Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Milyen állapotban van az emésztőrendszerünk?

Országos felmérés készül emésztőrendszerünk állapotáról. Az emésztőrendszer egészsége kulcsfontosságú, nem megfelelő működése kedvezőtlenül befolyásolhatja közérzetünket, és hosszú távon komolyabb következményekkel is járhat.
12 máj. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás  

Bélrendszerünk felülete, ha kiterítenénk,  körülbelül százszor lenne nagyobb, mint a bőrünké, tehát ez szervezetünknek azon része, amely leginkább kapcsolatba kerül a testünkön kívüli világ hatásaival – de talán mégsem mindig szentelünk elég figyelmet neki. Fontos tudni, hogy az emésztési jellegű problémák nagy része megelőzhető lenne megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozással és étkezési szokásokkal.

Magyarországon megközelítőleg 4 millió ember vélekedik úgy (a felnőttek 64 százaléka), hogy van valamilyen emésztési jellegű problémája. Ezek a kellemetlenségek nagyobb mértékben érintik a nőket, 71 százalékuk számolt be időszakos problémáról.

”Figyeljünk a rostfogyasztásra, ezért fogyasszunk naponta többször friss gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, pékárut. Igyunk naponta 1,5-2 liter folyadékot (nyáron, nagy melegben többet is) és minden nap együnk probiotikus tejtermékeket, mert ezek segítik egyensúlyban tartani bélflóránkat” – tanácsolja Antal Emese dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) elnöke.


A probléma feltérképezése és a téma fontosságának hangsúlyozása érdekében országos kampány indult. Az érdeklődők május 4-től, az interneten vagy a Tegyen Ön is emésztőrendszere egészségéért! elnevezésű program hétvégi állomásain tölthetik ki azt a kérdőívet, amelynek alapján kiderül, mennyire vagyunk egészségesek.

Sokan azt gondolják, hogy ezekkel a kellemetlenségekkel - mint például a székrekedés, felfúvódás - együtt kell élni, pedig ez nem mindig van így. Életmódunkkal és táplálkozásunkkal ugyanis sokat tehetünk emésztőrendszerünk egészségéért.

Forrás: hvg.hu

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk