Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Sipiczki Csaba Spartan Race és kalandverseny specialista - X2S interjú

  • Állapot: Archív
Sipiczki "Sipi" Csaba az X2S TEAM egyik legrégebbi és legaktívabb tagja. Az egyesület megalakulása után nemsokkal lett tag és azóta is minden évben sikert sikerre halmoz.

Ez köszönhető többek között a kitartásának, a problémamegoldó képességénak, amit terepen mindig jól lehet használni és a nehézségek könnyed, laza szemléletű megoldásának, ami egyik védjegye.

Elsősorban a futás, terepfutás a legjobb számai,a kerékpáros pályákon a technikás részek kedveznek neki, de alpesi emelkedőkön sem esik kétségbe. Éveken át az úszás volt a harmadik száma, de ez egyre kevésbé van így. A technikai feladatok pedig kifejezetten kedveznek neki (sziklamászás, rafting, via ferrata, sífutás).

2013 óta ikonikus alakja a X2S akadályfutó, extrém terepfutó csapatának, hiszen a Fighter's Run, Spartan Race versenyeken a legjobbak között ér célba (több dobogós hely is gazdagítja az éremgyűjteményét).

A májusi szlovák Spartan Race futam elit csapat ezüstérem megszerzése után beszélgettünk vele.

18 jún. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

1. Hogyan érezted magadat a Spartan Race szlovák futamán?

Sipi: A Szlovák Spartan futamot érdeklődéssel vártam és reméltem, hogy megtudjuk ismételni a tavalyi jó szereplést. Talán erősebb volt a mezőny, bár tavaly sajnos nem indultunk el a első rajttal, azóta már ezt is tudjuk. 

2. Milyen verseny volt, mit emelnél ki pozitívat, negatívat?

Sipi: A verseny előtti szervezettség mindenképpen pozitívum, viszont nem nagyon hallottam, hogy a speaker angolul mondott bármilyen információt is, szerintem ez manapság egy nemzetközi versenyen elengedhetetlen. A másik a pálya kiszalagozása: nagyon gyengén volt jelölve  a pálya, csapatunkból is volt sajnálatos eltévedés, amin a csapat első hely ment el. Illetve volt olyan állomás, ahol nem volt személyzet, így nem tudtuk mit kell csinálni, ez is okozott némi kalamajkát a végelszámolásban. Pozitívum, hogy az elit futam eredményhirdetésével nem várták meg az összes futamot, így nem kellett sokat várnunk. 

3. Számodra mi volt a legnehezebb a versenyen?

Sipi: A legproblémásabb akadály a szalmabála, amibe egy "gerelyszerűséggel" kell bele találni. Az én gerelyem nem teljesen állt bele a bálába, de a szervezők részéről sem volt egyértelmű a jelzés, hogy  ez sikeres találat vagy sem. 

spartan-race-pozsony-x2s-2014 8 900

4. A futás, terepfutás, erőelemek, ügyesség milyen arányban voltak a versenyen? A győztesek miben volt jobbak, mint a legjobb magyarok?

Sipi: Az első és a második helyezett alapvetően jól futott, nem feltétlenül jobban nálunk Szerintem ismerték a pályát, ami ezen a versenyen nagy előny volt. 

5. Mi jár a fejedben, hogyan tudsz koncentrálni egy ilyen összetett versenyszámban?

Sipi: Ezeken a versenyeken a gyorsaság nagyon sokat számít és főleg az, hogy ne féljünk terepen futni. Árkon-bokron keresztül, hegyen-völgyön, nem félve a sártól, mocsártól. Az akadályok előtt mindig veszek két mély levegőt és próbálom átgondolni a helyes végrehajtást és inkább kicsit lassabban haladni, nem hibázni, mert a büntető 30 négyütemű sok időbe telik. 

6. Mik a terveid idén? Spartan és más sportágakban?

Sipi: Idei terveim közt szerepelnek további hasonló versenyek. Pl. hétvégén rajthoz álltam a budapesti Fighter's Run-on, ahol csapatban elsők lettünk és az egyéni futamban pedig második helyet szereztem. További Spartam Race, kalandtúra versenyek vannak még a tarsolyomban.

7. Mit javasolsz azoknak, akik fontolgatják az indulást? Felkészülésben, felszerelésben, étkezésben.

Sipi: Mindenkinek csak ajánlani tudom, más dimenzióba helyezi a terepfutást. Ami felszerelést illeti én terepfutó cipőt javaslok (részemről Salomon Speedcross az etalon) és rövid futónadrágot. Felül semmi, mert az csak kiszakad, vizes, sáros lesz.

Köszönjük, sikeres felkészülést és versenyzést!

  Forrás: X2S TEAM  

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk