Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Reggeli cukorbomba - elhízott társadalom

Cukor - egészség?Az Elhízás Elleni Nemzetközi Akciócsoport (International Obesity Taskforce) szerint a világon minden tizedik, mintegy 155 millió gyerek túlsúlyos. Az Egészségügyi Világszerve-zet (WHO) egyik tanulmánya szerint közülük minden nyolcadik még nem töltötte be ötödik életévét.
18 febr. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás  

A Kosár magazin öt földrész huszonöt országát mozgósító tesztje azt igyekezett kideríteni, mennyire ludasak ebben a divatos gabonapelyhek. A gyerekeknek szánt gabonapelyhek valóban sok vitamint, rostot tartalmaznak, ám magas cukortartalmuk igencsak árnyalja a róluk alkotott képet. Ugyanis egy gabonapehelyből készült reggelivel napi cukoradagjuk felét is elfogyaszthatják.

Természetesen nem a gabonapehely a rossz, hanem a túlzott cukrozása, ami amúgy is jellemző a mai táplálkozásra . A cukor túlzott fogyasztása - ma szinte minden nagyüzemi élelmiszer TÚLZOTT cukortartalmú! - olyan bajoknak a forrása, amikről nem is gondolná az ember. Sajnos az orvosok sem tudják, vagy nem ismerik el ezeket az összefüggéseket.


Nincs ez másként velünk, felnőttekkel sem, akik az állandó időhiányban, azt gondoljuk, nem is ettünk, csupán bekaptunk pár kanál pelyhet. A laborban mért értékek ugyan nagyjából megegyeztek a termékek csomagolásán megadottakkal, azok alapján tehát megfelelően tájékozódhatnánk - már ha el tudjuk őket olvasni. Ez különösen a Kellogg’s Magyarországon forgalmazott termékeinél kihívás, mert a kisebb dobozokon kb. két mm-es betűkkel vannak feltűntetve az adatok.

Az egészségtelen táplálkozáshoz persze nem csak a sok kalóriát tartalmazó gabonapelyhek járulhatnak hozzá, hanem azok az agresszív reklámkampányok is, amelyek folyamatos vásárlásra buzdítanak. Alig akad a televíziókban gabonapehely-reklám mentes gyerekcsatorna, gyerekműsor. Mézesmadzagból pedig van bőven. A színes, rajzos figurás csomagolóanyagokon látható já-tékok, feladatok, további fogyasztásra ösztönöznek.

Forrás: OFE

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk