Ha kalandot, kihívást keresel, akkor a X2S programjai között megtalálod

 - - -
x2s team logo

X2S programok és események a kalandot, kihívást keresőknek

Aktuális: terepfesztiválok, XTERRA futamok Ázsiában, életmód és edzéstippek

 

Elindult a X2S versenyekre a nevezés, friss hírek és újdonságok

Az első X2S versenyekre már lehet nevezni és még március végéig kiderülnek a részletek a többiről is.

Különlegesség a 8 órás éjszakai terepfutó verseny (X8 Night Run) egyéni és többféle váltókategóriában, illetve a "leg-leg" X2S esemény, az Életfa terepfesztivál. 

Mégis a legjobban várt esemény talán a Hosszútávú tereptriatlon verseny, amelyet elsőként 2010-ben rendezett meg a X2S, de a vállalkozó kedvű kalandkeresőknek csak 2012-ben van ismét lehetőségük újból rajthoz állni.

X2S, verseny, Kőszeg, Balatonfüred, Mahfusz, terepfutás, MTB, tereptriatlon, terepduatlon

Miben lesz más, mint az előző? Szinte csak a pálya nyomvonalában lesz más - szebb és látványosabb kerékpár pálya, jobban futható és egymást nem keresztező futópálya. Ami marad: egyedi és felejthetetlen élmény, kihívás, kaland. Egyéniben, váltóban is lehet indulni, de a verseny kísérő programjaként lesz egy "rövid" tereptriatlon - ez máshol a teljes táv! Illetve MTB maraton és terepfutó verseny is várja az "egyszámos" versenyzőket!

A verseny egyik mottója: "Indulj Ausztriában, érj célba Magyarországon!"

Bővebben

Az XTERRA dzsungelharcában a legjobbak ismét a csúcson

Az XTERRA Fülöp-szigeteken megrendezett futama ismét hatalmas csatát hozott a terepsportok kedvelői számára. A legutóbbi Guam szigetén megrendezett futam után kérdéses volt, hogy az erős mezőnyben a győztesek tudnak-e ismételni - hiszen mindketten így álltak a rajtvonalhoz.

XTERRA, dzsungelharc, Philippines, terepfutás, MTB, triatlon, terep 

A számos különleges akadályt felvonultató versenyen végül a svájci Renata Bucher és az ausztrál Ben Allen is megismételte a győzelmét. De nem kapták könnyen...

Bővebben

Tawawera ultra trail maraton Mick Donges győzelmével

Mick Donges nyerte a Tawawera Ultramaratont Új-Zélandon, amely a térség egyik legkeményebb és legszínesebb terepfutó eseménye. Donges hatalmas tempót diktált, de Vajin Armstrong egészen az utolsó szakaszig tartotta vele a lépést, ott azonban egy mocsaras szakaszon már lelassult. A női verseny dobogójának csúcsán az összetettben is a 9. helyen befutó Nicola Gildersleeve állhatott.

Tawawera, ultra, trail, maraton, Mick Donges

Bővebben

Haibike Light RC 2012 - X2S HAIBIKE TEAM csapatbicaj bemutatás

A X2S TEAM 2012-ben a Haibike német cég kerékpárjait teszteli, használja. A kiemelt versenyzők közül ketten is a Haibike Light RC 2012 kerékpárral versenyeznek majd a szezonban. A cég termékpalettáján a csúcs karbon Greed után következő, szintén karbon vázas kerékpárok minden szempontból jó választásnak tűnnek a magyar XCO, MX és tereptriatlon versenyekre.

Haibike, Light RC, 2012, X2S HAIBIKE TEAM, csapatbicaj, MTB, XC, OX, maraton, XTERRA

A X2S HAIBIKE TEAM szintén használja majd a Sleek Marathon RC kerékpárt, amelyet egy következő cikkben mutattunk be.

Bővebben

Tavaszváró terepfutás - élmények sérülés után
Meghalt a Red Bull ötletgazdája és társalapítója
35 éves rekord dőlt meg a 40. Iditarod versenyen (videó)
Magyarországra érkezett az Amer Sports és vele a Salomon, Suunto és Atomic márkák

Bio osteomin alga tabletta a kálciumforrás

Az Osteomin a Lithothamium calcareaum tengeri algából előállított, kálciumban gazdag, por vagy tabletta formájú étrendkiegészítő. Az Osteomin alkotóelemei jól hasznosíthatóak a szervezet számára, kiváló növényi alapú kálciumforrás. Semleges íze mellett mentes minden színezőanyagtól, tartósítószertől és stabilizátortól.

Osteomin kálcium, csont erősítő

A szervezet egyensúlyának megőrzésében nyújt nagy segítséget - különösen betegség, várandósság, hosszú ideig tartó stressz vagy edzés, versenyzés idején.

Bővebben

LAFUMA SPEEDTRAIL - terepfutócipő teszt

A LAFUMA SPEEDTRAIL terepfutócipő kifejezetten gyors és könnyű, ugyanakkor masszív futócipő. Szakítva a Lafuma eddigi hagyományaval, de megtartva a legjobb tulajdonságokat. Nem annyira robosztus és masszív, mint a korábbi cipők, viszont rugalmasabb, gyorsabb - stabilitását és terepjáró képességét tekintve pedig még fejlődött is.

lafuma speedtrail 550

Kovács Zsolt a X2S TEAM tapasztalt versenyzője, az ezredforduló óta multisportolól előtte atléta volt. Testnevelőként és edzőként számos helyen és helyzetben próbálta a cipőt, az iskolai körülményektől kezdve a magashagyi túrákig. Zsolt beszámolja egy osztrák kalandtúráról a Sportime magazin 2012 márciusi számában olvasható.

Külső megjelenés: Már első pillantásra nagyon tetszett, hogy nem egy szürke egér, hanem a kellemes vidám színek felhasználásával készült. Töredelmesen átnézve nyilvánvalóvá vált számomra, hogy egy nagyon strapabíró cipővel lesz dolgom, nagyon erős varrások, erős cipőfűzőtartó pántok, kemény erős orr és talpszerkezet valamint oldalborítás várta a kilométereket.

Bővebben

A Saucony® piacra hozza az áttörő "Geometry of strong™" termékcsaládját

A Saucony®, Inc, a teljesítmény-centrikus atlétikai lábbelit és ruházati cikkeket forgalmazó, vezető globális cég, a márka eddigi legjelentősebb termék-kezdeményezését megvalósítva bejelentette a várva-várt Geometry of Strong™ technológia bevezetését, amely átütő fejlődést jelent a futók számára világszerte.

A Geometry of Strong™ termékskála teljes egészében újra tervezett, a saroktól a lábujjakig érő különbséget mutat be a márka három legkeresettebb modelljében: a Triumph 9, a Guide 5 és a Hurricane 14 típusokban.

Saucony, áttörő, Geometry of strong, termékcsalád, futócipő, futás

A különbség átlagos 12mm-ről 8mm-re történő csökkentése ezekben a csúcseladást produkáló modellekben alacsonyabb erejű ütközést és erőteljesebb futólépést tesz lehetővé.

A Geometry of Strong™ kollekció a New York City Marathon Expo rendezvényén került bemutatásra az új Triumph 9 és a Guide 5. A Hurricane 14 piaci bevezetését 2012 tavaszára tervezik.

Bővebben

Már 20 perc mozgás is megváltoztathatja a génjeinket

Egy új kutatás szerint már egy rövid edzés is képes oly módon megváltoztatni a génjeinket, hogy ennek következtében erősebbé válunk.

mozgás, edzés, gén, genetika, immunrendszer

A svéd Karolinska Intézet kutatói férfiak és nők izmaiban lévő géneket vizsgáltak egy húszperces kondigépes edzés előtt és után. A mozgást követően kémiai változások következtek be a génekben, a mozgás segített „bekapcsolni" ezeket a géneket.

Amikor a kutatók Petri-csészében összehúzódásra késztették az izmokat, a DNS hasonló változásait tapasztalták. Ezek a változások azonnal a testmozgás után következtek be, ami végül átprogramozza sejtjeinket, hogy erősebb izmokat és nagyobb kitartást biztosítsanak számunkra.

Bővebben
Létrejött a világ legnagyobb nemzetközi természetvédelmi övezete
Öt új ötlet visszértágulat ellen
Korai halálhoz vezethet a mindennapi hamburger
Egyre környezetszennyezőbb az Apple

 

 
 - - -