Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Erős székely csapat a Magyar körversenyen

  • Állapot: Aktuális

A csíkszeredai Tusnád csapata 2009-ben alakult, tavaly szerepelt először a Tour de Hongrie versenyén, s bár soraiban spanyol, argentin és román kerekes is tekert a mezőnyben, a magyar szurkolók úgy szorítottak nekik, mint a hazai csapatoknak. A Tusnád-DRAG 2017-ben visszatér!

19 ápr. 2017 Hozzászólás: Hozzászólás  
Erős székely csapat a Magyar körversenyen Foto: TDH

A csíkszeredai klub 2009-ben alakult a kiváló székely parasportoló, Novák Károly Eduárd kezdeményezésére. Abban az évben három kiemelkedő kerekesünk, a 2005-ös Tour de Hongrie-győztes Lengyel Tamás, a később a Lampre World Tour-csapatában is megforduló Szeghalmi Bálint és Kiss Gergely is a román bejegyzésű sort erősítette.

Novák Károly Eduard parasportolóként Európa-bajnok (2005), háromszoros világbajnok (egyszer országúton, kétszer pályán – 2009, 2012, 2013) és paralimpiai bajnok (2012), ő honosította meg Csíkban a kerékpársportot, kontinentális csapatot alakított, és az egészséges sportolók között is több alkalommal dobogós helyen végzett. Az ő nevéhez fűződik a térség egyik legrangosabb sportviadala, a 2007-ben indult Székelyföldi Kerékpáros Körverseny, a Tour of Szeklerland is, amelyre ebben az évben augusztus 10. és 12. között kerül sor.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A Tusnád csapatának első diadala a francia Aurélien Passeron nevéhez fűződött, aki 2009-ben szakaszt nyert a már említett Székely körversenyen. A Tusnád az évek során nyert Román körversenyt (Matija Kvasina, 2012), CET Miskolc Nagydíjat (Lovassy Krisztián, 2012) és Szerb körversenyt (Ivan Sztevics, 2013) is, miközben megfordult az együttesben a magyar londoni olimpikon Lovassy Krisztián is, számos remek eredménnyel előrukkolva. A Tusnád hosszú évek óta az egyetlen román bejegyzésű kontinentális kerékpáros csapat.

Ahogyan azt a nyolcadik éve a Tusnádot erősítő Sebestyén Szabolcs is elmondta, csapata szívesen szerepel Magyarországon, mint ahogyan a magyar csapatokat is örömmel fogadják a Székely körversenyen. A székely klub kerete nagyot változott a tavalyihoz képest, az argentin Ruben Ramos-hoz csatlakozott két honfitársa, Hugo Angel Velazquez és Laureano Rosas – különösen utóbbit kell kiemelni, hiszen négy szakaszt is nyert már dél-amerikai körversenyeken, s tavaly második lett az Uruguayi körverseny összetettjében.

Ugyancsak „újonc” a rutinos, immár huszonkilenc esztendős orosz Leonyid Krasznov, aki három szakaszt nyert korábban körversenyeken, Észtországban és Kínában. Mellettük öt székely kerekes még a csapat tagja, a kapitány Novák Károly Eduárd mellett Sebestyén Szabolcs, Bartha Csaba, László Péter és Szabó Norbert.

Az újoncokon kívül még egy komoly változás a klub életében: története során először változott a neve: kerékpáros partnere után Tusnád-DRAG néven szerepel a 2017-es versenyeken, így június 27-től a Tour de Hongrie viadalán is.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie június 27-én Szombathelyen prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen.

Forrás: tourdehongrie.hu 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...