Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

A tereptriatlon különleges kihívás - Faris Al-Sultan Ironman legenda a tereptriatlon Világbajnokságon Kiemelt

  • Állapot: Archív
Az ITU tereptriatlon világbajnokság 2014 augusztus 16-án kerül megrendezésre a németországi Zittauban. Az első nem várt versenyző, aki jelezte indulását a többszörös Ironman bajnok Faris Al-Sultan, aki idén komolyan készül a terepversenyekre. Függetlenül attól, hogy ő áll-e majd a dobogóra a nyár végén, nagy várakozással tekint az új kihívás elé.

Faris Al-Sultan szerényen így nyilatkozott: "Egy ilyen versenyen mindig nagyon nehéz felmérni a lehetőségeket, egészen más, mint az Ironman, pedig az is nagyon sokesélyes - a nemzetközi tereptriatlonban pedig nagyon erős a mezőny. Ebben az értelemben azt hiszem, nem vagyok esélyes, ugyanakkor az Ironman versenyeken megszerzett kitartás és állhatatosság sok meglepetést okozhat az ellenfeleknek."

12 márc. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  
Faris Al-Sultan a hawaii Ironman versenyen Faris Al-Sultan a hawaii Ironman versenyen Ironman.com

 

Az Ironman Hawaii 2005 győztese komoly kihívásnak tartja az Ironmanhoz képest jóval rövidebb versenyt – ami összesen 1,5 km úszás, 36 km mountain bike és kilenc km terepfutás.

"Triatlonistaként mindig keresem az új kihívást és hiszem, hogy a Zittau Cross-Triatlon, különösen nehéz és technikás verseny lesz. Amikor 2007-ben az Xterra Titisee versenyen 7. lettem, azt gondoltam, hogy 'még soha nem fáradtam el ennyire'. Egy Világbajnokság a saját országukban azonban mindig nagy esemény, úgyhogy nagyon várom a versenyt!"

"Nagyon örülünk, hogy Faris Al-Sultan elindul a versenyen, hiszen az egyik legkiemelkedőbb, legnépszerűbb és legjobb triatlonos Németországban." - mondta versenyigazgató Dr. Klaus Schwager - "Ez mutatja, hogy a tereptriatlon vonzó választás a legjobb országúti versenyzőknek is, és igazolja azt a lépést, hogy vállaltuk a németországi világbajnokság rendezését."

Az idei ITU Tereptriatlon Világbajnokságot az O-see Challenge keretében rendezik, ami egyben a német bajnokság is. Festői környezetben az Olbersdorfer tó, Felső-Lausitz és a Cseh határ által körülhatárolt területen vezet a pálya.

A 2014-es Tereptriatlon Világbajnokság első alkalommal kerül megrendezésre Németországban, hiszen az eddigi helyszínek 2011-ben Extremadura (Spanyolország), 2012-ben Shelby County (USA) és 2013-ban Hága (Hollandia) voltak.

Az Xterra tereptriatlon Világbajnokság Maui szigetén kerül megrendezésre - ugyanakkor a spanyol Világbajnokságon kívül mindegyik egyben korábbi XTERRA verseny is volt. Azaz egyértelmű, hogy a nehezebb, extrémebb, kalandosabb pályákat részesítik előnyben a versenyzők és a szervezők.


A magyar sportolók eddig 2 VB-n is szépen szerepeltek, több VB címet és dobogós helyezést is megszerezve. Idén is hasonló szereplést tervez a magyar tereptriatlon vezető csapata a X2S TEAM, hiszen tagjai közül kerültek ki eddig a sportág legjobbjai.

  Forrás: tri-mag.de | Foto: XTERRA, Ironman 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...