Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Mozgás szabadsága, hogy szárnyaló lelked a tested is követni tudja

Éberen töltött időnk nagy hányadát munkával, munkahelyen töltjük. Modern világunkban, a legtöbb esetben ülőmunkát végzünk. 

Légkondicionált irodában számítógép előtt görnyedünk. Aztán munka után autóval haza kocsikázunk, és a díványra vetjük magunkat a Tv előtt. Nagyon jó dolog a fejlődés és nagyon hasznos eszközök kerülnek a birtokunkba, hogy megkönnyítsék mindennapi dolgunkat. Viszont pont ezzel a lendülettel lecsökken a lehetőség is az aktív életvitelhez.

Van megoldás. Nem a fejlődési folyamatot kell visszafordítanunk. Azzal csak élnünk kell, nem visszaélni vele. Csak az ésszerű határokon belül megtartva kell alkalmazni azokat.

Miért fontos a munkahelyünkre is bevinni a jó közérzetet, a jó erőnlétet? Ha testileg rugalmasak, fittek vagyunk akkor az, nem csak külsőnkön látszik meg, hanem mentális frissességünkön is.

14 ápr. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  
Mozgás szabadsága, hogy szárnyaló lelked a tested is követni tudja Facebook

A kevésbé fáradékony ember sokkal tovább fenn tudja tartani figyelmét, fiatalos attitűdjét, lendületét. Ami, az életmódjában, a munkahelyi aktivitásában is megmutatkozik. Az idősödés bekövetkezése nem feltétlenül függ össze az évek múlásával. Ez a folyamat kedvezően befolyásolható, ha megvan hozzá az erős akarat.

Pici odafigyeléssel be lehet építeni mindennapjaink természetes folyamatába, a mozgást. A kényelmi megoldások határait át kell szabni.

Korunk előre haladtával, mozgásigényünk csökken, ezzel együtt megnő a testsúly és növekszik a megbetegedések kockázata. Ennek a kockázatnak a csökkentése végett érdemes felmérni a helyzet fontosságát.

Mint minden változást, ezt is tervszerűen, folyamatosan, kellő kitartással kell elkezdeni és beépíteni a mindennapokba. Ne akarjunk hirtelen nagyot és sokat változtatni. Annyit kell változtatni, amit a lelkes kezdő napok után is fenn tudunk tartani. Elsősorban a gondolkodásmódunkban kell elkezdeni a változtatást, felismerni, hogy változtatni szükséges.

Az egészséges énkép kialakítása. Szükséges, hogy minden elfogultság nélkül vessünk számot, hogy milyen a testünk, milyen paraméterekkel bírunk. Ha felismerjük, mivel van gondunk, mivel nem vagyunk megelégedve sokkal könnyebb a megoldást jelentő változtatást is megtalálni és a még nehezebbet, kivitelezni a változtatást.
A már oly széles körben elterjedt ülőmunka okozza a legtöbb problémát az embereknek. Az ülőmunka káros hatásainak egyike például az előredőlő fejtartásból fakadó görnyedt testtartás. A vállöv előre csúszása, aminek okaként a hátizmai megnyúlnak, a mell izmai megrövidülnek.

mozgas-szabadsaga 600

Ami miatt a tüdő kisebbre zsugorodik, ami miatt nem jut annyi oxigénhez a szervezet. Ezek nem állnak meg ennyivel. Hisz, mint minden ez is, ok-okozati összefüggésben vannak egymással.

Lehet, hogy át kell szervezni a 3 x 8 órás napunkat, de változtatás nélkül ugyan azokba a buktatókba botlunk, mint amik eddig nem engedték a vágyott eredményt elérni. Másként kell gondolnunk az étkezésről, közlekedésről, munkahelyi ergonómiáról, pihenésről. Sokkal több szervezést igényel, de csak az elején. A kezdeti nehézségeket követően át megy szokássá, de most lehetőség szerint egy jobb szokást alakítunk ki magunknak.

Annál nagyobb siker úgy sincsen, mint amikor a magunkban dúló harcból kerülünk ki hősként.

Az Életfa Program és a X2S TEAM hozzásegít, hogy elérd céljaidat és Hőssé válhass!

tyson-galamb 600

  Forrás:  www.eletfaprogram.hu  | www.3x2s.hu 

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk