Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Sebességjavító edzés triatlon és Ironman versenyzőknek

Ennek az edzéstípusnak a lényege, hogy néhány gyors iramú részt kisebb darabokra osztunk, hogy a sebességnövelést kisebb lépésekben tegyük meg. Ehhez az edzéshez tudnod kell hogy mi a maximális sebességed 400 méteren és mi a maximális sebességed 200 méteren.

13 okt. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  

A legjobb módszer arra hogy erről biztos tudást szerezz az, hogy egyénileg kísérletezel az időddel ezeken a távokon, tesztként az edzési programod keretein belül - több mérés alapján lehet biztosat mondani, nem feltétlenül a legjobb idő lesz a végleges. Miután a megvannak ezek a sebességtartományok, speciálisan ezekkel a tempókkal tudsz edzeni, és idővel javíthatsz az eredményeiden (a folyamatos fejlődés miatt néha korrigálni kell a tempót).

Ha rövidebb távokon gyorsabbá válsz, az javítja az általános úszási hatékonyságodat és erőgazdálkodásodat, emellett pedig járatossá válsz abban, hogy a megnövekedett versenytempódnál gyorsabb legyél, ami segíteni fog a rajtnál, a bóják megkerülésénél, a szünetek áthidalásánál és a végső hajránál is.

Észre fogod venni, hogy ahogy a tempód növekszik, a pihenési szünetek egyre inkább képessé tesznek téged arra, hogy gyorsabban ússz.

Biztosíts magadnak megfelelő pihenőidőt (akár többet, mint általában szükséges), így valóban gyorsan tudsz úszni! A legerősebb atléták nem szoktak maximum, vagy maximumközeli erőfeszítéssel edzeni, így némi türelmet igényelhet, hogy a szükséges pihenőidőt betartsd, és minden bizonnyal erős mentális fókuszálásra lesz szükséged ahhoz, hogy az utolsó 100 m-n tartsd a maximum 100 m-es tempódat.

Gyorsító úszó edzés 

Bemelegítés:

- 400 könnyű

- 4x100 búvárpipa, lábbója, bokaszalag, 70%-on

- 4x100 búvárpipa, lábbója, bokaszalag, 80%-on

- 4x100 úszás 90%-on

Fő sorozat:

- 4×100 a 400 m tempóval, fél perces szünetek

- 100 könnyű

- 4×100 a 200 m tempóval, egy perces szünetek

- 100 könnyű

- 4×100 a 100 m tempóval, másfél perces szünetek

- 100 könnyű

Levezetés:

200-800 könnyű vagy szabadon választott sebesség

 

Forrás: Tóth Viktor, Labancz Emőke | triathlon.competitor.com | xterraplanet.com 

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: csütörtök, 08 február 2024 09:17

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk