Tervezed már a jövő évet? Itt a 2013-as segítség! További hírek: XTERRA világbajnokság, magyar félmaraton győzelem

 - - -
x2s team logo

TARTALOM

XTERRA VB, Hawaii - Javier Gomez győzelme

Merényi Tímea félmaraton győzelme

LAFUMA Ultratrail 3 teszt

NAROSAN multivitamin teszt

2013 terepversenyek itthon és külföldon

Google+LinkedInTwitterFacebook

Megnézted már a legújabb lehetőségeinket?

Videó szolgáltatás a www.terepsport.hu oldalon. Edzés, sport, esemény videók - regisztrált felhasználók közzé is tehetik a saját javaslatukat is!

Új Facebook megjegyzések, megosztás.

Következő anyagaink

Különleges XTERRA és adventure videók, edzéstippek és tanácsok, látványos sportprogramok.

TESZTEK: Haibike, Mondraker, Salomon, Suunto, Lafuma

EDZÉS: táplálkozás, edzés, kiegészítő lehetőségek

Kattanj rá!

Az olimpiai ezüstérmes Javier Gomez nyerte az XTERRA extrém tereptriatlon világbajnokságot Hawaii-on

Eddig nem látott hatalmas tömeg és a világ teljes multisport élmezőnye állt rajthoz a Maui szigetén megrendezett XTERRA extrém tereptriatlon világbajnokságon.

A férfi mezőnyben az eddigi világbajnokok és világkupa győztesek mellé az utolsó pillanatban érkezett a londoni olimpia triatlon ezüstérmese a spanyol Javier Gomez – ezzel jól átrendezve az előzetes sorrendet.

olimpia, ezüstérmes, Javier Gomez, XTERRA, extrém, tereptriatlon, világbajnokság, Hawaii, Maui, Stoltz, Paterson, Middaugh 

Gomez olimpikonhoz méltón közel 1 perces előnnyel lépett partra a második Ben Allen előtt – de szüksége is volt az előnyre, hiszen a nehéz terepen nincsen komolyabb gyakorlata. Legnagyobb ellenfelei több, mint 2 perces hátránnyal indultak.

 >>>


Izgalmas és színes terepverseny naptár itthon és külföldön 2013-ban

A 2013 év különleges és izgalmas terepsport programokban bővelkedik azok számára, akik szeretik a kihívásokat, a kalanodot, az emlékezetes élményeket.

Európában rendezik a világ két legjelentősebb terepvbersenye közül az egyiket - ITU Tereptriatlon VB, Hollandia. A másik, az XTERRA VB a tradíciók szerint Mauin lesz két héttel az Ironman VB után.

ETU Tereptriatlon EB Ausztriában kerül megrendezésre, nagyon szép pályán, a híres Wolfgangsee Challenge tereptriatlon verseny helyszínén.

izgalmas, terepverseny, naptár, XTERRA, x2s, tereptriatlon, ITU, ETU, VB, EB

Az európai XTERRA futamok is bővülnek, a görög verseny minden bizonnyal az egyik legérdekesebb eseménye lesz a sorozatnak - a X2S TEAM egyik kiemelt ajánlata a nagy versenyek mellett, ahogyan a cseh futam is.

A hosszabb felkészülést igénylő X2S terepversenyek, amelyek az eddigiekhez képest új formában kerülnek megerendezésre:

III. Naturpark Terepfesztivál, Kőszeg

2013 augusztus 24-25

Tereptriatlon 2 távon, MTB maraton 3 távon, terepfutás

VII. Életfa Terepfesztivál, Piliscsaba

2013 szeptember 14-15

Terepduatlon 2 távon, MTB maraton 3 távon, terepmaraton, terepfutás, gyerekversenyek - 2 nap, két különböző hangulat

 >>>

Merényi Tímea ítéletidőben is magabiztosan győzött a ljubljanai nemzetközi félmaratonon

A ljubljanai félmaraton versenyen Merényi Tímea (AS TEAM) magabiztos futással érkezett elsőként a célba. Teljesítményének értékét növeli, hogy igazi ítéletidőben kellett lefutnia a 21 km-es távot 2060 nő között.

Ljubljana, félmaraton, Merényi Tímea, ítéletidő, maraton, futás 

A Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetség (MAHFUSZ) versenyzője a rajttól kezdve kezében tartotta a kezdeményezést, minden támadást taktikusan és jó erőbeosztással vert vissza, így győzelme az utolsó 5 km-en már nem is volt kérdés.

 >>>

A vasemberről, a sportsérülésekről és 41 percről - MET terápia (videó)

A rostdús táplálkozás előnyei

2013-ban 10-15 milliárd forint plusz a jól szereplő sportágaknak

Jó tudni - ebbe mind beleegyezünk, amikor belépünk a Facebookra

Drasztikusan nőtt a kövér emberek száma Franciaországban és az USA-ban

 
Életfa Program BIOrganik CASCO helmets LAFUMA trail running SALOMON RUNNING XLC alkatrészek ZABOO bikes SUUNTO PROFESSIONAL MAXXIS kerékpárgumik Sportime magazin Salamadra Outdoor IRONCLAD - a kesztyű!

Teszt: NAROSAN vitamin étrend-kiegészítő család

Teszt: NAROSAN vitamin étrend-kiegészítő család

Mint azt tudjuk, az emberi test vitaminok bevitelére szorul. Ezekre a szervezetnek alapvetően szüksége van. A Nahrin Narosan családba tartozó multivitamin termék közül 3 a „vitaminok, búzacsíra és ásványi anyagok" gondolat köré épült.

A búzacsíra igen értékes természeti adomány és az marad a jövőben is, hiszen magas koncentrációban tartalmaz fontos anyagokat, számunkra (több mint 50 hatóanyag és nyomelem). A Narosanok segítségével a szervezet számára fontos anyagok könnyedén pótolhatóak.

Ajánlható kismamáknak, gyerekeknek, idősebbeknek, minden túlterhelt embernek (szellemi, lelki és fizikai túlterhelés esetén is).

Értékelés

45 napos rendszeres használat után minden vizsgált kérdésben (sport, egészség, gyerekfejlődés) teljesen hiba nélkül zárult a teszt. Első és legfontosabb kérdés, hogy a gyerekeknek nagyon ízlik, külön kérik, ezzel a Narosanban lévő vitaminok és nyomelemek gond nélkül a szervezetükbe jutnak.

11 éves gyerek esetében egy 7 napos sporttábor végén semmi fáradtság, semmi kimerültség nem jelentkezett.

 >>>

Teszt: Lafuma Ultra Trail 3 hátizsák - terepfutás, túra, kalandtúra

Futáshoz, terepkerékpározáshoz, rövidtávú túrázáshoz ajánlott hátizsák. Fejlesztésében a TEAM LAFUMA nemzetközi terepfutó csapat vett részt, számos nagy verseny tapaszatlatai alapján (UTMB, Transgrancanaria, Marathon des Sables,...). A X2S TEAM szintén kivette a részét a tesztelésből, a tapasztalatokat foglaljuk össze.

Teszt, Lafuma, Ultra Trail 3, hátizsák, terepfutás, túra, kalandtúra 

A zsák számos kivbáló újítást tartalmaz, igazán alkalmas arra, amire tervezték. Tesztcsapatunknak azonban volt néhány észrevétele, amelyek inkább apró bosszúságok, személyes igények.

Teszteltük hazai és külfölfdi terepen, hosszabb, rövidebb futásokon (országúton is), kerékpáron és túrán, kalandtúrán. Az összefoglaló értékelés szerint a zsák megérdemli a "kiváló" minősítést adott felhasználási körben, más felhasználásra pedig a "nagyon jó" soztályzatot kapta.

 >>>

 

 
 - - -