek jól sikerült a felkészülése. A váltó dobogós helyezése viszont egy nagyon kellemes meglepetés” – összegzett az első nap után Kókai Dávid, a Debreceni Búvárklub uszonyosúszó szakosztályvezetője.

Magyarország így két arannyal és egy bronzzal az éremtáblázat második helyéről várja a folytatást. Az éremtáblázat élén az oroszok találhatók, a harmadik helyet pedig Ukrajna birtokolja.

Forrás: NVESZ sajtó

Utoljára frissítve: csütörtök, 17 augusztus 2023 10:13

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk