Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 1. Szerda  Ma Fülöp és Jakab napja van. MUNKA ÜNNEPE

Nahrin magnézium kapszula, a szív és idegrendszer segítője

A magnézium szervezetünk számára nélkülözhetetlen, megtalálható testünk összes sejtjében. Több száz enzim működésében szerepel, melyek főleg a sejt energiatermelő folyamatait katalizálják. Segíti az idegrendszer működését és a szívműködést, a szervezet anyagcsere folyamataiban játszik szerepet. Szükséges az izmok működéséhez, hozzájárul a csontok, fogak és a fogíny épségéhez.

A javasolt magnézium felvétel nőknek 300 mg, férfiaknak 350 mg, várandós anyáknak 450 mg naponta.

Természetes forrásai a hüvelyesek, gabonafélék, olajos magvak valamint a tejtermékek.

A magnézium felszívódását segítik a fehérjében gazdag élelmiszerek, továbbá a megfelelő mennyiségű kalcium.

18 dec. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

A magnézium hiány kialakulásában többek között a mozgásszegény életmód, a fokozott stresszel járó életvitel, a káros szenvedélyek játszanak szerepet.

Ezen túlmenően beszélnünk kell a minőségi éhezésről, amikor sejtjeink éheznek a nem optimális vitamin és ásványi anyag felvétel miatt. Ezért is fontos a változatos étrend és a napi többszöri zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Azonban mint az már ismeretes, több ok miatt (pl. műtrágyázás), már sokat veszítettek a növények értékes összetevőikből.

nahrin-magneziumTudnunk kell, hogy egyes életszakaszokban megnő a szervezet magnéziumigénye, pl. gyerekkorban, serdülőknél (gyors növekedés miatt), valamint várandósság (a magnéziumpótlás csökkentheti a spontán vetélés, koraszülés, idő előtti fájások kialakulását), szoptatás, változókor esetén, de vizsgaidőszak, fokozott stressz, aktív sportolás, fizikai munka is befolyásolja a szükségletet. Hányás, hasmenés alatt jelentősen csökkenhet a szervezet magnéziumellátottsága, s nincs ez másként tartós kimerültség és feszültséggel teli életvitel esetén sem.

Hiányát izomgörcsök, vádli görcs, rendszertelen szívverés, kimerültség, álmatlanság, gyöngeség, depresszió, fejfájás, szédülés, koncentrációzavar, viselkedészavar, étvágytalanság, idegesség jelezheti.

Ajánlatunk: Nahrin magnézium kapszula (ajánlja Mester Bálint, többszörös magyar bajnok terepversenyző)

Összetevői között találjuk a magnéziumcitrátot és a magnéziumoxidot, mely összetevőket szervezetünk kitűnően tudja hasznosítani.

Van benne továbbá E-vitamin. Mint ismeretes az E-vitamin antioxidáns hatású, vagyis véd a szabadgyökök károsító hatásától (pl. stressz, dohányzás, vagy napsütés hatására keletkeznek a szervezetünkben), védi a sejthártyát, gátolja az öregedési folyamatokat. A szabadgyökök megnövelik számos betegség kialakulásának rizikóját, melyek kialakulását az antioxidánsok részben csökkenthetik. Támogatja a test védekezőképességét, segíti a sebgyógyulást.

És ahogy olvastam az összetevők listáját, rájöttem… Ez a különleges „fűszer”, ettől más, mint a piacon kapható hasonló termékek. A KOMBINÁCIÓ CSODÁJA!

Sportolás alkalmával a szervezet magnéziumigénye megnő, valamint alatta a nagyobb oxigén felhasználás miatt több szabadgyök keletkezik (intenzívebb az anyagcsere), melyek károsíthatják az izomszöveteket is, fáradtságot és fájdalmat okozva. Egyes kutatások szerint antioxidáns hatása miatt az E-vitamin hatékony az ilyen panaszok csökkentésében.

Védi a szívet, hiszen magnéziumtartalmánál fogva segíti a szívműködést, E-vitamin tartalmának köszönhetően pedig védi a szív koszorúereit, hozzájárulva az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásához. Gátolja a vérlemezkék összecsapódását (vérrögképződés), ezzel véd a trombózis, szívinfarktus és az agyvérzés kialakulása ellen is.

Várandósság során megnő a magnéziumszükséglet, de tudjuk, hogy az E vitamin segíthet megóvni a terhességet és hozzájárulhat a magzati károsodások kivédéséhez.

Ezen túlmenően javasolható még a Nahrin Magnézium-kapszula, az említett hiánybetegségek tüneteitől szenvedőknek.

Naponta 3 kapszula tartalmazza egy felnőtt magnézium szükségletét (300 mg/nap), melyet egy kevés vízzel javasolt bevenni.

  Forrás: eletfaprogram.hu  

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474