Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Az orvos válaszol - tv és számítógép

Az orvos válaszol - tv és számítógép Kedves Olvasó!

Egy nem mindennapi kérdés érkezett Dr. Harsányi Edit orvos-marketingigazgatónkhoz. A válasz tanulságos lehet, mert korunk egyikjellemző, különféle betegségeket előidéző rizikó faktorával találkozunk az életvitelünk területén. Különösen veszélyeztetett ebben az ifjú nemzedék!

A konkrét kérdést és a válasz egy-két csek

...

02 máj. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

Az orvos válaszol - tv és számítógép Kedves Olvasó!

Egy nem mindennapi kérdés érkezett Dr. Harsányi Edit orvos-marketingigazgatónkhoz. A válasz tanulságos lehet, mert korunk egyikjellemző, különféle betegségeket előidéző rizikó faktorával találkozunk az életvitelünk területén. Különösen veszélyeztetett ebben az ifjú nemzedék!

A konkrét kérdést és a válasz egy-két csekély részletét nem közöljük, mert a gyógyszerek, az orvosok és más gyógyítási területek minősítése nem tartozik az Életfa Program kompetenciájába. Nekünk össze kell fognunk az igazi értékteremtő orvosokkal, gyógyszerészekkel, gyógyszer-gyártókkal és más egészségügyi szakemberekkel, a közös cél érdekében, ami nem más, mint az egészséges társadalom felépítése! Az a véleményünk, hogy mindenki tegye a dolgát a legmagasabb minőségben a sajátszakterületén, és tisztelje mások szaktudását!

Egy 18 éves fiatalemberről van szó a kérdésben, aki egész éjszakai számítógépezés közben kapott eszméletvesztéses epilepsziás rohamot. Gyógyszeres kezelés? Orvosi felügyelet? Feladat: a jogosítványát csak akkor kaphatja vissza, ha egy évig rohammentesen él, folyamatos felügyelet mellett. Milyen lesz ezután az élete? Az édesanya aggódva kereste meg a doktornőt.

(Szerk.)

 

„ … Az idegrendszer módosító anyagok és a villódzó monitor, a nem alvás vannak a tinédzser korban megjelenő epilepsziák hátterének 90-95%-ban!!! (A maradék 10%, amikor balesetben megüti a fejét, amikor koponyaműtéten esik át!)

Amikor valaki ezt egyszerre használja, jóval nagyobb az esély arra, hogy az idegrendszer „bekattanjon”. És ha egyszer kialakította ezt a jelzésformát, hogy többet ilyet nem akar, akkor jó sok idő, amíg leszokik róla. Minden egyes újabb roham mélyíti a megszokás barázdáját, és növeli a visszaesés esélyét.

Az orvos válaszol - tv és számítógépViszont ami a rossz benne, az a jó is! Ő csinálta, ő tudja elmulasztani. Mivel?

• Hát alszik este 10 után. Minden este!!!! Nincs buli, hajnali 4-ig!!!

• Sajnos a tévé és a számítógép folyamatos rohamindukáló eszköz!!! Ha komolyan akarja a jogosítványát vissza, akkor ezt a következő egy évben minden formában kerülni kell. Valószínű az első 2 hét iszonyatos lesz. Az egész élete értelmét veszíti gép nélkül. Ha túléli, akkor lesz jogsija, és megtanul élni. Ha nem bírja, akkor nem tudsz érte mit tenni. Már 18 éves, felnőtt. Minden az ő döntése.

• Szerintem a füves cigi használatáról ő is tudja, hogy nem tesz neki jót és magától tud nemet mondani.

• A gyógyszerek a vérszintjét ellenőrzik. Azt nem fogja tudni kikerülni. Legalábbis régen így volt. Ennek utána kell járni. Sajnos ebben nem tudok segíteni. És hát a jogsi ma nagyon fontos!!! Legalábbis remélem ő is tudja, mennyit veszíthet, ha nincs. A neurológus nem kikerülhető. Ha viszont ő nem a szakmai előírások szerint jár el, és a fiadnak utána rohama lesz vezetés közben bármikor az életében, balesetet okoz, akkor a neurológuson, meg a háziorvoson verik el a port. Én sem vállalnám be. Szerencsére nem is kell már ilyenekben döntenem.

• Az idegrendszer megsegítéséhez Red Berry 1-2 ek, Halolaj 2x2, Royal caps 2x1, Levendula krém és olaj, Antistressz olaj, Citromfű tea. Fürdők közül a Borókafürdő, a Harmónia és a Relax fürdő Antistresszel nagyon jó. (Természetesen nem mind egyszerre, de ezek amúgy sem kaphatóak mindig, szóval fel kell rá készülni, csak tudd, hogy mi a jó rá!)

• Az Articsókát és mellé az Írót, vagy Boróka szirupot folyamatosan érdemes használni. Az az igazság, hogy a régi gyógyszereknek pontosan tudjuk a mellékhatását. 10-20 év alatt a valódi dózisban kiderülnek az igaziak. Az új gyógyszereknek csak elméletben fogja fedni a mellékhatás azt, amit oda leírtak.

• Minden alternatív megoldás jó, sokhoz nem értek, de attól még jó szakember kezében csodák születnek.

• Mikor ilyen történik, érdemes „kívülről” nézni a gyereket.

Ez a tünet arról szól, hogy nem akar felelősséget vállalni. A felnőtté válás lehetőségeit már megkapta, de magát eltartani… kötelességeket bevállalni nem akar. Az kényelmetlen. A betegséggel meg van magyarázva, hogy miért nem tudja csinálni, és nem neki kell nemet mondania. (Ez nem biztos, hogy így van, de én így tapasztalom az évek folyamán, ahogy látom a gyerekek, családok történetét.)

Mindenképp az idő fogja eldönteni, meg a gyereked akarása, hogy mi lesz a jó megoldás. Egy filmben hallottam a legfájdalmasabb mondatot: A szülőnek a legnehezebb elfogadni azt a sorsot, amit a gyermeke választott magának. Ezzel én is nap, mint nap szembesülök. Sokszor kérdezem magamtól, hogy mit rontottam el? A lelkem tudja, hogy nem az én dolgom, de még akkor is én akarok helyette, amikor ennek már nincs itt az ideje.

Ez az az idő, amikor már csak akkor kell mondanom valamit, ha kérdez. Nem adhatok kéretlenül tanácsot. De pénzt sem a bulikra, cigire stb., már ez is az ő dolga. Tegye össze a kezét, hogy otthon lakhat, meleg van, víz folyik a csapból, és van meleg étel. Ezek olyan alap dolgok, ha nem tanulja meg becsülni, elég nehéz élete lesz. A mi civilizált világunkban annyira más a fontos, hogy elvesznek az alapértékek.

Most a fiad, ha akar, újra értékelheti az életét. És ez igazán nagy ajándék az élettől. Segít elválasztani az ocsút a búzától. A fontosat a nélkülözhetőtől. Érezte, hogy nem jó irányba megy az élete, de nem volt elég ok változtatni. Most van. A traumák, katasztrófák akkor jönnek az életbe, ha rossz az irány. Szólnak. Van, aki észreveszi a kisebb jeleket is, és ugyan érthetetlen a környezet számára, de vált. Akkor nem jön katasztrófa. Az is rossz, hiszen, megharcolni az új döntésemért akkor is kell. Csak az belülről jön. Ha nem lépek időben, akkor jönnek a külső kényszerek.

De még ott is van esély jól dönteni. És persze rosszul is lehet, és jön a következő katasztrófa, csak erősebben. Ehhez kell majd neked asszisztálni, csendben, háttérben. Tudva, hogy ez nem a te kudarcod, hanem az ő döntése. …

Üdv: dr. Edit

nahrin website 500

just website 500

Bővebben... https://www.eletfaprogram.hu/joomla-overview/egeszseg/768-az-orvos-valaszol-tv-es-szamitogep

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk