Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Új nemzetközi World OCR szövetség alakult Svájcban magyar alapítókkal Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

2024. március 3-tól a World OCR – Federation Internationale de Course á Obstacle (FICO) hivatalos néven bejegyzett – nemzetközi szabályozó testületként fog működni, amely irányítja az akadálysportok egy külön változatának fejlesztését és elismerési folyamatát, amelynek a neve "akadályfutás", más néven OCR.

Lausanne, Canton de Vaud, Switzerland

09 ápr. 2024 Hozzászólás: Hozzászólás  
Új nemzetközi World OCR szövetség alakult Svájcban magyar alapítókkal Foto: wocr.org

A World OCR-t egy nemzetközi jogi tanácsadó csapat irányítása alatt hozták létre.

Szakértelmük és elkötelezettségük megnyitotta az utat az OCR önálló jövője előtt, mint önálló sportág. A szövetség létrehozásában több olyan magyar szakember is szerepet vállalt, akik az elmúlt években az OCR sport fejlesztésével és megismertetésével foglalkoztak, de látták, hogy a jelen sportpolitikája nem kedvez a sportágnak.

Jogi képviselet

Nicolas F. Krauert nevezték ki a World OCR hivatalos képviselőjének Svájcban.

Egy tömör 3 éves sportstratégia

Az elkövetkező három évben a World OCR célja, hogy egy végleges utat jelöljön ki a sport számára, ami annak a valódi elismeréshez vezet. A stratégiát a 2024-es OCR GLOBAL SUMMIT keretében mutatják be .

Miért World OCR?

A World OCR-ként való bejegyzésről gondos mérlegelés után, az esetleges jogi kihívások mérlegelésével döntöttünk. A szervezet kiterjedt vizsgálatot folytatott az Egyesült Államokban és Svájcban a regisztrációt megelőzően, egészen 2016-ig visszamenőleg. A beszerzett információk és dokumentumok alapján megállapítottuk, hogy a „World OCR” névvel azonosított szervezetet a az Egyesült Államokban 2017-ben feloszlatták. 

A nemzeti OCR-szervezetek koordinálása és szervezése

A World OCR célja nem az, hogy megosztottságot hozzon létre az akadálysportok közösségében.

Az OCR szervezeteknek a modern öttusába való integrálására irányuló erőfeszítések nem jártak kedvező eredménnyel az OCR fejlesztése szempontjából.

A World OCR létrehozására vonatkozó döntést az indokolta, hogy az OCR szövetségeket világszerte meg kell védeni attól, hogy egy másik sport erőszakosan beolvassza őket. Valójában a World OCR létrehozása olyan stratégiai és szükséges lépést jelent, amely lehetőséget biztosít az OCR-szervezeteknek, hogy önállóan folytassák az OCR-t, mint önálló és engedélyezett sportágat az országukban.

"A Federation Internationale de Sports d'Obstacle (FISO) bejelentett feloszlatásával az UIPM-mel (Union Internationale de Pentathlon Moderne) tervezett egyesülés miatt az általunk ismert OCR sportág eltűnt volna. Üdvözöljük a felvételt A Modern Öttusán belüli Akadály-szakágról – mert az is növeli az OCR sportnak való kitettséget a globális színtéren –, de továbbra is szilárdan hiszünk abban, hogy az OCR-nek megvan a maga története, amit meg kell írni. Néha a fejlődés megköveteli, hogy tegyünk egy lépést vissza, hogy továbbléphess." - Raul Fodor, az Európai Akadálysport Szövetség Stratégiai Fejlesztési Bizottságának korábbi elnöke, valamint az újonnan alapított World Sports Governing for OCR megbízott elnöke.

Nyilatkozat

Ahogy a World OCR megnyitja az utat az OCR sport független jövője előtt, a sportolók, szervezetek és szurkolók izgalmas előrelépésekre és lehetőségekre számíthatnak a sportágon belül.

Forrás: https://wocr.org/ | prowly.com | WORLD OCR legals |

Utoljára frissítve: kedd, 09 április 2024 19:00

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk