Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Salomon cipő tesztek - Gombos Károly (Charlie)

Salomon, futócipő, teszt, speedcross, xa, ultra, trail, terep, Gombos

Gombos "Charlie" Károly, biatloon és sífutó válogatott, magyar bajnok - és természetesen tereptriatlon és duatlon versenyző - az elmúlt idényben tesztelte a SALOMON edző és versenycipőit. 2009 november kéztörése miatt ebben az idényben a kerékpározást ki kellett hagynia, így az amúgy sem gyenge futó képességeit csiszolta.

De 2011-ben komoly tervei vannak... a SALOMON cipők ehhez nyújtanak segítséget.

26 nov. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás  

Salomon XA PRO 3D Ultra (Termékinfó: >>)

Egy igazi ultrás cipő, ahogyan a nevében is benne van. Hosszú futásokra, a legdurvább terepekre is. Nagyon jól tartotta bokámat a hosszú (2-3órás) hegyi futásoknál is. Kímélte a lábamat, még a zúzott köves lejtők sem okoztak gondot, a masszív talpon keresztül nem ártottak a talpamnak az éles kövek sem.

Hátizsákos túráknál, futásoknál sem csalódtam a cipőben. Szüretelés alatt is kipróbáltam ezt a lábbelit, ahol közel 80kg-os puttonyt kellett cipelnem meredek emelkedőkön, lejtőkön, homokos, köves talajon napi 6-7órán át. Egyetlen vízhólyag nélkül fejeztem be a három hetes Dél Franciaországi szüretet. Ebből arra merészkedtem következtetni, hogy túlsúlyos sportolóknak is igen jól jöhet ez a lábkímélő, párnázott talpkiképzés.

A cipő orrkiképzése igazán strapabíró, könnyebb mászások is bevállalhatóak ebben a cipőben. Úgy gondolom, hogy amennyire jó versenycipő a Salomon Speed Cross 2, annyira jó edzőcipő hasonlóan extrém körülményekre a SALOMON XA PRO 3D ULTRA.

Salomon, futócipő, teszt, speedcross, xa, ultra, trail, terep, GombosA cipő eddig 1000km-t futott/túrázott változatos terepen, (aszfalt, zúzott kő, homok, sár, sziklás terep) de a talp még nem keményedett be túlzottan, nem is puhult ki. Egyenletes kopás mutatkozik a talpfelületen és még mindig élmény benne futni.

Salomon Speed Cross 2 (Termékinfó: >>)

Ezzel a cipővel 500km-t futottam. Igazi gyors terepre fejlesztett versenycipő. Mindössze (290gramm), ezért olyan érzés, mintha mezítláb futna az ember. Igaz ez akkor is, amikor éles kövekre lépünk. Számomra ez volt az egyedüli hibája. Zúzott köves lejtőn, tempós futásnál nem kímélte a talpamat. Elképzelhető, hogyha pár edzésre felveszi az ember verseny előtt, akkor nem történik ilyesmi. Nekem a Hegyifutó Országos Bajnokság utolsó lejtőjéről nagyon rossz tapasztalataim vannak.

Nézzük tovább a cipő jó tulajdonságait! A talpkiképzése annyira strapabíró, hogy jóval tovább bírja, mint a hasonló célra készített egyéb márkák termékei. Havas-jeges futásokra már régóta kerestem egy jó cipőt, úgy érzem a SAlomon Speed Cross 2 ben megtaláltam.

Meg kell jegyeznem, hogy hosszú futásokra (20kilóméter fölött) és aszfaltos döngetésekre nem venném föl ezt a cipőt, arra ott van a SAlomon XA PRO 3D Ultra!

Egyébként készülök, jól vagyok és várom a hó első érintését...

Salomon, futócipő, teszt, speedcross, xa, ultra, trail, terep, GombosSalomon, futócipő, teszt, speedcross, xa, ultra, trail, terep, Gombos

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...