Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Hogyan látja Poór Brigi az idei évet a tereptriatlon győzelmi sorozat után Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Fantasztikus kezdés (Málta, Ciprus) után néhány csalódás, kudarc. Tereptriatlon, XTERRA világkupa futamok, féltávú triatlon - ezekről kérdeztük Poór Brigit, aki egy rosszul sikerült féltávú triatlon után óriásit ugrott és egy nehéz nemzetközi győzelemre még rátett egy lapáttal és legjobb magyarként ért célba a keszthelyi féltávú versenyen.

19 jún. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  
Poór Brigi az XTERRA Portugal futamon Poór Brigi az XTERRA Portugal futamon Foto: XTERRA

Milyen volt a portugál XTERRA futam?

Számomra minden évben ez az egyik legjobban várt futam. Fantasztikus a hangulat, az emberek nagyon kedvesek és híresen vendégszeretők. Lisszabontól 1 óra vonatozásra, egy kis város, Goléga a helyszín. A verseny idejében az egész város megmozdul és mindenki ki akarja venni a részét a szervezésből, versenyzésből. Az idén már 4. alkalommal érkeztem a portugál XTERRA futamra, mondhatom, hogy sikeres hely számomra, két győzelem mellett egy második és egy harmadik helyezést szereztem itt. Általában egyedül szoktam utazni ide, ezúttal kimondottan jól is jött, igyekeztem picit elvonulni és csak magamra figyelni. Az ezt megelőző két versenyem a saját mércémmel katasztrofálisra sikeredett. Nagyon szerettem volna elsősorban magamnak bizonyítani, hiszen az edzések kitűnően mentek az utóbbi időben, így a forma úgy éreztem megvolt. Már csak versenyen kellett, hogy kijöjjön. Szerencsére nem volt gond, jól éreztem magam már az úszástól kezdve. A kerékpáros szakaszon pedig a PRO férfiakkal is el tudtam menni így a futáson már előre gondolkodtam és tartalékoltam a Keszthely Triathlon-ra.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Melyik volt eddig idén a legemlékezetesebb és a legnehezebb versenyed?

Huu, talán az egyik legemlékezetesebb pillanat mikor Máltán zsinórban negyedszer sikerült megnyernem a European Tour nyitányát. De szuper érzés volt a ciprusi verseny is, ahol egy fantasztikus triatlonos Barbara Riveros előtt sikerült megnyernem a versenyt. A legnehezebb versenyem eddig idén egyértelműen a görögországi XTERRA World Tour futam volt. Három hét alatt 3 különböző országban, az volt a 3. Világkupa futam ahol elindultam. Gyakorlatilag 3 hétig voltam folyamatosan úton, hiszen köztük nem volt idő hazajönni. Jó formában éreztem magam az év elején, de Athénba egy picit megfáradva érkeztem. Próbáltam pihenni, feltöltődni, felpörgetni magam, de ez most egy 4. helyhez volt ott elég. Nagyon csalódott voltam. A balatonkenesei középtávú országos bajnokság is emlékezetes marad, egy olyan emlék, amit jó lenne kitörölni. Minden porcikámmal ellenkeztem, nem szerettem volna itt elindulni, így utólag belegondolva nem is lehettem volna ott sikeres. Ennek ellenére úgy éreztem verseny előtt, hogy jó lehetek, de aztán feltettük a könyöklőt a bicajra, és csak küzdöttem vele. Nem éreztem magam jól a bringán, ez pedig egy 90 km-es távon igencsak probléma. Az úszás itt is jól sikerült, meglepő de a bringa is egész jó volt, bár nagyon unatkoztam közben így hajlamos voltam „üdülni”. A futáson végül teljesen megálltak a lábaim.

Hogy bírod a sok nemzetközi versennyel járó feszültséget? Ebben fejlődtél az elmúlt években? Tudsz még fejlődni lelkileg is?

Igyekszem nem gondolni az ilyen külső tényezőkre. Bár nem mondom, nem volt könnyű miután az első két európai versenyt megnyertem, mindenki engem akart legyőzni… Annyi verseny van az év során, hogy egyszerűen nem is jut időm ilyeneken „agyalni”. Próbálok csak magammal törődni és tenni a dolgom. A holtszezon a legnehezebb minden évben. Mindig jön a kétely, hogy vajon eleget dolgoztam a téli hónapokban, ki milyen erőben lesz, tudok e hasonlóan sikeres évet zárni a tavalyihoz képest? Igen, ezeken azért jár az agyam. De szerencsére edzőm, Schumacher Ákos a legjobb, így tudom, hogy az erőnléttel nem lesz gond. Megathlonos mentáltrénerünk, Kiss Krisztián pedig a fejemben tesz rendet, amivel óriási köszönettel tartozom neki is.

Mik idén a terveid, mit vársz a legjobban, mitől tartasz a legjobban?

A terveim továbbra is hasonlóak mint az előző években. Idén csak Európában 17 Világkupa futamot rendeznek. Ebből én 10-11 helyszínt tűztem ki magamnak. Úgy gondolom ez az a mennyiség amit még sikerrel meg lehet csinálni és fizikailag vállalni. Bár így is van egy-két olyan verseny amit edzés céllal be kell áldozni. Ilyen lesz például idén is a svájci állomás. Ha egy versenyt kellene kiemelnem, mint fő versenyt, akkor az talán a Német XTERRA Világkupa lenne, ami egyben az Európa-bajnokság is lesz. De nagyon várom már Marosvásárhelyen a romániai futamot is. Versenytől kimondottan nem tartok, úgy érzem van elég versenyrutinom, hogy már nem tudnak meglepni. Hihetetlen szezonom volt tavaly, szeretnék hasonlóan sikeres lenni! Ez az amitől jelenleg leginkább tartok, az elvárásoktól, amiket egyrészt saját magam elé támasztok, illetve amit a nemzetközi média sugall felém.

Meddig tervezed még ilyen intenzíven a tereptriatlont?

Ez egy nagyon jó kérdés. Mivel 7 éves korom óta rendszeresen sportolok, igen előfordult már hogy úgy éreztem kicsit elfáradtam. Nem tudnék konkrét időpontot mondani, még egy két évig biztosan ott leszek a profi sport világában, természetesen ha az egészségem engedi. A sport világától sose fogok tudni elszakadni, ez már egy életforma számomra ami életem végéig elkísér.

Hogyan fogsz idén pihenni kikapcsolódni?

Szezon közben nem sok idő jut pihenésre, de nagyon szeretek a kutyámmal sétálni. Esténként filmezni vagy utazás alatt olvasgatni, zenét hallgatni. Ha van rá idő kicsit kimozdulni barátokkal találkozni. Majd szezon végén mikor kapok 3 hét pihenőt akkor aztán ami csak belefér!

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: szerda, 20 június 2018 00:50

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...