Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Magyar terepfutó sikerek Lengyelországban, Szécsi Edina ezüst, Sperka Tamás bronzérmes Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A Lemkowyna Ultra Trail nemzetközi terepfutóversenyen Lengyelországban különösen nehéz viszonyok között 2 magyar terepfutó is dobogóra állhatott – Sperka Tamás a leghosszabb 150 km-es ultratávon harmadik, Szécsi Edina a 48 km-es maratonon második helyezést értek el.

23 okt. 2016 Hozzászólás: Hozzászólás  
Magyar terepfutó sikerek Lengyelországban, Szécsi Edina ezüst, Sperka Tamás bronzérmes Foto: Lemkowyna Ultra Trail

 A folyamatos esőzés és a hideg sártengerré változtatta a Beskideket, szinte nem volt olyan szakasz, ahol ne sárban, vízben kellett futni, több helyen a lejtők és emelkedők inkább döntött jégpályára hasonlítottak.

A 150 km-es táv versenyzői szombaton 00:00 órakor indultak zuhogó esőben. A győztes lengyel Gorzycza Bartos 18 óra 42 perc alatt teljesítette a távot, a harmadik helyre beérkező magyar Sperka Tamásnak ehhez 21 óra 4 percre volt szüksége, de ezt a rajtól a célig szinte folyamatosan fej fej mellett futotta a lengyel Rembiasz Marcinnal, akivel a célba egyszerre érkeztek be.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A 48 km-es távon Szécsi Edina (5 óra 20 perc) sokáig tartotta a szűk távolságot a győztes Janik Paulinához, de a lengyel futó a táv második felében sebességet tudott váltani és a pár perces előnyt 15 percre növelte (ideje 5 ór 4 perc). Harmadik a cseh Zanozina Ekaterina (5 óra 23 perc) lett. A dobogóról alig maradt le Szűcs Fatima, aki a 4. helyen ért célba (5 óra 34 perc).

A 4 távon közel 1500 terepfutó állt rajthoz, összesen 26 nemzet képviseletében. A nehézségeket figyelembe véve külön ki kell emelni, hogy a női indulók száma alig maradt el a férfiakétól!

A futóversenyen a lengyelek után a magyar sportolók voltak a legtöbben, több mint 60-an képviselték hazánkat.

lemkowyna ultra trail 2016 x2s

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: vasárnap, 23 október 2016 02:13

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...