Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 28. Vasárnap  Ma Valéria és Nimród napja van.  

Jakob Herrmann új síhegymászó világcsúcsot állított fel 24 óra alatt 24242 m szintemelkedéssel Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Új világcsúcsot állított fel Jakob Herrmann síhegymászásban a hétvégén Radstadtban. Az osztrák sportoló fantasztikus 24 242 méteres szintemelkedést mászott meg 24 óra alatt, és ezzel 756 méterrel megdöntötte Kilian Jornet korábbi rekordját.

28 jan. 2024 Hozzászólás: Hozzászólás  
Jakob Herrmann új síhegymászó világcsúcsot állított fel 24 óra alatt 24242 m szintemelkedéssel Foto: promosports.ch

A "skimo" sportágban - amely a "ski mountaineering" rövidítése - Jakob neve már évek óta jól cseng, hiszen számos rekordot, győzelmet tudhat magáénak. Sportági adatlapján olvashattok erről bővebben (sajnos az adatbázis több, mint 20.000 sportolója között csak egy magyar név szerepel, miközben pl. Iránt 10 sportoló képviseli...).

"Ez teljesen őrület, nem találok szavakat! Szupererősnek éreztem magam ma, és természetesen büszke vagyok arra, hogy új világcsúccsal végeztem." - mondta Jakob a csúcsbeállítás után.

Jakob Herrmann a Radstadt sípályán, kifejezetten számára készített útvonalon állította be új rekordját, a 2,5 kilométeres kör 710 méter szintemelkedését összesen 34 alkalommal mászta meg a 24 óra alatt.

"Jakob Herrmann ezzel a kiemelkedő teljesítménnyel újrafogalmazta mire képes az emberi szervezet, és bekerült a síalpinizmus történelemkönyvébe." - fogalmazta meg a Dynafit helyszínen lévő képviselője.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

DYNAFIT (@dynafit) által megosztott bejegyzés

Kilian Jornet 2019 februárjában állította be az előző rekordot túrasíben. A norvégiai Moldében 24 óra alatt sikerült 23 486 méteres szintkülönbségett megmásznia. Erről a "Milyen magasra mászik fel Kilian Jornet 24 óra alatt?" cikkünkben olvashattok részleteket! Az a tény, hogy Jakob Herrmann megdöntötte rekordját csak boldoggá tette a kivételes spanyol sportolót.

Így üdvözölte Jakobot az Instagram oldalán: "Óriási gratulációm Jakob barátomnak az új 24 órás magassági rekordhoz!"

Forrás: lacrux.com 

Utoljára frissítve: kedd, 30 január 2024 01:19

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk