Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

City Trail – városi terepfutás

  • Állapot: Archív
  city-trail-2013-09 600 2010-ben volt egy legendás Urban Cross nevű futóverseny, amelyet Budapesten egy üzletközpontban és az azt körülvevő terepen rendezett meg a X2S TEAM. Lépcsők, korlátok, folyosók, mélygarázs, domboldal, járda... ezt az irányt folytatja 2013-tól a CityTrail futás, amely még több élményt és látnivalót kínál a versenyzőknek.

Az első verseny dátuma: 2013 szeptember 15., helyszíne Piliscsaba.

Egy mese arról, mi is a CityTrail...

Amikor gyermek voltam még tudtam, mire való a padka. Tudtam, hogy semmi másra nem alkalmas, mint hogy le és fel ugráljak rajta. A sarki stop tábla is csak álca. Valójában hatalmas láthatatlan torony, amiben ott sínylődik a szőke királylány. Azt is tudtam, hogy ugyan ki rakna padokat leülni a város különböző pontjaira: Azok védelmi és felemás korlát funkcióban vannak ott. Egyfelől jó, ha van egy hely, ahol két léc közt át lehet bújni, másfelől, meg mint köztudott, fogócskánál, ha ránk tör az ellen kulcsfontosságú stratégiai szerepe van.

05 szept. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

Azt is tudtam, hogy az aluljáró csapda. Szörnyek élnek benne, és ha rosszkor megyünk le időörvénybe kerülhetünk és mire feleszmélnénk másik bolygón ébredünk fel, így csak akkor juthatunk át rajta, ha fénysebességre kapcsolunk. Senki nem mondta, de magamtól is kitaláltam, hogy a közeli facsoportban trollok élnek. Nem igazán veszélyesek, de a trollok kiszámíthatatlanak, így a facsoportot jó, ha cikk-cakkban kerülöm meg, mert a trollok tunyák és lassúak.

A világ színes, varázslatos élettel teli volt. Soha nem unatkoztam.

Mára felnőttem. A padra azért ülök le, hogy tárgyaljak olyan dolgokról, amit jó, ha más nem hall. A padka csak azért van, hogy kiabáljak a gyerekkel, hogy ott meg kell állni. A stop tábla idegborzoló és a rendőrség pénzbeszerzési erőforrása. Az aluljáró büdös és hontalanoktól hemzseg. Jobb elkerülni. A facsoportot kivágták.

A világ elhagyatottan és árván szomorkodik a játékom nélkül. Az öröm messzire elkerül, mióta kihunyt a fantáziám. De miért kell ennek így lennie? Miért csak pár felnőtt ismeri az élet igazi savát-borsát?

A CityTrail futás gyermeki öröm felnőtteknek. Újra megtanulhatod, mire való a pad, hogy mennyi mindent lehet vele kezdeni azon kívül, hogy mélázgatunk a látnivalókon. Hogy a korlátokon egyensúlyozni egy felnőttnek is csupa öröm és nevetés. Hogy a facsoport szlalomtól elszédülsz és ez éppúgy kacagásra fog ingerelni, mint régen.

Az öröm ott van körülöttünk. Apró cseppekben hullik alá, akár az eső. Csak alá kell állni és ki kell nyitni a szánkat, mint régen a hópehelynek. Először talán furcsán néznek majd ránk az emberek. De semmi nem veheti el a játék örömét. És ez az, ami egészségessé és fiatallá tesz. A világ újra életre kelhet, benépesíthetik korok és világok, amelyek jól megférnek egy térben és időben. És végre újra érzem: élek!

Weboldal: www.citytrail.hu

Szerző: Malomsoky Ildikó, X2S TEAM

city-trail-2013-09 600

 

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...