Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Magyar csapat a tereptriatlon világbajnokságon, Poór Brigitta és Boronkay Péter vezetésével Kiemelt

  • Állapot: Archív
tereptriatlon, XTERRA, Poór, X2S, Haibike, Erbenova, Stoltz, PatersonJúlius 13.-án Hollandiában rendezik meg az ITU (Nemzetközi Triatlon Szövetség) tereptriatlon világbajnokságát.

Az eseményen indul a magyar csapat is, köztük Poór Brigitta az idei „Év extrém sportolója”, aki több nemzetközi versenyen is volt már a legjobb, valamint Boronkay Péter paratriatlon világbajnok is, aki szintén több extrém terepversenyen is bizonyította kivételes akaraterejét és tudását.

03 júl. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

A holland futam rendhagyó a sportág szakmai szempontjai szerint, hiszen lényegében síkon – igaz mély homokban - vezet minden pálya, csak a homokdűnék adnak némi szintet a versenyhez. Ennek ellenére nehéz küzdelemre lehet számítani, hiszen a sportág legjobbjai mellett az országúti triatlon és más terepsportok élversenyzői is rajthoz állnak.

Brigitta - aki a X2S Haibike TEAM versenyzője -  ellenfelei közül ki kell emelni a cseh Helena Erbenova cseh sífutó olimpikont, aki az utóbbi idők egyik legjobb versenyzője, a svájci Renata Buchert (többszörös Európa-bajnok) és az angol Lasley Patersont, aki képes a legtöbb profi férfival azonos időt futni. Brigittának a hideg és nagyon hullámos tengeri úszáson, valamint a kerékpáron kell előnyt szereznie ellenük.

A magyar csapat legeredményesebb férfi versenyzője Mester Bálint pedig egy nagyon erős kategóriában indul, ahol legnagyobb ellenfele az US színekben induló Molnár Dániel lesz. Különös véletlen... a magyar fiú 8 éve él a tengerentúl és tavaly óta az amerikai válogatott teljes értékű tagja. Mindketten kiváló futók – izgalmas küzdelemre lehet számítani.

A férfi mezőnyben a profik között figyelmet érdemel a sportág legnagyobb alakja, a dél-afrikai Conrad Stoltz, aki amellett, hogy négyszeres XTERRA világbajnok (a sportág extrém változata), a spanyol világbajnokságon 2011-ben a számára kedvezőtlen pályán is messze mindenkit maga mögé utasított. A angol Asa Shaw, a spanyol Coral Morales (Visegrádon Európa-bajnoki címet szerzett 2011-ben), az ausztrál Ben Allen mind kiemelkedő triatlonisták – a spanyol Ruben Ruzafa pedig olimpikon MTB versenyző.

Kategóriájában jó esélyekkel indul Dezső Sándor, aki az elmúlt 20 év kiemelkedő multisportolója országúton és terepen egyaránt, Szabó Tamás, aki a magyar terepsport versenyek egyik legaktívabb szervezője és Tóth Viktor, aki megújította Magyarországon a sportágat és létrehozta a X2S TEAM csapatot, amely az elmúlt évek világ- és Európa-bajnokait nevelte ki.

Forrás: www.terepsport.hu| Foto: X2S

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk