Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Utazás alatti emésztési problémák kezelése homeopátiás szerekkel

Utazás, emésztési, probléma,  kezelés, homeopátiás, szer, egészség, természetes, alternatívA nyári utazások alatt is van lehetőség a homeopátiás szerekkel történő tünetenyhítésre, de a probléma teljes megoldása is lehetséges az alternatív gyógyászat eszközeivel. A tavaly "Superbrands" díjat kapott Bioron homeopátiás szereket gyártó cég szereit gyakran használják a X2S TEAM tagjai is. A javaslatok többsége kipróbált és akár versenyek előtt is működött.
13 júl. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás  


Hogyan kezelhető az utazás alatti emésztési probléma homeopátiás szerekkel?

A homeopátiás szerek az utazás alatt leggyakrabban előforduló problémákat gyorsan és mellékhatások nélkül gyógyítják. Könnyen szállíthatók, kis helyet foglalnak, és bevitelük nem okoz problémát általában egyetlen országba sem.

A külföldre utazók leggyakrabban jelentkező problémája az étrendváltásból ered. Az emésztési zavarok általában rövid időn belül maguktól rendeződnek. Hányás és hasmenés esetén nagyon fontos a megfelelő folyadék és ásványi anyag utánpótlás. A homeopátiás szerek tünetek szerint alkalmazhatók, és gyors hatásúak. A leggyakrabban alkalmazott szerek:
Podophyllum – reggeli, görcsös hasmenés esetén, főleg gyümölcsfogyasztás után.
Arsenicum Album – égő fájdalom és fázósság kíséri a hányásos és hasmenéses tüneteket.
Veratrum Album – hányás és hasmenés, erősen legyengíti a beteget.
Phosphoricum acidum – fájdalmatlan hasmenés.
Aloe – nyálkás széklet

Megelőzhető az utazási rosszullét?

Az úttól a célig járművel közlekedünk, ez legtöbbször kellemes élmény. Annak azonban, aki a tengeri vagy utazási betegségnek nevezett tünetegyüttesben szenved, az út sajnos rendkívüli megpróbáltatást is jelenthet. Milyen tünetekkel jár az utazási betegség? Mindenki emlékszik az első elszívott cigaretta után jelentkező szédülés, sápadtság, szívdobogás érzésére. Ezek a tengeri betegség gyakori tünetei is. A homeopátia a hasonlóság törvénye alapján gyakran dohány növényből, Tabacumból készült szert rendel a tünetek enyhítésére. Létezik több, jól bevált szert tartalmazó komplex készítmény is, mely mellékhatások nélkül adható kisgyermekeknek és időseknek egyaránt. A komplex tabletták megelőzésként is szedhetők.

Kezelhető a repüléstől való félelem homeopátiával?

Egy brit felmérés szerint az utazók több, mint egyharmadának vannak rossz érzései, félelmei a repüléssel kapcsolatban. A legtöbbször alkalmazott szorongásoldó módszer – az alkohol – nem jó megoldás, mert a pánik, félelem leküzdésében fontos szerepet játszik a jó oxigénellátás és nem utolsó sorban a szervezet megfelelően hidratált állapota. Az alkohol vizet von el a szervezetből. Nyugtatókat, szorongásoldó gyógyszereket bódító mellékhatásuk miatt nem szívesen szednek a vakációra indulók. Homeopátiás orvos hasznos tanácsot tud adni személyre szabottan a repülési pánik homeopátiás kezelésére. Érdemes kipróbálni a stresszre, álmatlanságra, pánikra összeállított homeopátiás komplex készítményt is.

Milyen homeopátiás megoldás létezik a napszúrás, napégés kezelésére?

Trópusi országokba, vagy tengerpartra utazók meglepve tapasztalhatják, néha fájdalmas bőrtünetek, égések árán a nap erejét. Különösen kell vigyázni kisgyermekeknél, ahol a fényvédő krémeken kívül a gyermek fejét is óvni kell a napsugaraktól. A napszúrás súlyos állapot is jelenthet, leggyakrabban azonban hányással, émelygéssel, szédüléssel és fényérzékenységgel jelentkező állapot. Homeopátiás szerekkel jól kezelhető, azonban súlyos esetben azonnal orvoshoz kell fordulni!

Gyakran alkalmazott szerek:
Belladonna – lüktető fejfájás, vörös arc, kifejezett fényérzékenység, láz
Glonoinum – a fej „szét akar robbanni”, hányinger.
A bőr égésére, ha a bőrfelület duzzadt, rózsaszín, és hideg borogatásra javul a fájdalom, a méhecskéből készült Apis a megfelelő szer. Ha hólyagok is jelentkeznek, Cantharis enyhítheti a tüneteket.

Baleseti elsősegélynyújtás homeopátiával?

A népi gyógyászatban csodálatos sebgyógyító hatásáról ismert növény az árnika. Homeopátiás formában megőrzi vérzéscsillapító, sebgyógyulást segítő hatását, melyet a gyógyszer gyártásánál alkalmazott hígítás és dinamizálás tovább erősít. Véraláfutásoknál és agyrázkódás gyanújánál is kiválóan alkalmazható. Érdemes az utazásra Arnica Montanat tenni a csomagba, bármilyen balesetnél jó hasznát veszi az utazó. Az Arnica orvosi beavatkozások és műtétek előtt is bevehető. A sebek gyógyulását az Arnica mellett a Calendula nevű, körömvirágból készült homeopátiás szer is gyorsítja, vágott sebeknél pedig a Staphysagria alkalmazható jó eredménnyel.

Allergia és csípések kezelése homeopátiás szerekkel

Aki „gyakorló” allergiás, általában magával viszi gyógyszerét az utazásokra is. Érdemes azonban tudni, hogy számos homeopátiás szer alkalmazható kiválóan az allergia tüneti kezelésére, mellékhatások és korhatár nélkül. Szénanáthás tüneteknél hasznos lehet egy náthára speciálisan összeállított komplex homeopátiás készítmény. Ha a szem könnyezése, viszketése jellemző, az Euphrasia hozhat enyhülést. A Histaminum nevű szer az allergiás reakció során felszabaduló, és kellemetlen tüneteket okozó hisztamin hatását csökkenti, bármely allergiás folyamatnál alkalmazható.
A csalánkiütések jól kezelhetők a csalánból készült Urtica Urenssel. A duzzadt, ödémás rovarcsípések szere a méhecskéből készült Apis, a szúrásoké a Ledum. A Ledum szúnyogcsípések megelőzésére is jó.

Milyen szereket érdemes magunkkal vinni egy utazásra?

Egy egyszerű fertőtlenítő, sebtapasz, lázcsillapító mellé az alábbi homeopátiás útipatika javasolható:

Arnica Montana – sérülésekre
Acidum phosphoricum – fájdalmatlan hasmenés
Aconitum – láz és sokk szere
Aloe – nyákos hasmenés
Apis – csípések, duzzadt torok, napégés
Arsenicum Album – romlott étel okozta tünetek
Belladonna – napszúrás, láz, torokgyulladás, fej és fülfájás
Cantharis – hólyagos égés, felfázás
Chamomilla – fogfájás, kólika, nyűgös gyermek, fülfájás
Euphrasia – szemirritációk
Glonoinum - napszúrás
Histaminum – allergiás reakciók csökkentése
Ledum – szúrt sebek, rovarcsípés
Natrium muriaticum - székrekedés
Urtica Urens – csalánkiütés
Oscillococcinum – vírusfertőzések

Tengeri betegségre, náthára és torokpanaszokra összeállított komplex készítmények.

Hogyan kezelhető a gyermekek utazás alatti megfázása, vírusfertőzése homeopátiával?

Létezik általános vírusölő szer, az Oscillococcinum, mely különösen influenza esetén nagyon hatásos. Az utazás alatti könnyebb gyermekbetegségekre legjobb a betegségekre összeállított komplex szereket magunkkal vinni. Homeopátiás komplex szer létezik köhögésre, torokgyulladásra, náthára egyaránt. Biztonsággal, mellékhatások nélkül és jó hatásfokkal alkalmazhatók.

Forrás: boiron.hu

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk