Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Jamie Oliver csatát nyert a hamburgeres húspogácsa nagyüzemi gyártói ellen

  • Állapot: Archív
Jamie Oliver sztár séf csatát nyert a világ egyik legnagyobb gyorsétterem-lánca ellen. Oliver szerint a zsíros marhahúst ammónium-hidroxiddal "mossák" át és töltelékként teszik a hamburgerbe és szerinte ezen eljárás lefolytatása előtt ez az étel alkalmatlan az emberi fogyasztásra.

A szakács és televíziós műsorvezető Jamie Oliver vállalta a gyorsétteremlánc elleni harcot, ezekkel a mondatokkal robbantva ki a botrányt: "Alapjában véve, mi egy olcsó terméket kapunk, amit igazából kutyaeledelnek készülhetne, s mégis az embereknek adják."

28 okt. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

Amellett, hogy eleve gyenge minőségű a hús, az ammónium-hidroxid káros az egészségre. Oliver külön nevet is adott a folyamatnak: "pink slime", ami szabadon fordítva "rózsaszín takony".

"Miért tenne bármilyen érzékeny emberi lény a gyereke szájába ammóniával átitatott húst?" - kérdezte Oliver. Oliver azt is állítja, hogy az amerikai üzemi étkezdékből és gyorséttermekből származó marhahúsok 70 százalékát ezzel az anyaggal kezelik, ezt alátámasztani látszik, hogy a The Daily információi szerint a mezőgazdasági minisztérium idén több mint 3 tonna ammónium hidroxidot vásárol meg az iskolai étkezdék számára.

Az US Mezőgazdásági Minisztérium vezető mikrobiológusa Geral Zimstein szerint az ammónium-hidroxid kezeléseket valóban korlátozni, sőt betiltani kell. Az ammónium-hidroxidot " a gyártási eljárás " részének tekinti az USDA, a fogyasztók gyakran nem is udják, hogy milyen vegyi anyagok vannak az élelmiszerben.

A hónapokig tartó kampány végén a a McDonalds cég hivatalos honlapján azt állítja, hogy a hús azért olcsó, mert nagy a forgalmuk és így lehetőségük van a húst kedvezőbb áron megvásárolni a beszállítóktól. A gyorsétteremlánc tagadta, hogy a döntés, miszerint változtatnak a recepten és elhagyják a veszélyesnek minősített adalékot, kapcsolódna Jamie Oliver kampányához vagy annak eredményeihez.

Forrás: dailymail.co.uk | greenr.blog.hu | youtube

Média

Jamie Oliver's Food Revolution: Pink Slime - 70% of America's Beef is Treated with Ammonia Jamie Oliver

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk