Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 17. Szerda  Ma Rudolf és Kiara napja van.  

Egészségtelen diétás ételek

Sokan biztosak abban, hogy egészségesen élnek, mert diétás ételeket fogyasztanak. Ezeksajnos a legtöbb esetben még a hozzájuk fűzött közvetlen reményeket sem váltják be, nem fogyasztanak. A rosszabb hír az, hogy több kárt okoznak, mint hasznot hoznak.

Egészségtelen, diétás, étel, chips, édesítőszer, elhízás, cukor

Ez a mértéktelen és túlzott fogysztásra érvényes termnészetesen! Egyik felsorolt étel sem egészségtelen, ha mértéktartóan és alkalomszerűen fogyastjuk, nem pedig napi rituáléként.

28 febr. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

Diétás üdítők
Bár kalória- és cukortartalma is alacsonyabb a diétás üdítőnek, valójában akadályozhatja a fogyást. Egy friss kutatás során a napi két vagy több pohárnyi cukormentes üdítőt fogyasztó önkéntesek deréktájra hatszor annyit híztak, mint cukormentes üdítőt nem fogyasztó társaik. Ennek oka egyrészt pszichés: cukormentes üdítőt fogyasztva az ember azt hiszi, hogy a többi hizlaló étellel kevésbé kell vigyáznia. Összefügghet viszont a mesterséges édesítőszerrel is, amelyet a cukormentes italok tartalmaznak: az aszpartám mellett ugyanis nőhet a vércukorszint.

Turmixok
Bár sok bennük a jótékony tápanyag, ugyanennyire híresek kalória-, zsír- és cukortartalmukról. Ha turmixot készít, ügyeljen, hogy természetes gyümölcsből, illetve zöldségből készítse, valamint zsírszegény tejet vagy szójatejet, rizstejet vagy kókusztejet használjon. Mindenképpen mondjon le a mogyoróvajjal, csokival és különböző gyümölcsszirupokkal telenyomott turmixokról!

Mesterséges édesítőszerek
Bár máig megoszlanak a vélemények tudóskörökben is a mesterséges édesítőszerekkel kapcsolatban, több újabb kutatási eredmény is azt mutatta, hogy éhesebbé tehetnek, mint a természetes cukor. A sikeres fogyókúra érdekében, ha lehet, inkább olyan édességeket keressen, amelyek természetes cukrot tartalmaznak - ebből is minél kevesebbet, esetleg semennyit.

„Light” salátaöntetek
Bár zsírban és kalóriában valóban szegényebbek, mint a teljes salátaöntetek, az édesítés céljából hozzáadott magas fruktóztartalmú búzaszirupban és cukorban azonban gazdagabbak. Vásárláskor figyeljen, hogy a cukor legalább ne az első alkotórészként legyen megadva – legjobb, ha ön készíti el egészséges salátaöntetét természetes hozzávalókból.

Feldolgozott ételek és rágcsák
A fagyasztott diétás menü elsőre jó ötletnek tűnhet, ha fogyókúrázni szeretne, azonban az ilyen feldolgozott ételek nátrium- és cukortartalma igen magas. Mindig figyelmesen nézze át a dobozon található tápanyagtáblázatot, vásárláskor keresse az olyan ételeket, amelyeken minél rövidebb a hozzávalók listája: kevesebb ismeretlen név, több természetes, feldolgozatlan hozzávaló.

Ízesített joghurt
A joghurt nagyon gazdag kalciumban és fehérjében, ami fontos az egészséges étrend szempontjából, de az ízesített joghurt sokszor rengeteg cukrot és kalóriát is tartalmaz, ami mellett a jó tulajdonságok háttérbe szorulnak. Szorítkozzon a natúr joghurtra, ha pedig ízesíteni szeretné, megteheti egy teáskanál mézzel.

Sült burgonyaszirom
Alternatívája lehetne a telített zsírokkal tömött chipsnek, azonban nátrium-, cukor- és kalóriatartalma miatt inkább a sült burgonyasziromról is jobb, ha lemond. Ha valami rágcsára vágyik, egyen nyers zöldségeket, esetleg puffasztott rizst.

Forrás: rd.hu

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk