Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Hazai ultrák a terepen – UltrAspire Terep 100 terepfutó bajnokság

  • Állapot: Archív
terepfutás, ultra, maraton, trail, T100, UltrAspire, Pilis, Farkasdi, Lőrincz, VisegrádA Terep 100 terepfutó verseny a legendás Kinizsi 100 teljesítménytúra folytatása, amelyet a hosszú távú terepfutás egyre nagyobb népszerűsége segített létrehozni. Az idei T100 már a 4. volt ebben a sorban önálló eseményként.

Rajt és cél: Hűvösvölgy, útvonal legtávolabbi pontja Visegrád. Röviden ez a pálya leírása, de ha hozzátesszük, hogy közben a Pilis legszebb részeit érintve teljesítik a futók a távot, akkor máris egy honismereti és természetjáró eseményként is felfoghatjuk.

A rajtnál ott volt a hazai ultra futás több ikonja is (Frank Tibor, Löw András, Lőrincz Olivér) valamint a fiatal generáció trónkövetelői.

12 máj. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

A startjel elhangzása után olyan tempóban indult a mezőny eleje, hogy inkább egy rövid távú országúti versenynek tűnhetett volna az avatatlan szemlélő számára, de a terepen már szolidabb tempóra váltottak ők is. Hamarosan eleredt az eső, így az első 20 km-t hidegben és vízben teljesítette a mezőny, de Piliscsévnél (23 km) már sütött a nap.

A közel 105 km távot leggyorsabban Kiss Miklós teljesítette (9:57:20), aki a rajttól kezdve diktálta a tempót. Mögötte Urbán Zsolt (10:25:13) és Ivan Slovak (10:41:51) vívtak nagy csatát, a negyedik helyre pedig az hazai ultra terepfutás kiemelkedő edzője és versenyzője Lőrincz Olivér érkezett (10:44:07).

A női versenyben Balogh Andrea magabiztosan nyert (11:10:42), a férfiak között is az első tízben célba érkezve.

A verseny különlegessége, hogy a legrövidebb - 50 km-es - táv rajtja Pilisszentkereszten volt, ahonnan a futók Visegrád érintésével érték el a hűvösvölgyi célt. Ezen a távon Peyer Zoltán (4:20:19) és Farkasdi Edina (X2S TEAM, 5:28:44) értek elsőként célba.

 

A verseny az UTMB kvalifikációs esemény is volt.

A verseny weboldala: www.terepfutas.hu

Forrás: www.terepsport.hu | Foto: X2S TEAM, www.terepfutas.hu

 

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...