Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

A vasemberről, a sportsérülésekről és 41 percről - MET terápia (videó)

Edzőterem, sport, hangos, ütemes zene, teljesítmény.

Azok az emberek, akik a testük formálásával, edzésével sokat foglalkoznak, ismerik is azt. Tudják, milyen táplálék-kiegészítőből milyen mennyiséget kell fogyasztani, vagy hogy mi az az érzés, amit el kell érniük ahhoz, hogy a testedzés valóban hatékony legyen, hogy az izmok napról-napra szebben duzzadjanak. 

Tisztában voltam vele, hogy a teljesítménynek sokféle ára van. Az öröm nélkül végzett mozgás ezek egyike, ilyenkor a feszültségtől az izmok merevebbé válnak, megrövidülnek. Lecsökken a teljesítmény amiből következik, hogy a szinten tartáshoz még több edzésre van szükség, a szellemi igénybevétel megnő. Ez a folyamat vezethet sportsérülésekhez.

Tisztában voltam vele, mert tanultam anatómiát, de később többször meg is tapasztaltam. Az egyik eset különösen közel áll hozzám.

vasember, sportsérülés, MET terápia, izom, érintés 

Egyszer eljött hozzám egy valódi vasember. Kigyúrt, izmos, aktívan sportoló férfi. Triatlon versenyeken indult, és sikeres is volt, de volt egy apró problémája: úszás közben rendszeresen lábikra görcse volt, ami a mély vízben meglehetősen kellemetlen önmagában is. Verseny közben ráadásul rontja teljesítményt, még akkor is, ha épp nem következik be. Hiszen a görcs kiszámíthatatlan, és a sportoló fél tőle, most fog előjönni? Olyan ez egyébként, mint egy régebbi sérülés - tudjuk, hogy ott valami nem stimmel, ezért nem bízunk meg abban a lábban, abban a kézben. Annak, akinek az úszás után még 180 km-t kell kerékpározni és 42 km-t futni, ez igazán nem mindegy.

26 okt. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

Vasemberem természetesen kételkedett a terápiában, de szeretett volna 100%-ot teljesíteni, adott hát egy esélyt a MET módszerének. A kezelések során a leterhelt lábait kezeltem. Úgy kell elképzeli az érintésterápiát, mint egy különleges masszázst, ami olyan mértékű lazítást tesz lehetővé az izmok számára, amit egyedül nyújtással-lazítással nem igazán lehet elérni.  A lazításnak pedig hatalmas jelentősége van a sportban, a teljesítményben. Egyszerűen: az tud igazán feszíteni, aki lazítani is tud. Fontos, hogy helyesen megtanítsuk a testet lélegezni is, hiszen az izmok növekedéséhez elengedhetetlen az optimális oxigén ellátás, és a kiválasztást is segíti.

vasember, sportsérülés, MET terápia, izom, érintés

A terápia közben kliensem gyakran elaludt, és egy különlegesen ellazult, kipihent állapotról számolt be. Utána mindig megkönnyebbültnek érezte magát. Csökkent az izomláz, az izom feszülésének érzése, és lassan a hosszú távú hatások is megmutatkoztak. A boka, a térd mozgékonysága megnőtt, a mozdulatok könnyedebbek, rugalmasabbak lettek. Az edzések élvezetesebbek. A mindennapi élet tehermentesebb, felszabadultabb, és egyben tudatosabb is. Néhány héten át kezeltem, miközben az Iron Man versenyre készültünk. Egyre több változásról mesélt, s ahogy a tapasztalatok miatt elmúlt a kezdeti hitetlenkedése is, átadta magát a változásnak. A közte és a teste közötti harmónia érezhető volt, az élete más területén is sikerekről számolt be. 

Az Ironman verseny napján csörgött a telefonom. A Vasember hívott és boldog volt. Nehézségek nélkül, 41 perccel hamarabb ért célba, mint előtte bármikor...

MET Terápia, Tömör Erzsébet: www.metterapia.hu

Forrás: unlimitedmagazin.hu

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474