Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Az optimizmus és a szélütés összefüggései

optimizmus, szélütés, összefüggés, mosoly, pozitív, gondolkodásAki idős korában örömmel gondol életére, egészségére és továbbra is optimista, az amerikai vizsgálatok szerint ritkábban kap szélütést. Az Egyesült Államokban 1992-ben elindították az Egészség és Nyugdíj tanulmányt, amelybe az USA népességét jól átfedő módon kértek önkénteseket. Azóta 22 ezer, induláskor 50 évesnél idősebb amerikai vesz részt a legkülönbözőbb vizsgálatokban, amelyek eredményeiről már eddig is számos dolgozat született.

01 aug. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

Eric Kim és munkatársai most arról a vizsgálatról számoltak be, amelyben 6044 nő és férfi igen részletes lélektani megfigyelése történt két éven keresztül. Ezek az 50 évesnél idősebb emberek iskolázottságuk, foglalkozásuk tekintetében, társadalmi helyzetük és bőrszínük szerint pontosan jellemezték az Egyesült Államok lakóinak összetételét.

A kutatók az optimizmust mérték: azt, hogy a résztvevők milyennek látják az életet, múltjukat és jövőjüket, mennyire pozitív módon gondolkodnak. Ezt 15 pontból álló skálán osztályozták és minél optimistább volt valaki, annak magasabb pontszámot kapott. Az életkort is figyelembe véve a legkevesebb szélütés az optimista csoportban fordult elő. Számítások szerint minden pontnyi optimizmusnövekedés kilenc százalékkal csökkentette a szélütés kockázatát.

A kutatók hangsúlyozzák, hogy több vizsgálat igazolta: a pesszimizmus, a depresszió jelentősen fokozza a szív- és érrendszeri betegségek esélyét. Igen valószínű, hogy az ellenkezője is igaz: az optimista világlátás javítja az egészséget és például az agyi katasztrófa kockázata csökken.

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk