Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Interjú Adam Brashaw kaszkadőrrel, aki ugrik, repül, zuhan a legsikeresebb mai akciófilemkben Kiemelt

Interjú Adam Brashaw vegán kaszkadőrrel, aki a mai akciófilmnek legjavában a főszereplők akciójeleneteit koreografálja, segíti, végrehajtja. Szemtelenül fiatal és vagány srác, aki komolyan veszi a világot, nemcsak a saját érdekeivel törődik.

Mind arról álmodunk, hogy hosszú életet éljünk, de igazán csak kevesen teszünk azért, hogy ez az élet ne csak hosszú legyen, de egészségben is teljen. Sokunk példaképe lehet Adam Brashaw, aki olyan sztárokat helyettesít szemünk előtt a filmvásznon, akik a hőseinkké, példaképünkké válnak, pedig sokuk sajnos mindenféle életet él, csak épp nem példaadó életet. (Tisztelet a kivételnek). Ugranak, pörögnek, zuhannak és harcolnak a szemünk előtt.

01 aug. 2017 Hozzászólás: Hozzászólás  
Free running, parkour, terepfutás.... Free running, parkour, terepfutás.... Foto: Adam Brashaw

De aki valójában mindezt végigcsinálja, és legtöbben még a nevét sem ismerik, az egy olyan férfi, akinek az életmódja és a felfogása valóban alkalmas arra, hogy elérje a mindünk által vágyott álmot: igazi hősként élni hosszú egészséges életet.

Hol is láthattuk az utóbbi időben Adam Brashaw vegán kaszkadőrt?

Az Assassin's Creed-ben a főszereplő Michael Fassbender helyet ugrott és repült, a Harry Potterben halálfalóként harcolt, a Bosszúállókban az íjjász Jeremy Renner kaszkadőre volt, a Karib tenger kalózaiban több kaszkadőr jelenetben szerepelt.

A Bourne-sorozat zárórészében Matt Damon segítője, illetve a legveszélyesebb helyzetekben helyette ő ugrik, fut, vetődik, szaltózik, verekszik. Szinte többet látjuk a vásznon, mint néhány sztárszínészt. a következő film, amiben Ryan Reynolds-ot helyettesíti néhány izgalmas jelenetben a sokunk által már nagyon várt Sokkal több, mint testőr című akció vígjátékban. (imdb.com)

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Az interjú után, nagyon másként ülünk majd a moziban, tudva, hogy egy olyan embert látunk az életét kockáztatni, aki megtaníthatja nekünk, hogy kell igazán élni.


Tóth Viktor: Kérlek mondd el röviden a sporttörténeted, hogyan lesz valaki a "legmenőbb" filmekben kaszkadőr!

Adam Brashaw: Gyerekkoromban folyamatosan sportoltam, jégkohiztam, kosaraztam, bicikliztem, görkoriztam, futottam, ugráltam, fára másztam, hihetetlenül aktív voltam. Aztán ahogy idősebb lettem, szenvedélyemmé vált a parkour és a free running, a harcművészetek, például a capoeira és a kick box.

Sport

Viktor: Szép lista. Látszik, hogy számodra mindig is fontos volt és maradt a sport. Hogy határozod meg a sport szerepét az életedben?

Adam: A legfontosabb dolog az életemben hogy fitt és egészséges maradjak. A mozgás segíti a testedet, hogy erős és rugalmas maradjon, és segíteni fogja az életedet. A vegánság pontosan ugyanezt teszi a belső előnyök miatt, ami szintén segíti az életet. Amikor fiatal vagy, a tested alkalmas arra hogy gyorséttermi kaját egyél, és nem érzed a különbséget. Ahogy idősödsz, a tested kezd lelassulni és minél több szemetet eszel, annál nagyobb hatása lesz. Emellett számomra a vegánság nemcsak a legegészségesebb, de a bolygónknak is ez a legjobb. Ez egy win-win dolog.

adam brashaw terepsport interview 2017 4

Viktor: Hogyan ajánlanád a sportot olyan embereknek akik valami újat, érdekeset és izgalmasat keresnek?

Adam: Én azt szeretem a mozgásban, hogy fiatalon tart. Az a helyzet, hogy nem érzek semmi különbséget ahhoz képest, mint amikor 16 évesen Jackie Chan-t játszottam, másztam és különböző helyekről ugrottam le. A mozgás fitten tart, könnyedén tudod mozgatni a tested. Bárkinek tudnám ajánlani a free runningot, a terepfutást, a harcművészeteket és a saját testsúlyos edzéseket. Ezek kéz a kézben járnak, erős maradsz tőlük és a tested mozgatására vannak kitalálva.

Viktor: Sokat sportolsz, a sport az emberek tobbségének egyet jelent a versenyzéssel. Te ezt hogy látod? van kedvenc eseményed, helyszíned?

Adam: Nem vagyok oda a versenyekért de szeretem nézni, milyen jól fejleszti az embereket a sport.

Táplálkozás, életmód

Viktor: Szakmailag is kérdezem, mint edző és sportoló: hogy állítod össze az ételeidet? Mi a kedvenc ételed és italod?

Adam: A saját étkezési tervemet követem, biztosítom hogy elérjem a megcélzott fehérjebevitelt és mindent nyomon követek a My Fitness Pal nevű alkalmazás segítségével. Nyers fehérjeshake-eket fogyasztok, amelyek segítenek edzés után, és amikor szükségem van extra 25 g fehérjére. Selyemtofuból készítek vegán "rántottát". Fogyasztok emellett húshelyettesítőket, vega burgereket és szalámikat időről időre. Rengeteg salátát eszem! Valószínűleg egy családi adagot minden nap. Eszem lencsét, babot, csicseriborsót, hummuszt. Egytálételeket, curryt és mindenféle vegán fogásokat fogyasztok. A kedvenc ételem a vegán pizza, és a mamám csinálja a legjobb vegán rostélyost! :D

adam brashaw terepsport interview 2017 5

Viktor: Manapság felkapott dolog a vegánság. Szerencsére Te hogyan és miért lettél vegán? Milyen volt előtte az életed?

Adam: Három és fél éve vagyok vegetáriánus, vegán pedig több, mint 2 éve, és meg kell hogy mondjam, mind mentálisan mind fizikálisan most, így érzem a legjobban magam. Korábban színtisztán hús, tojás és tejtermékfanatikus voltam, és nem hittem semmi másban. Mégis fitt voltam, és azt hittem, egészséges vagyok, amíg el nem kezdtem kutatni és olyan műsorokat nézni mint a Cowspiracy, Fat Sick and Nearly Dead, a Folks over Knives, vagy egy legújabbat, a What The Health-t. Édesanyámnak mindig is voltak egészségügyi problémái, ezért utánanéztem azoknak a dolgoknak amik segíthetnének, és minden alkalommal a vegánság merült fel. Szóval egy szép nap vegetáriánus lettem, és körülbelül még egy évig fogyasztottam tejterméket és tojást, aztán úgy döntöttem hogy megpróbálom a vegánságot. Onnantól kezdve nem néztem hátra. Ez volt a legkönnyebb és legjobb döntés amit valaha hoztam.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Személyes

Viktor: A vegánság azért még ma is sok kérdőjelet felhoz az emberekben. Hogyan fogadta a környezeted a vegán életmódot? Mi volt a Te "varázsszered" arra, hogy elfogadjanak?

Adam: Nagyon boldoggá tesz, hogy mostanra sok barátom és családtagom szintén a vegetáriánus vagy vegán életmódot választotta. Mind látják az előnyeit, és vették a fáradságot hogy utánajárjanak és kipróbálják. A szüleim most már vegetáriánusok, a menyasszonyom és a közeli barátaim pedig vegánok, így ugyanazokat a nézeteket osztjuk és ugyanolyan lelkesek vagyunk, ami nagyszerű. Egyre több ember kérdez erről és szeretné tudni az előnyeit.

Viktor: A munkád és a hobbid nagyon időigényes, hogy tudod megszervezni a napodat hogy minden beleférjen: edzés, munka, család, barátok?

Adam: Úgy intézem, hogy vasárnap kivételével minden nap legyen valami aktivitás, legyen az súlyzós edzés vagy testsúlyszabályozás, nyújtás, harcművészet, parkour vagy free running. Szóval minden reggel az edzőterembe megyek, délután irodai munka következik, aztán késő délután / este ismét sportolok majd pedig pihenek a menyasszonyommal. Edzés után sétálunk, meglátogatjuk a szüleimet, moziba megyünk és pihenünk.

Viktor: Elképesztően erős karaktereket játszol / helyetesítesz a filmekben. A saját életedben ki a hősöd?

Adam: Sok hősöm van, de a legnagyobb, aki mindig is a legfőbb inspirációt jelentette számomra, az Jackie Chan. Ő szó szerint megváltoztatta a harcművészeti filmeket, olyanná, ahogy azt ma ismerjük, és 60 év felett is feszegeti a határait mint előadó és színész. Nagyon sokat teljesített és ért el a karrierje során, és soha nem hagyta abba a filmkészítést, mert szereti, és ez a szenvedélye. Jackie volt a mester és a mozgás még jóval azelőtt hogy a parkour és a free running megjelent, ő volt a legkreatívabb, és még most is többet tud mint az emberek többsége. És ez azért van, mert soha nem állt le. A test csak akkor lassul le, ha megengeded neki. Jackie mindig is a legnagyobb inspirátorom lesz.

adam brashaw terepsport interview 2017 2

Edzés

Viktor: Ennyi és ennyiféle sport, mozgás nehezen hangolható össze sérülések és kifáradás nélkül. neked ki segít, ki állítja össze a programodat?

Adam: Van egy személyi edzőm (Adam Willis) aki az elmúlt, több mint 5 évben a programomat írta. Ért engem mint atlétát és tudja hogy nem csak formába akarok jönni. Ismeri a testemet és a fájdalmakat amik hozzá tartoznak, így olyan programot állít össze, ami tökéletesen illik hozzám. Nélküle csak az alap testépítő gyakorlatokat csinálnám. A személyi edzőm mindenféle edzési stílust gyakoroltat velem, ami segít abban hogy fejlesszem a képességeimet. Három napos teljes test gyakorlatom van, ami kemény felsőtestből, könnyű alsótestből, kemély alsótestből és nehéz felsőtestből, aztán könnyű felsőtestből és alsótestből áll, valamint kiegészítő munkából. A legtöbb gyakorlatot még élvezem is... Bár a lábam nem a legerősebb, haha.

Hobbi

Viktor: A sok munka, sok fizikai igénybevétel mellett kell a hatékony pihenés. Mi a hobbid, hogyan pihensz és hogyan töltődsz testileg és szellemileg?

Adam: Sok filmet nézek, szeretek olvasni, videókat szerkeszteni és imádom a beltéri skydivingot. Nekem ez egy hobbi, de nagyon élvezem, amikor odamegyek és megpróbálom megtalálni a helyes testhelyzetet!

Tervek

Viktor: A múlt és a jelen után kérlek, mondd el a terveidet, amelyek leginkább mozgatnak!

Adam: Az az álmom hogy olyan színésszé váljak mint Jackie Chan, szereném a saját mutatványaimat megcsinálni, harcolni és a free runningot gyakorolni. Gyerekkorom óta ez az álmom. Idén több meghallgatásra megyek, és ki tudja, egy nap talán be fog teljesülni. Minden egyes nap edzek erre, fizikailag és mentálisan is. Ez a legfőbb hajtóereje annak amit teszek.

Tanácsok

Viktor: Végül mi a 10 legfontosabb javaslatod azoknak, akik el szeretnének kezdeni edzeni, aktív életet élni? Akár hozzád hasonlóan is!

Adam: 

1. Menj el rendszeresen az edzőterembe

2. Kezdj el valamilyen tevékenységet, legyen az biciklizés, futás, tenisz, free running, stb. - és folyamatosan gyakorolj

3. Kezdj el valamilyen harcművészetet

4. Legyél minél többet a szabadban - amit bent meg lehet csinálni, azt kint is tudnod kell

5. Legyél vegán

6. Kutasd és fedezd fel az előnyeit a növényalapú táplálkozásnak

7. Tűzz ki célokat, napi és havi célokat, éves célokat, hová tartasz és hová akarsz élérni

8. Fotózd magad, hogy lásd a fejlődést

9. Találj olyan embereket, akiknek a gondolkodása hasonló mint a tiéd, a sporttal és a vegán életmóddal kapcsolatban

10. Örülj! Ha nem élvezed az egészet, akkor "házimunkává" fog válni. Csak olyan dolgokat csinálj, amik boldoggá tesznek! :)

Köszönöm az idődet, Viktor, és köszönöm, hogy feltetted nekem ezeket a kérdéseket!

Viktor: Köszönöm az interjút, folytatjuk B-) 

 Forrás: Tóth Viktor - Labancz Emőke - Malomsoky Ildikó | Adam Brashaw Instagram, Facebook | IMDB

 

Programjainkat folyamatosan nyomon követheted a naptárunkban!

Kérlek személyesen keress fel a Kérdések, válaszok gomb megnyomásával!

 

Utoljára frissítve: péntek, 06 október 2023 18:52

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk