Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

A X2S TEAM ajánlja áprilisban: Salomon Fellraiser terepfutó cipő és Schwalbe Nobby Nic MTB külső

Áprilisi technikai ajánlatunk: Salomon Fellraiser terepfutó cipő versenyekre és gyors edzésekre, valamintr Schwalbe Nobby Nic MTB kerékpár külső versenyzésre és teljesítményorientlt edzésre.

Miért ezekkel kezdjük az ajánlónkat? Egyszerű: mert ezek a kedvenceink (mindenesetre az elsők között vannak).

A SALOMON Fellraiser cipőt tavaly nyár óta használjuk és teszteljük, eddig nem volt negatívuma! Pedig rövid cross versenyt és 55 km terepultrát is futottunk benne, de volt Hollandiában a tengerparti homokban a tereptriatlon VB-n, sziklákon Ausztriában, erdei terepen itthon és jégben, hóban Németországban.

02 ápr. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  

A SALOMON Fellraiser terepfutó cipő igazi terepmindenes - ami terep, azon jól érzi magát. Alacsonyabb építésének köszönhetően stabilabb, mint a Speedcross, rugalmassága és dinamikéja azonban még a legendás cipőénél is jobb. Csillapítása azonban kevesebb, ezért nem javasolt lassú tempóhoz választani. Lassabban csak puha talajon érdemes vele próbálkozni. Aki tud és szeret gyorsan futni, annak még betonon is igazi versenycipő érzést ad, de betonon gyorsan kopik a talpa.

salomon-fell-raiser-test-2014-1 900

Amióta teszteljük - 2013 június -, azóta nem sikerült tönkre tenni egyik részét sem. Igaz minden alkalommal figyelünk a fűző elrejtésére a megfelelően kialakított kis zsebbe, amelyből vízes, sáros körülmények között sem bújik elő.

A cipő gyorsan szárad vízes, sáros kürülmények között is, de vízállósága szinte a 0-val egyenlő.

Sárban és hóban a legjobbak között található, eddigi tapasztalataink kevés cipőt tudnak a Fellraiserrel egy szinten említeni!

A SCHWALBE Nobby Nic terepgumit már 2007 óta használjuk és eddig  minden verziója, variánsa nagyszerűnek bizonyult a legtöbb terepen. Nagyon jól irányítható, de nem igazán stabil a kanyarokban. Értő kezelés mellett a legjobbak között van irányváltáskor, de tapasztalatlanabb sportolók esetében bizonytalan érzést kelthet.

nobby-nic-4

Emelkedőkön elsőrangú, lejtőkön azonban túl gyors, túl agilis és emiatt óvatosabbann érdemes vele csak száguldani. Miután kitapasztaltuk már lehet ereszteni a meredeken is, hiszen kapaszkódása és reakcióideje nagyon gyors manővereket tesz lehetővé.

Nemcsak a talajtípusoktól független, hanem az időjárástól is csak kevésbé befolyásolt terepgumi - sárban is stabil, jól fékezhető és irányítható. A sarat közepes mértékben szedi össze, tapadós agyagban rendesenmegnőhet a súlya.  

Igazi eleme azonban a változatos terep, ahol mindenféle talatípus keveredik - ezért is ideális XTERRA versenyekhez, tereptriatlonhoz. Maratonra, főleg hosszú sziklás vagy kemény száraz talajra nem javasolt.

  Edzés cikkek, tervek, tanácsok: triatlonedzes.hu

Gyakorlati tapasztalatok

SALOMON Fellraiser

salomon-fell-raiser-test-2014-2 600

 

Gyors

Stabil

Extrém talajon is jól kapaszkodik

Könnyű

Gyorsan szárad

Sarat gyorsan kidobja (fel sem szedi)

Hálos felső részen a kosz könnyen a cipőbe jut

Könnyen beázik

SCHWALBE Nobby Nic

Schwalbe Nobby Nic Evo 522g 600

 

Gyors

Minden talajon jól kapaszkodik

Jól kanyarodik, de tapasztalat kell a kezeléséhez

Saras időben is kitűnő

Gyorsabban kopik, mint egy átlagos külső (az idei modellt még nem próbáltuk!)

Betonon hangos

Az idei évben tovább teszteljük ezeket a felszereléseket is, lesz folytatása minden tesztnek (ha nem is olyan átfogó, mint az 5 éves SALOMON Speedcross teszt), de addig is tanulmányozzűtok a többi tesztünket!

Aki szeretne tesztelni, részt venni a X2S TEAM életében, az jelentkezzen csapattagnak


x2s-csatlakozas 450x100

X2S TEAM jelentkezés, információ


 

  Weboldalak:  

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk