Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Poór Brigitta újabb sikere az XTERRA tereptriatlon Világkupa futamokon (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Archív
xterra-sweden-2014Poór Brigitta idei sikersorozata folytatódik az XTERRA tereptriatlon világkupafutamokon - ezúttal Svédországban a 4. helyen ért célba az elit női versenyben.

Brigi hihetetlen intenzív edzésidőszakot tud maga mögött (és előtt is), egyik nemzetközi versenyről utazik a másikra. De még így is  a fejlődését jelzi, hogy egyre jobb eredményeket ér el.

A svéd XTERRA tereptriatlon versenyt a 4. helyen fejezte be, de csak egy kis figyelmetlenség miatt bukott csak le a dobogó harmadik fokáról, már a cél előtt az utolsó terepfutó szakaszon!

A versenyről csak jókat mesél, az biztos, hogy a fotók alapján az egyik legszebb pálya.

Brigi beszámolója:

15 júl. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  

Még szinte fel sem tudtam fogni a francia XTERRA világkupán történteket, máris azon kaptam magam, hogy repülőn ülök a következő állomásra. Ezúttal Svédország, Stockholm volt az úti cél! Mivel a nagy távolság hosszú utazást kívánt, edzeni gyakorlatilag nem volt lehetőségem, így fogalmam sem volt az állapotomról, hogy görcsölök e még, vagy már helyreállt e a rend. Csütörtökön érkeztünk meg a verseny helyszínére, ahol rögtön, egy gyors futással átmozgattam.

Sajnos beigazolódott a félelmen, hogy még nem vagyok a megfelelő állapotban, de ha már itt voltam, elhatároztam, hogy megpróbálom kihozni a maximumot ebből a helyzetből. Igyekeztem minél több ásványi anyagot utántölteni magamba, illetve egész nap High5 izót ittam. Az verseny helyszínén kellemes meglepetésként ért a víz hőmérséklete a maga 22 fokával! Legalább ezzel nem lesz gond, gondoltam.

A szervezők, noha érezhető volt, hogy először rendeznek World Tour viadalt, kitettek magukért! Fantasztikus kerékpáros, és futó pályát jelöltek ki, igazi vadregényes, kalandos, csikicsukis ösvényeken keresztül. Végig nagyon gyökeres, és hatalmas sziklákkal tűzdelt terep volt, ami rettenetesen fárasztó volt. Mivel nekem belsős rendszerem van, amit úgy érzem a lehető legkisebb nyomáson használok, 2 Bar-on, még így is borzasztó mód pattogtam a pályán, a többiekhez képest, akik 1,3-1,4 Bar nyomáson használták a belső nélküli kerekeiket, és vaj puhán siklottak át az akadókon.

Szombaton, a versenyt megelőző napon még egy mindenes napot tartottam, úsztam egy rövidet, bringáztam, és futottam is a pályán. Az izmaim nem épp megfelelően működtek, egyszerűen zsibbadt voltam. A futás viszont meglepően jól ment, így nem törtem le annyira.

Vasárnap, 11.30-kor rajtoltattak el minket, kicsit meglepődtem, mikor kikötötték, hogy a PRO mezőny nem használhatja a neoprént! Végül is 21 fokos volt a víz, így annyira nem volt nagy gond.

A szokásos 1500 m úszás várt ránk, amit két körben kellett teljesítenünk. 5 perccel a korosztályos versenyzők előtt rajtoltunk el. A legjobb férfi úszók tempóját sajnos nem tudtam tartani, így nekem maradt a tempózás a második boly elején, ahol az összes komoly vetélytársam gyakorlatilag az én lábvizemen utazott, így egyszerre 4-en léptünk partra. Most azokkal a lányokkal együtt értem be a váltózónába, akiknek alap esetben 2-3 percet adok úszáson.

Bringára is egyszerre négyen mentünk ki, óriási hajkurászás várt ránk, két körben, összesen 30 km-en keresztül. A sorrend folyton változott, de éreztem, hogy egyszerűen nem forognak a lábaim, és a 2 kör elején végleg elveszítettem a kontaktot az elsőkhöz képest! A későbbi győztes, cseh lány, mintha egy más galaxisból jött volna, hihetetlen tempót diktált!

A futásra a 4. pozícióban vágtam neki, 4 perce a harmadiktól, nagy ellenfelemtől, Renatatól. 10km futás várt ránk, szintén két körben, sikerült egész jó tempót felvennem, és itt végre éreztem, hogy haladok, nem csak vonszolom magam. Ennek köszönhetően a cél előtt 1km-el utol is értem Renatat, és ahogy illik, meg is kínáltam, és elfutottam mellette!

Pár méter múlva, nagy sietségemben megbotlottam, és sikerült egy hatalmasat esnem. Mire összeszedtem magam, Renata már elfutott, és 15 mp-el előttem ért célba. Így a 4. helyen fejeztem be az XTERRA Sweden világkupa futamot.

Így a szezon derekán, sajnos érzem, hogy rettenetesen túlvállaltam magam, illetve, túl kellett, hogy vállaljam magam. Az én fő sportágam továbbra is az XTERRA, ebben látom a jövőm. Ahhoz, hogy megmaradjak a világ elitjében, és még tovább is tudjak fejlődni, megfontoltabban kell terveznem a következő évemet, mert egész egyszerűen ennyi versenyt, ennyi utazással nem bírok ki.

Az idei évben ez volt a 15. versenyem, és lesz is még jó pár. Egészen augusztus végéig minden hétvégén verseny vár rám, ezek közül a leghangsúlyosabb az ITU Világbajnokság lesz, Németországban, mostantól minden napom ennek lesz alárendelve!

Legközelebb az XCO Országos Bajnokságon találkozunk!!

  Forrás: XTERRA | Porór Brigitta | Fotó : XTERRA Sweden, GunnarEld 

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...