Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Szezonnyitó terepfesztivál Óbudán – világbajnokok és olimpikonok részvételével

  • Állapot: Archív

A hétvégén Óbudán álltak rajthoz a Terepduatlon Országos Bajnokságon Poór Brigitta tereptriatlon világbajnok, Dósa Eszter magyar MTB olimpiai válogatott, Boronkay Péter paratriatlon világbajnok, Fenyvesi Péter ifjúsági olimpikon.

x2s team terepduatlon ob 2012 550 01ng

Kifejezetten ideális időben és körülmények között, a sportág hagyományai szerint együtt rajtolt minden korosztály és nem. A verseny jellegzetessége, hogy szintkülönbséget alig, de fárasztó és figyelmet igénylő talajt annál többet tartalmaz a pálya: 3,4 km futás - 14 km mtb - 1,7 km futás.

A versenyt Mester Bálint (X2S Haibike Team) és Dósa Eszter (Scott-Vitalitas) nyerte.

15 ápr. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Azonnal az élre állt a később végig vezető 3-as: Medgyes Gábor (XTERRA Európa-bajnok), Sipiczki Csaba és Mester Bálint – mindhárman többszörös magyar bajnokok. Az élmezőny 3:30-as km-kkel kezdett, pedig a talaj nem volt ideális, ráadásul a sok kanyar tovább nehezítette.

Az első  futás végén még több üldöző is szorosan a élen futók mögött volt, azonban a kerékpáros szakaszon meggyőző fölénnyel szakították le az üldözőket. Medgyes nagyon taktikusan versenyzett, két fiatalabb ellenfele erővel és robbanékonysággal pótolta a kevesebb tapasztalatot. A táv végégig fej fej mellett haladtak, az utolsó 100 méteren Mester Bálint ritmust váltott és 3 mp előnnyel nyerte a közel 1 órás nagyon kemény versenyt. Medgyes a 2., Sipiczki a 3. - köztük kevesebb, mint 1 másodperc!

A hölgyek versenyében Dósa Eszter olimpiai válogatott kerettag meggyőző egyenletes teljesítménnyel utasította maga mögé a tavaly Lance Armstronggal együtt versenyző és U23 világbajnoki címet szerző Poór Brigittát. Harmadik helyen Scherk Tímea érkezett célba.

A férfiaknál meglepetést okozott az U19 Kriván András, aki a terepkerékpár egyik legerősebb fiatal versenyzőjét Fenyvesi Péter fogta be az utolsó métereken.

{jb_brownbox}Itt is - mint minden hasonló eseményen - megünnepelték a 65 év felettiek kategóriájában induló Fröhlich Henriket, Grőb Jánost és Szebeni Endrét valamint a 70 felettiek képviselőjét Palágyi Zsoltot. Ők is igazi példaképek...{/jb_brownbox}

Boronkay Pétert a célban hatalmas ováció fogadta, hiszen minden alkalommal bebizonyítja, hogy nincsen lehetetlen! Péter ráadásul 1 hét múlva a triatlon Európa-bajnokságon indul..

 

 

{jb_film}Galéria a teljes mezőnyről: www.cross-triathlon.com{/jb_film}

 

{jb_iconic_tag}A vasárnapi versenyt megelőzően szombaton 8 órás MTB versenyt rendeztek ugyanott, ahol a magyar terepkerékpáros élet számos kiválósága rajthoz állt – egyéniben vagy csapatban. A váltók versenyét Szalay Péter vezetésével a X2S Haibike Team nyerte – a győztes csapatban indult Mester és Sipiczki is.{/jb_iconic_tag}

{jb_iconic_info}A versenyt – amely nyitófutama volt a X2S terepverseny sorozatnak - az Aquincum-Mocsáros egyesület szervezte.{/jb_iconic_info}

Eredmények | Fotó: X2S TEAM

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk